primer c 

LA CLASSE DE JOAN CARDONA MÉNDEZ

COSES QUE HEM FET DURANT EL PRIMER TRIMESTRE

18 DESEMBRE: BON NADAL!

18 DESEMBRE: CONTE CONTAT



Endinsant-mos de ple a les festes de Nadal, avui hem pogut gaudir de l'espectacle de "Contes de Nadal" dut a terme per Nabil Canyellas de Conte contat.

Junts hem cantat nadales, ballat i rigut molt. 

Ha estat una estona divertida que ens ha apropat una mica més a l'esperit nadalec d'aquests dies! 

13 DESEMBRE: JORNADA OLÍMPICA

Seguint la temàtica d'aquest curs, els alumnes de l'institut de Muro ens han preparat un dia fantàntic de jocs olímpics. 

D'aquesta manera els nins i nines de 1r han gaudit molt, amb la seva xapa corresponent a un país, amb els himnes, l'antorxa... 

Ha estat una estona fantàstica i s'ho han passat molt bé! 

1 DE DESEMBRE: TALLER GEOMETRIA MÀGICA 

Avui hem gaudit d'un taller meravellós, que ens ha permès acosar-mos al món de la geometria de manera divertida. 

30 DE NOVEMBRE:  SORTIDA A L'ERMITA DE LLUBÍ 

Avui hem realitzat la primera sortida conjunta amb els altres companys de 1r i de 2n. Hem anat a l'ermita de Llubí, on hem gaudit del joc lliure i de la companyia de tots els companys i les mestres. El dia ha estat meravellós, ben solejat i sense fer fred. 

Ha estat una sortida de germanor fantàstica i ens ho hem passat molt bé. 

25 DE NOVEMBRE: DEIM NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20 NOVEMBRE: MATEMÀTIQUES AMB POLICUBS

Hi ha moltes maneres de representar els nombres 1-10 i avui ho hem fet fent servir aquest material, els policubs.

Després de manipular-los una estona de manera lliure, ha arribat l'hora de fer-los servir per fer matemàtiques. Avui hem representat els nombres 1, 2 i 3 i llavors hem passat tot el que hem descobert al quadern. 

D'aquesta manera feim servir material manipulatiu per mirar de fer més tangibles els conceptes matemàtics. 

20 NOVEMBRE: RACONS DE LECTOESCRIPTURA 

9 DE NOVEMBRE: VERTEBRAT O INVERTEBRAT?

Seguim "jugant" a descobrir els animals i les classifiquem tenint en compte les seves característiques, les diferències i les semblances que ens permeten posar-los dins un mateix grup.

 "Té esquelet o no té esquelet?" Aquesta és la primera pregunta que ens feim.

Més tard ens fixam amb altres coses..."Com és la seva pell?" "Té plomes? Pèl? Escates? Com es desplaça? Camina? Repta?...

I així a poc a poc ens endinsem dins el meravellós regne animal.

9 DE NOVEMBRE: A PLÀSTICA... GRANOTES!


Seguint amb la situació d'aprenentatge dels animals, hem aprofitat la plàstica per fer una granota i per xerrar una mica de quines són les seves principals característiques. 

8 DE NOVEMBRE: APRENEM AMB EN TONI

Aquesta setmana ha començat en Toni, el dinamitzador llingüístic que ens anima a xerrar en català i ens facilita l'aprenentatge d'aquesta llengua.

En Toni ens prepara jocs i propostes d'aula xulíssimes! 

Voleu saber què hem fet avui? 

Idò hem creat entre tots un conte breu i aquest ha estat el resultat: 

"Hi havia una vegada un animal que nomia Iria, que passejava per l'escola mentres menjava gallines. A ella li agradava molt anar al pati perquè li encantava jugar amb na Xisca, na Laura i na Núria al "pilla pilla". 

Un dia, va començar a ploure i se'n varen anar corrent, però així i tot varen quedar ben xopes. Elles estaven molt tristes perquè s'havien constipat, per tant varen decidir anar al metge. Aquesta decisió va ser molt acertada perquè de seguida es varen trobar millor.

Les quatre amigues se'n varen anar a casa a dormir, ben banyades ja que no es varen canviar de roba. El dia següent es varen tornar a veure per jugar amb el murense. 

Després varen anar al carrer del "Primark" per despedir-se i comprar-se un "Iphone"."


Què trobau d'aquesta breu història que han inventat els vostres fills? 

De segur que acabaran sent uns grans escriptors! 


31 D'OCTUBRE: DECORAM LA PORTA DE LA NOSTRA CLASSE

Després d'uns quants dies de feina, així de preciosa ens ha quedat la porta de la nostra classe

Esperam que vos agradi!

30 D'OCTUBRE: CUIDAM LES GALLINES DE L'ESCOLA 

A la nostra escola tenim un galliner amb gallines, les quals cuidam entre tots els nins i nines del centre. 

És per aquest motiu que feim torns per anar a donar-les menjar i aigua, revisar que el galliner no estigui gaire brut i recollir els ous que han fet.

