Goede bouwstenen vormen de basis ...

Op Het Mozaïek is iedereen uniek !Welkom op de website van basisschool Het Mozaïek in Heeswijk-Dinther.

Basisschool Het Mozaïek is een dorpsschool met ongeveer 200 kinderen. Wij werken zowel met leerstofjaarklassen, als met combinatiegroepen. We gaan uit van de kracht van deze groepen door vooral de verbinding op te zoeken, zowel tussen jaargroepen (op vakgebied of domein) als tussen diverse vakken. 

Het Mozaïek wil kinderen optimaal voorbereiden op de maatschappij voor morgen en ze goede 'tools' en bouwstenen meegeven voor een kansrijke toekomst, want: "Goede bouwstenen vormen de basis ..." 

Ons motto: "Op Het Mozaïek is iedereen uniek !" 

 Van onze leerkrachten vragen we brede kennis en vaardigheden, zowel pedagogisch als didactisch en vooral passie! Met hart en ziel gaan voor het beste voor ieder kind. De relatie tussen leerkracht en kind is van zeer groot belang. De leerkracht maakt het verschil! Een leerkracht die een positieve relatie heeft met de kinderen en die ze helpt en ondersteunt op de juiste manier, bevordert de motivatie en betrokkenheid, waardoor de leerprestaties vergroot worden. Samen verzorgen we dagelijks een uitdagend aanbod voor kinderen, waarin spelen, leren, ontwikkelen, ontspanning en elkaar ontmoeten centraal staan. Dat is waar we voor gaan op Het Mozaïek!