FAMÍLIES

APARTAT DE RECURSOS INTERESSANTS PER A LES FAMÍLIES




PANTALLAS AMIGAS

La web pantallasamigas.net ens ofereix eines molt interessants per educar als fills en l'ús responsable de les xarxes socials.

El paper de la família en l'ús responsable de les xarxes.

A més a més d'orientacions a la família, podrem trobar recursos per a visualitzar conjuntament amb els fills i filles.

No hagas en internet lo que harías frente a frente.



Triar un videojoc no sempre és fàcil. De tots és coneguda la influència dels videojocs en nens i joves, per això la importància de saber triar-los i fer-los servir.

Aquestes pàgines pretenen ajudar els pares en aquest sentit, dotant-los de criteris de selecció i valoració dels que poden disposar, i les pautes que poden seguir a la elecció d'un videojoc.

Els videojocs no tenen perquè ser perjudicials; si l'elecció és adequada, ajudaran a la formació de nens i joves.

La televisió s'ha convertit en un electrodomèstic imprescindible a una casa, al nivell del frigorífic o la rentadora, desenvolupant-se al seu voltant la vida familiar.

La ment reté el 10% del que es llegeix, el 20% del que se sent, i el 30% del que s'escolta es veu en imatges. Per tant, la televisió ofereix el 50% de les percepcions. Tot això fa que s'hagi d'adoptar una actitud crítica davant la televisió, pel caràcter subjectiu dels seus continguts, i per la gran influència dels mateixos en la formació de la personalitat i identitat de la persona. La televisió és una realitat que no desapareixerà. El que cal fer és aprendre a utilitzar-la, mitjançant una encertada selecció de programes, de manera que es faciliti el diàleg i intercanvi didees entre la família, assumint així una actitud activa i crítica.

En definitiva, allò que pares i educadors hem de tenir clar, és que l'efecte que pugui tenir sobre els menors depèn de l'ús que se'n faci quant a la selecció de continguts i el temps que se li dedica, ja que aquest temps és el que se li resta a activitats importants, com la lectura, el treball escolar, el joc, la interacció amb la família i el desenvolupament social.


GUIES D'AJUDA

Una societat que es pree de ser inclusiva, de ser acollidora, d’atendre tota aquella persona per molt diversa i diferent que siga, no pot deixar de prestar atenció a l’alumnat que, per la seua pròpia naturalesa o com a conseqüència del seu esforç personal, és posseïdor d’altes capacitats o talents específics. És per això que les polítiques educatives, dins del que suposa l’atenció a tot l’alumnat, han de posar també el focus en les i els alumnes que per les seues capacitats i peculiaritats són diferents als seus iguals.

Aquesta guia pretén difondre entre el professorat i les famílies, així com entre els orientadors i les orientadores, unes indicacions bàsiques i criteris d’intervenció sobre les possibles necessitats específiques de suport educatiu de l’alumnat que presenta trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).

El trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH) és un trastorn neurològic originat en la infància que implica un patró d’inatenció, i/o hiperactivitat-impulsivitat que interfereix en el funcionament o el desenvolupament de la persona.

AL'alumnat amb TEA, amb la seua particular manera de percebre i sentir el món, el seu peculiar estil per a processar la informació, el seu fascinant perfil sensorial i cognitiu; ens enfronta, com a professionals de l'educació, a uns reptes apassionants, al mateix temps que necessaris.