 Avui ens ha tocat a nosaltres, 1r C. 

Els nins s'ho han passat molt bé!

30 D'OCTUBRE: JA LLEGIM VOCALS!

Avui hem practicat la lectura de vocals. Per fer-ho utilitzam unes imatges les quals ens serveixen de referent fonològic i faciliten la lectura als infants.

Hem treballat en petit grups i ens hem ajudat entre tots.

27 D'OCTUBRE: SEGUIM TREBALLANT AMB ELS REGLETS

De quantes maneres diferents podem combinar els reglets per aconseguir els nombres 6 i 7? 

Avui hem seguit treballant amb els reglets i, tot i que al principi hem estat manipulant els reglets dels nombres 6, 7, 8 i 9, llavors ens hem centrat en fer els murs del reglet lila (número 6) i el reglet groc (número 7).

Mitjançant la manipualció, els nins i nines han anat descobrint quines possibles combinacions de reglets hi havia per aconseguir fer el número 6 i el número 7, sols posant-los una condició, només es podien combinar dos reglets per aconseguir-ho.

Després d'un temps de lliure manipulació, ho hem posat en comú i entre tots hem trobat totes les maneres possibles de combinar dos nombres per obtenir els nombres 6 i 7,

25 D'OCTUBRE: EL POT DE LA LLETRA A 

Avui hem treballat amb la lletra A i els seus possibles sons. Per fer-ho, hem classificat diferents imatges i hem tengut en compte si la "A" sonava "A", com el so d'un crit d'espant en veure un insecte, o si, pel contrari, sonava "A neutra" com el so que feim quan esteim pensant.

Així, poc a poc anam entrenant les orelles per saber escoltar bé els sons i fent consciència fonològica, la qual és de gran importància per a l'adquisició de la lectoescriptura. 

20 D'OCTUBRE: MENJAM BUNYOLS! 

En motiu de la festivitat del dia de les Verges, ha vengut madò Margalida Gelabert a fer bunyols per tots els nins i nines de l'escola! 

Després de xerrar una estona sobre què són els bunyols i de la seva recepta, hem baixat a veure en directe com es feien. Llavors n'hem pogut menjar a dins l'aula i els hem trobat BONÍSSIMS! 

 13 D'OCTUBRE: LES VOCALS DELS NOSTRES NOMS 

Ja hem començat a treballar les vocals, a practicar la seva grafia i a descobrir els seus sons. 

Avui hem fet una activitat a partir de la Cançó de les vocals de na Dàmaris Gelabert. L'hem escoltada, l'hem cantada i llavors hem pensat quines vocals hi havia al nostre nom. 

Si la voleu cantar a casa la podeu trobar a aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=whuKasZzqDU 

28 DE SETEMBRE: SORTIDA DE LA TARDOR

La tardor ha arribat i amb ella també arriben tots els fruits característics d'aquesta estació de l'any. 

Avui hem anat a fer una volta pels voltants de l'escola, per a observar com canvia el paisatge quan arriba aquesta estació de l'any i per recollir fruits tan característics d'aquest temps. 

Hem caminat una estoneta i hem arribat a un terreny on hi hem trobat caragols, olives, fulles seques... N'hem recollit unes quantes mostres i les hem duit a classe per posar dins la nostra capsa de la tardor. 

A més a més hem tengut la sort de trobar-mos amb el mag Paco Vera, qui ens ha fet uns quants trucs de màgia que ens han deixat al·luciants! 

Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: drive.google.com/drive/folders/18Hz_9LPrxk3fm-fYtQI1JrJ4GtGLJqHu?usp=drive_link 

26 DE SETEMBRE: MOSTRA DE BÀSQUET A L'ESCOLA 

Avui han vengut uns quants monitors a l'escola a fer una demostració de l'activitat de bàsquet, per tal d'animar als alumnes apuntar-se a l'equip de bàsquet del poble. Ens ho hem passat molt bé! 

25 DE SETEMBRE: DESCOBRIM ELS REGLETS

22 SETEMBRE: S'HA ESCAPAT UNA GALLINA DEL CORRAL!

Avui hem baixat a veure les gallines que tenim a l'escola però... quan hem arribat a davora el galliner... s'havia escapat una gallina i havia sortit defora!  L'hem tornada a posar dedins amb la resta de gallines i hem observat com es comportava. Aviat hi ha hagut alumnes que m'han dit: "Bel, aquesta gallina no és de veres" i, fent una mica de broma i posant en comú les diferents opinions, hem arribat tots a la conclusió de que es tractava d'una gallina que no estava viva!  

Després hem pensat junts quina diferència hi havia entre aquesta gallina i les que sí estaven vives. "No es mou", "no fa renou", "no posa ous", "no respira", "no fa pipí ni caca"... aquestes són algunes de les coses que han anat dient els infants i hem aprofitat aquesta activitat per explicar els éssers vius i els éssers inerts

Llavors hem pujat a l'aula on, fent feina en grup, hem classificat diferents imatges, pensat si es tractava d'èssers vius o d'èssers inerts.