Vårdnadshavare och Elev

Krokslättsgymnasiet

Vårterminen 2024

Tisdag 9 januari

Terminsstart

Måndag 12 feb - fredag 16 feb

Sportlov

Tisdag 12 mars

Studiedag

Fredag 29 mars - fredag 5 apr

Påsklov

Onsdag 1 maj

Ledigt

Torsdag 9 maj - fredag 10 maj

Ledigt

Onsdag 5 juni 

Student

Tisdag 11 juni 

Skolavslutning år 1 och 2Aktuellt

Information om Studenten  5 Juni

Här hittar ni information  och ordningsregler om den närmande Studentavslutningen


Grundläggande behörighet

Alla elever som började ht 2023 och börjar framöver får med automatik grundläggande behörighet till högskola/universitet vilket innebär att men man läser Svenska 2/Svenska som andraspråk 2, Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 och Engelska 6 samt har godkända betyg i minst 2250 poäng.

Nytt är att eleverna på yrkesprogrammen kan välja bort den grundläggande behörigheten och då välja att inte läsa Svenska 2/Svenska som andraspråk 2, Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 och Engelska 6. Man kan fortfarande få sin yrkesexamen.

Läser man på Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet kan man inte välja bort svenska 2/Svenska som andraspråk 2.

Vi kommer inom kort gå ut i klasserna och informera

Feriejobb


Elever födda 2006 och 2007 kan söka feriejobben via e-tjänsten på Mölndals stads hemsida.  Ansökan har öppet mellan 1–31 mars. Det finns även 30 feriejobb att söka inför sportlovet, information om det kommer att finnas på Mölndals stads hemsida inom kort.

Vid frågor mejla feriejobb@molndal.se.

Ansökan om lån av digitalt verktyg (nya elever)

Info lån av digitalt verktyg

Ändra kontaktuppgifter tel. och e-post

Ändra dina kontaktuppgifter i Edlevo

Mobbing och kränkande behandling

Alla elever ska trivas och känna sig trygga på skolan. Vi ser mycket allvarligt på alla former av kränkande behandling och diskriminering vilket gjort att vi sedan ett år tillbaka förenklat anmälningsförfarandet med ett nytt system för anmälan och utredning av kränkande behandling. 

Den elev som känner sig utsatt vänder sig till en vuxen på skolan som hjälper till att göra anmälan i systemet Draft It. Anmälan går omgående till rektor som kan starta en utredning.