Pàgina del projecte: moments i activitats destacades


OBJECTIU: Treball transversal a cavall entre la recerca científica i la creació artística i literària de ciència-ficció, que té per objecte explorar els grans reptes que planteja avui la recerca de l’espai i el desafiament de fer de Mart i la Terra un lloc habitable.

CLOENDA DEL PROJECTE AL MUSEU CCCB


Podcast de l'emissió en directe: al minut 38'50'' la lectura del relat de l'Institut Pau Claris i l'entrevista als nostres alumnes

SORTIDA AL MUSEU CCCB I XERRADA DE L'ASTROFÍSIC GUILLEM ANGLADA-ESCUDÉ

Els alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Pau Claris vam parlar al CCCB amb l’investigador d’astrofísica i ciències de l’espai Guillem Anglada-Escudé, qui ens va presentar el projecte Nüwa, una possible ciutat autosostenible a Mart. Estratègies que, en el fons, també podrien ser solucions per a la majoria de problemes de la Terra.

XERRADA D´INÉS MCPHERSON SOBRE ESCRIPTURA DE CIÈNCIA FICCIÓ

Tuitostra els tuits nous

Institut Pau Claris

@InsPauClaris

Parlem de la creació col·laborativa i de ciència ficció amb @InesMacpherson Eines i reflexions per escriure les nostre pròpies "cròniques marcianes"! Gràcies! La #MissióALIA a tota marxa!

@cececebe @CCCBeducacio



Programació creació literaria
Resum activitats literàries

Horari setmanal Missió ALIA (hores cedides per les diferents matèries)

INDAGACIÓ PER OBJECTIUS

TRAM FINAL: redacció del relat de ciència-ficció a partir dels guions de les escenes creats prèviament


Lectura del text final del relat i enviament al CCCB (26 de maig)

Correu al CCCB


Des del grup de 1r de batxillerat de l'Institut Pau Claris, us escrivim per fer-vos arribar el relat de la Missió ALIA que us adjuntem.


Podem assegurar que ha estat un relat d'autoria col·lectiva, on han participat els 29 alumnes del grup. L'extensió del relat compleix amb el requisit.


El procés d'escriptura ha anat en paral·lel al procés d'investigació, tot i que no ha estat fàcil poder transferir els coneixements científics a la creació literària.


En síntesi el procés de creació literària ha estat el següent: hem pensat el conflicte, després els personatges i tot seguit l'espai, el temps i l'estructura. Amb tots els elements narratius hem seqüenciat la història en escenes per facilitar la redacció. Cada parella d'alumnes ha redactat una escena seguint el guió pactat en el grup. Després de redactar el primer esborrany, hem fet lectura col·lectiva, revisió, correcció i millora de la història, contemplant una sèrie d'aspectes pactats en fer la revisió.


No ha estat fàcil crear la història i harmonitzar els ritmes de treball de 29 alumnes, però ha estat un repte arribar a fer-ho i ens sentim satisfets de poder enviar aquest correu amb el nostre relat.


Esperem que us agradi.