Til læreren
didaktisk plan

Matte er overalt!
Matematikk er overalt og er grunnlaget for at vi har et hus å bo i, en stol å sitte på, og mat på bordet. Vi bruker matematikk hver gang vi lager mat. Ikke så mye algebra og likninger, men massevis av kunnskap om volum, temperatur, deling, veiing og brøk.  Vi må holde styr på hva suppa koster, hvor mye linser vi trenger og skjønne hvordan vi kommer oss fra dl til ml. Ofte lurer vi på hvem som betaler maten vi spiser og får en god prat om lønn, skatt og rettferdighet. 

Matlaging er et effektivt verktøy for å vise elevene hva matematikk er i praksis. Det er mye lettere å forstå regning og mengdeforhold når elevene selv kjøper råvarene, veier, blander og tilbereder. Da får de oppleve hva tallene faktisk betyr og hvor godt det smaker.

Undervisningsopplegget omfatter både praktiske og teoretiske oppgaver og øvelser, slik at elevene på en morsom og annerledes måte kan øve seg i ferdighetene i kompetansemålene på 4. trinn. Dette blir en skoledag med mat og matematikk i alle ledd, der vi kommer til å øve på de grunnleggende ferdighetene og tverrfaglige temaene beskrevet i LK20.

Evaluering av dagen på Geitmyra. Vi har bruk for din tilbakemelding og setter stor pris på om du vil fylle ut evalueringsskjemaet etter besøket. Du vil få det tilsent på mail. På forhånd takk! 

PÅ geitmyra jobber vi for

Matglede!

Å spise skikkelig god mat er noe alle barn bør få oppleve. Det er sosialt, og gir sanselige erfaringer som vi husker gjennom livet. Å gi barn tilgang til gode matopplevelser er noe av det viktigste vi gjør på Geitmyra.

Bedre folkehelse

Det er fundamentalt for alle å ta godt vare på seg selv og andre. Ved å lære barn og ungdom å lage mat og få et bevisst forhold til hva de spiser, overfører vi viktig kunnskap til nye generasjoner. Vi verdsetter mangfoldet, utjevner sosiale forskjeller og gjør hele folket sunnere.

Et bærekraftig matsystem

Naturen har egenverdi samtidig som den er grunnlaget for menneskelig matproduksjon. Vi praktiserer og formidler en ansvarlig og fremtidsrettet ressursbruk for å bidra til et bærekraftig matsystem.


Mat og helse:


Matematikk

Naturfag

Samfunnsfag


Kjerneelementer

Mat og helse

Naturfag

Matematikk

Samfunnsfag


Tverrfaglige temaer