PROJECTES 

4t

1r TRIMESTRE : " EL SOL S'AMAGA ? "   

 FENÒMENS METEOROLÒGICS I L'ESPAI

 2n TRIMESTRE:  " PROTEGIM ELS ECOSISTEMES? "

ANIMALS INVERTEBRATS I ECOSISTEMES

3r TRIMESTRE:  " ON ÉS EL QUE HE MENJAT? "

ALIMENTS I NUTRICIÓ

Com el curs anterior, també a 4t cada trimestre treballarem projectes diferents.

A partir d'una motivació inicial sobre un tema s'iniciarà el projecte.

L'objectiu o finalitat del projecte és aprendre des d'un enfocament globalitzat i interdisciplinari buscant, analitzant i utilitzant informació per tal d'ampliar coneixement.

La mestra guia i orienta el procés, creant activitats i situacions que estimulin la curiositat i apropin  a l'infant a l'aprenentatge.

PROJECTE 3r trimestre

 ELS ALIMENTS I LA NUTRICIÓ

ON ÉS EL QUE HE MENJAT?

Aquest tercer trimestre hem treballat la nutrició i els aliments per prendre consciència de com afecten al nostre cos. També hem treballat la roda dels aliments i hem conegut els diferents grups d'aliments valorant la importància de l'alimentació variada i equilibrada, l'exercici físic i el descans. Al mateix temps hem recordat hàbits de vida sostenible i conseqüents amb el respecte, la cura i la protecció de les persones i del planeta.

Hem identificat aliments de proximitat, relacionant-los amb les comarques de Catalunya, hem analitzat la intervenció humana en el món i hem proposat solucions possibles per a la conservació i millora del nostre entorn.  

En parelles o individualment els nens i nenes han fet servir les noves tecnologies per cercar informació i aprendre sobre el projecte treballat fomentant la discussió en grup i la interrelació entre els alumnes, tant en petit grup com individualment, i de forma responsable. Han après a utilitzar el document de text i accedint al classroom han interaccionat amb jocs que els han ajudat a aprendre mentre juguen. 

Finalment, hem conegut els aparells que intervenen a la nutrició, la seves seves funcions i els seus òrgans principals.  Han après quins gustos poden tenir els aliments i què passa amb el menjar una vegada l'empassem.

PROJECTE 2n trimestre

 DESCOBRIM LA VIDA DELS INVERTEBRATS

UN VIATGE AL MÓN DE L' APICULTURA

A la Casa de les Abelles, una empresa familiar petita que es dedica al món de l’apicultura, hem pogut conèixer i descobrir en primera persona el fantàstic, i a l’hora desconegut,  món de les abelles. Hem après sobre la vida de les abelles, la feina de l’apicultor i la varietat de productes naturals que genera aquesta activitat, així com hem recordat la importància de les abelles envers la natura amb la pol·linització.

Primer de tot, en Ramon ens ha explicat com viuen i s'organitzen les abelles. Després, ens hem vestit d’apicultors/es i hem i visitat l’arnar. Hem pogut observar de manera directa com i a on viuen les abelles i hem observat de diferents tipus: obreres, abellots i reina. També hem pogut veure al rusc algunes de les etapes del seu creixement.


Ja a l'obrador, la Cèlia ens ha ensenyat com es fa el procés de l'extracció, filtratge i, finalment, l'envasament de la mel i hem pogut tastar-ne una mica. També hem conegut altres productes que fabriquen les abelles a part de la mel, com el pròpoli o la cera.


I per acabar hem dinat i hem gaudit d’un espai a la natura on hem pogut córrer i jugar amb jocs, tots fets per la Cèlia.

PROJECTE 2n trimestre

PROTEGIM ELS ECOSISTEMES


L'impacte humà en els hàbitats naturals és com una gran ombra que afecta la vida silvestre i els ecosistemes. La contaminació, la introducció d’espècies invasores i el canvi climàtic alteren els entorns i posen en perill moltes espècies. La conservació  i pràctiques sostenibles són claus per preservar la biodiversitat i mantenir l'equilibri dels hàbitats.


Després de la visualització d'un vídeo per aprendre els diferents elements i característiques que formen un ecosistema i un enriquidor debat a classe per trobar les mesures per protegir-los,  hem pogut omplir una taula amb tota la informació que necessitavem per començar la creació de les maquetes dels diferents ecosistemes.  


A més a més d'aprendre, hem gaudit molt posant en pràctica la part creativa i artística.


PROJECTE 1r trimestre


ELS FENÒMENS

METEOROLÒGICS I L'ESPAI 




Durant els primers dies del trimestre escollim el nom de la classe.  A cicle mitjà les classes tenen noms de fenòmens meteorològics. Vam proposar moltes opcions i vam votar entre totes. La guanyadora va ser POLS DE DIAMANT. Descobrirem com es formen, a quins llocs del nostre planeta és més fàcil que els podem veure i perquè.


