DIAGNOSI

Eines

Aspectes destacats

Punts forts i punts febles

Eines utilitzades en la diagnosi

Per fer un anàlisi de la situació actual del centre, s’ha utilitzat el SELFIE, una eina que fomenta l’ús de tecnologies educatives innovadores.

Aquest ha estat el resultat en la participació del qüestionari:

Analisi de la situació del centre


Respostes de les 8 àrees

Primaria: L’equip directiu valora tots els aspectes amb un 5, però els professors entre un 3,5 i un 3,9. Per tant hi ha com a mínim un punt de diferència, tampoc és molt significatiu. 

Secundaria: ED entre 3 i 3,5. Mestres de 4 a 4,5. Mestres estan una mica per sobre de l’ED en tots els àmbits. 

Les tecnologies a l’escola estan molt integrades des de fa temps i és un dels nostres punts forts. 

Primària: Debat de l’ús de les tecnologies és un apartat on hi ha molta diferència entre el ED (5) i el professorat (2,9). En canvi l’alumnat ho valora amb un 4,1. 

Secundària: ED ho puntua amb una nota més baixa que la resta de professors/es, 2,7 en front al 3,7 dels mestres. De fet la nota dels alumnes és més semblant a la de l’ED que a la de la resta de l’equip de professors/es. 

Primària: Els resultats generals estan molt bé tot i que en alguns aspectes, com l’assistència tècnica i protecció de dades, segueixen apareixent uns resultats molt dispars entre ED (5) i mestres (3,1)

Secundària: Notes entre els mestres i ED molt semblants, alumnes també valoren positiu. Notes molt elevades. El més baix és assistència tècnica amb un 3 per part de ED. 

Tenim necessitat de formació permanent, opina tant l’ED com el professorat. Es detecten més necessitats a primària que a secundària. ED de primària (4 i 5) i ED de secundària  (2,5 a 3,5) opina molt diferent, és molt significatiu. ED de secundària valora més baix que els seus mestres. 

És un dels nostres punts forts, probablement el primer dins la nostra escola. Tant des de primària com a secundària. És una part molt positiva, tant ED, com professorat com alumnes. 

Entenem que aquesta va molt lligada al lideratge en les tecnologies a l’escola, que era un dels nostres punts forts. 

Resultats molt bons també, tant ED o professorat com alumnes, valoren molt positivament. Els resultats són similars que a l'anterior, però una mica més fluixos a l’ESO, sobretot la opinió de l’ED, sobretot en adaptació de les necessitats de l’alumnat i al foment de la creativitat. 

Primària: l’equip directiu ho valora tot amb un 5, moltes diferències amb la resta de professorat, sobretot amb l’autoreflexió sobre l'aprenentatge (3,1) i els comentaris a altres alumnes sobre el treball (2,8)

Secundària: ED valora molt baix, 2 i 2,5, en canvi professorat sempre amb més de 4 i alumnes amb un 3,5 de mitjana.  

Molta variació entre els ED de primària a secundària. Diferència també entre el professorat en els últims dos aspectes (autoreflexió i reflexió sobre l'aprenentatge). 

Primària: en general les respostes de l’ED, del professorat i de l’alumnat és bastant semblant. 

És un dels punts forts de l’escola, sobretot en la creació de continguts digitals .

Secundària. Notes entre ED i professorat bastant semblant i tot tirant cap al 3,7 a 4.  El més baix és atorgar reconeixement al treball dels altres. 

Punts forts i punts febles detectats en la diagnosi


Factors que limiten l'ús de les tecnologies


Factors negatius per l'aprenentatge híbrid


Factors positius per l'aprenentatge híbrid

L’ED de primària valora sempre amb un 100% a tots els ímputs en canvi el professorat no ho valora tant positivament. Potser les preguntes no es van acabar d’entendre correctament. 

També hi ha molta disparitat d’opinions a l’ESO però està molt més compensat. 

DESTAQUEM com a FORTALESA que l’escola  té experiència en l’ús d’entorns virtuals d’aprenentatge. 


Utilitat de les activitats DPC

Desenvolupament professional a través de xarxes professionals (2,3)

Formació permanent en línia (3,9)


Seguretat en utilitzar la tecnologia


Percentatge en el temps


Adopció de la tecnologia


Ús de la tecnologia (alumnat) 


Ús de la Accés de l’alumnat a dispositius fora de l’escola


Coneixement tècnic de l’estudiant (alumnat)