PEC

A la pàgina 8 del PEC es recull el següent: 

c. Facilitar l’ús de les eines digitals (Objectiu 5 del PdD). Aquests són els principals motius pels quals considerem necessari facilitar l’ús de les eines digitals entre alumnat i professorat:

La inclusió de les tecnologies digitals tant en l’ensenyament-aprenentatge, com en la gestió i el funcionament de la nostra escola està ja ben establerta. Tant professorat, com personal d’administració i serveis s’ha format per estar a punt per l’ús quotidià de les tecnologies més pròpies de les seves àrees de treball. Totes les aules disposen d’equipament tecnològic funcional actualitzat i de connexió a internet. Preveiem de cara a l’estiu 2021 l’ampliació de la xarxa WIFI i de cara al curs 2021-2022 l’arribada de portàtils per al professorat. També tenim prevista l’adquisició de Chromebooks pel seu ús a l’aula. 

Com és sabut el món de les noves tecnologies és un món molt canviat que requereix d’un reciclatge contínuu, tant d’equipament, com de coneixements. I de la qüestió de les eines digitals se’n deriven una gran sèrie de tasques per les que calen professionals preparats. Per una banda el manteniment dels equips i la xarxa, per l’altra la gestió de la pàgina web i les xarxes socials, també la difusió de recursos digitals, sense deixar de banda la formació en entorns virtuals d’aprenentatge (Moodle i Google Classroom). L’escola no disposa d’Estratègia digital de centre 4 (Edc). L’EDC defineix i concreta les línies d’actuació d’un centre que fan possible que docents, alumnat i centre assoleixin la competència digital. Per aconseguir aquesta competència digital, l’EDC comprèn tots els àmbits del centre: organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius, els quals s’han de veure necessàriament implicats i, si escau, transformats, des d’una perspectiva d’innovació i de millora contínua. Caldrà valorar la necessitat d’aquest document. 

Disposem ara mateix de dues vacants al centre que podem convertir en un lloc específic per a professorat acreditat amb el perfil digital docent. El dia a dia a l’aula ja no es pot desvincular de les noves tecnologies: la preparació de classes amb materials autèntics d’internet, la preparació de material mitjançant recursos web (genially, prezzi, jamboard, wordcloud, etc.), el treball a l’aula amb pissarres digitals, llibres digitals i plataformes per l’aula virtual (Google Classroom i moodle), el treball a l’aula amb mòbils, tablets o chromebooks, la compartició de materials via web (drive, moodle, google classroom), l’avaluació mitjançant recursos digitals (quilgo, etc.), el coneixement d’eines digitals per a la pràctica de l’idioma (intercanvis lingüístics online, exercicis online, àudios per nivells online, etc). Per això a l’EOI Terrassa necessitem professorat que domini aquests recursos.