Així que ja immersos en el món de la meteorologia  ens adonem que ens interessa saber més coses del nostre planeta La Terra, com és i on es troba situat a l'espai. I arribem a la formació de l'espai, el nostre SISTEMA SOLAR, la nostra galàxia, la Via Làctia... I això ens porta a fer-nos preguntes sobre els astrònoms, els eclipsis, el dia i la nit, les estacions de l'any, l'atmòsfera, la capa d'ozó, l'aigua al nostre planeta, el canvi climàtic...


Per completar el projecte hem fet la sortida a l'observatori Fabra que ha estat ben interessant!!


Després vam poder gaudir d'una estona de joc a un parc ben divertit!!

PROJECTES de 3r

1r TRIMESTRE : "EL PAS DEL TEMPS"  (METEOROLOGIA I PREHISTÒRIA)

2nTRIMESTRE: "DE QUI ÉS AQUEST ESQUELET?" (ANIMALS VERTEBRATS)

3r TRIMESTRE: "L' AIGUA DIBUIXA LA TERRA" (ELS PAISATGES)

A la sortida a la Font dels Oms hem gaudit del nostre entorn, l’hem observat i dibuixat. Hem aprofitat per explicar com neix i creix una planta i les seves parts. Després hem plantat llenties que a classe hem anat regant i observant com creixia.


PROJECTE 3r trimestre


"L' AIGUA DIBUIXA 

LA TERRA"


Al llarg d’aquest tercer trimestre hem treballat els paisatges al món i al nostre entorn, aprenent les característiques dels paisatges d’interior i de costa. L’hem relacionat des de la visió més àmplia cercant característiques de les zones climàtiques i tipus de paisatges al món fins a una observació més propera. 

La cura del medi ambient i la importància de l'aigua també ha sigut una part molt important del nostre projecte perquè hem après com respectar el nostre entorn i gaudir d’ell sense danyar-lo. 



Hem aprofitat per fer lectures relacionades amb el projecte, expressions escrites, cercar estratègies de resolució de problemes, fer plàstica, dibuix, cercar informació i fer ús del classroom com a eina digital utilitzant-la de manera responsable com a instruments per  aprendre i compartir coneixements.

CLICAR DAMUNT LA FOTO PER VEURE LES FOTOS DEL CRARC


PROJECTE 2n trimestre

"DE QUI ÉS AQUEST ESQUELET?"


El nostre projecte del segon trimestre té el nom de "De qui és aquest esquelet?" El vam iniciar amb l'esquelet humà per continuar amb la classificació i característiques dels animals vertebrats. 



Hem après la classificació dels animals segons l’esquelet, el seu desplaçament, la manera de néixer, la respiració i  l’alimentació. 



Hem estat consultant pàgines web, vídeos i llibres, així com lectures en català i castellà per anar aprenent un munt de coses interessants dels animals vertebrats lligant aquests continguts amb d’altres sobre els ecosistemes, el canvi climàtic...


   

Hem llegit lectures referents a animals, hem fet comprensions lectores, expressions escrites, gràfics i hem aprofitat per resoldre problemes amb situacions relacionades amb els animals i els ecosistemes.



Hem aprofitat per fer plàstica, dibuixos, simetries… totes elles relacionades amb el que anàvem aprenent.



Per completar tot això hem anat a passar un dia al “C.R.A.R.C." Hem pogut veure i tocar rèptils i amfibis. Hem completat i ampliat informació des d'una vessant més vivencial gaudint d'un dia de noves experiències.

PROJECTE 1r trimestre

EL PAS DEL TEMPS: "METEOROLOGIA"

Durant els primers dies del trimestre escollim el nom de la classe.  A cicle mitjà les classes tenen noms de fenòmens meteorològics. Vam proposar moltes opcions i vam votar entre totes. La guanyadora va ser ELS HURACANS. 

Després de cercar informació del nom de la classe ens vam endinsar en el món de la METEOROLOGIA i els fenòmens atmosfèrics:  llamps, trons, tempestes, núvols, sol...  


PROJECTE 1r trimestre

EL PAS DEL TEMPS: "LA PREHISTÒRIA""

Va començar la curiositat per saber més sobre la vida al planeta Terra.  Així que descobrim quina és la línia del temps portant-nos a investigar sobre la PREHISTÒRIA, les seves etapes, els canvis, els seus descobriments, el seu art, com va evolucionant... fins a arribar a la història.


La Prehistòria ha estat el nostre segon projecte d'aquest trimestre.  Hem fet un gran viatge per la història situant-nos a la línia del temps. 


Poder visitar les Coves Prehistòriques del Toll ens ha ajudat molt a entendre com vivien a la Prehistòria, ampliant coneixements, obtenint-ne de nous i consolidant aprenentatges d’una manera lúdica i significativa. 

CLICAR DAMUNT LA FOTO PER VEURE LES FOTOS DE LES COVES DEL TOLL