Tallers

Dimarts 27 · 16:30-18:30h

Taller 1: Producció de nous materials sostenibles 

Taller 3: Disseny i creació d'una incubadora

Dimecres 28 · 16-17:30h

Taller 2: Dinàmiques d'organització industrial 

Taller 4: Creació d'un repte amb TAECON

Taller 1: Producció de nous materials sostenibles

Dr. Quim Tarres

Enginyer Químic i Doctor en Tecnologia per la Universitat de Girona.

Director de la Càtedra de Processos Industrials Sostenibles de la Universitat de Girona.

Línies de recerca centrades en la innovació en materials sostenibles i desenvolupament de productes.

Participació activa en congressos de l'àmbit dels materials sostenibles i materials ligno-cel·lulòsics. Suma més de 50 contribucions.

Coautor en la col·lecció de publicacions del grup de recerca LEPAMAP-PRODIS. 

Dimarts 27 de  juny  · 16:30-18:30h ·


En aquest taller veurem la preparació de materials sostenibles i com aquests poden contribuir a millorar la sostenibilitat de l’envasat alimentari. En aquest sentit es desenvoluparan bioplàstics tant flexibles com rígids. Per altre banda, també es mostrarà l’elaboració de materials compòsits, plàstics reforçats, però en aquest cas amb fibres naturals substituint les clàssiques fibres sintètiques com fibra de vidre o fibra de carboni. Donant molta importància a la sostenibilitat dels materials, biodegrdabilitat i circularitat.

Taller 2: Dinàmiques d'organització industrial

Dr. Rodolfo de Castro

Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va realitzar la seva Tesi Doctoral a la Universitat de Girona (UdG).

Catedràtic d'Universitat en l'àrea d'Organització d'Empreses del Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny de Producte de la Universitat de Girona (UdG).  

Dimecres 28 de juny · 16-17:30h ·

En aquest taller es presentaran diverses dinàmiques per posar en pràctica a l'aula, on es podràn treballar conceptes com la importància de la estandarització en els procesos productius, la millora d'aquests i com optimitzar a partir de dades no numèriques tot mitjançant el debat i la participació. A més, podràn coneixer diferents professions i llocs de treball relacionats amb l'enginyeria.

Us proporcionarem el material per poder dur a terme l'activitat a l'aula.

Taller 3: Disseny i creació d'una incubadora

Dr. Xavier Puigvert

Doctor Enginyer Agrònom. Professor associat a temps parcial en l'Àrea de Producció Animal de la Universitat de Girona. Trajectòria acadèmica i professional vinculada al món de la producció animal i de la indústria agroalimentària, col·laborant activament amb empreses del sector en assessorament, planificació de proves i anàlisis de les dades i com a gestor de projectes. 

Dimarts 27 de  juny  · 16:30-18:30h · 

En aquest taller s'explicaran els paràmetres necessaris per a realitzar la incubació d’un ou de gallina i com funciona una incubadora. Per tal de tenir els coneixements i poder traslladar aquest projecte a l'aula i dur a terme tot el procés amb els alumnes.

Taller 4: Creació d'un repte amb TAECON

Xabier Goenaga i Esther Estalella

Xabier Goenaga. Enginyer en Diseny i Desenvolupament de Videojocs i técnic del grup de recerca  GiLab. Creadors del videojoc  seriós TAECON juntament amb el Patronat Politècnica. 

Esther Estalella. Enginyera Industrial i Tècnica d'atracció de talent del Patronat Politècnica.

Dimecres 28 de juny · 16-17:30h ·

En aquest taller es farà una introducció a la creació de reptes amb TAECON i es posarà en pràctica creant un repte. 

Amb aquests reptes creats, es farà una sessió de TAECON per posar en pràctica a l'aula amb els alumnes.