Documentació bàsica

La cultura digital apareix en pràcticament tots els documents bàsics del centre. A continuació es remarquen els aspectes més importants de cada un d'ells. 

3.2.3. Ús de les TAC

Un dels nostres objectius és fomentar la participació de l’alumnat en els seus processos educatius i l’autoaprenentatge. Per això cal la utilització de diverses metodologies, entre les quals s’han de destacar les tecnologies de la informació i la comunicació.

No es tracta només d’aprendre informàtica, ja que els alumnes han de ser competents quant a l’ús de maquinari i aplicacions, també d’utilitzar la informàtica per aprendre. La tecnologia interactiva motiva i estimula l’aprenentatge.

Potenciem l’ús de les TAC com una eina de treball en el procés d’aprenentatge, utilitzant-la de forma activa per part del professorat i dels/les alumnes. Les TAC faciliten el treball en grup, cooperatiu i interactiu en el treball per projectes.

Combinem i alternem diferents materials, recursos i aplicatius TAC: des de la instrucció directa amb presentacions, el treball individual amb exercicis interactius, la utilització d’eines 2.0 per a creacions molt diverses fins als projectes en xarxa i les activitats col·laboratives.

Utilitzem les TAC de manera global i transversal abastant les diferents àrees curriculars. Amb les TAC treballem un ampli ventall de competències, des de la lingüística, comunicativa i audiovisual fins a l’autonomia i iniciativa personal, passant per aprendre a aprendre i el tractament i processament de la informació, fent-ne un ús crític i responsable.

Amb la utilització de les TAC ens proposem que els alumnes utilitzin els dispositius informàtics i les aplicacions per fer creacions digitals cada vegada de manera més autònoma, utilitzant entorns de treball cooperatiu.

Article 47. Les funcions de la coordinació TAC són:

a) Impulsar l’ús didàctic de les TIC en el currículum escolar i assessorar el professorat per la seva

implantació.

b) Proposar criteris per a la utilització i optimització dels recursos TIC (tecnologies de la

informació i la comunicació) del centre.

c) Vetllar pel manteniment de les instal·lacions, en coordinació amb els serveis de manteniment

preventiu i assistència tècnica.

d) Aquelles altres que la direcció del centre consideri o aquelles que el departament

d’ensenyament determini.