Agnela Karlsson

Junibackens skola

Profilbild på förstelärare

Hem > Presentation > Agnela Karlsson Junibackens skola F-6

Mitt namn är Agnéla Karlsson och jag jobbar sen 17 år tillbaka på Junibackens skola, egentligen så är det väl kanske bra att ibland byta arbetsplats för att få ny input, växa och utvecklas men jag trivs så otroligt bra där jag är så jag har blivit kvar. Jag har fått finna andra sätt att utveckla mig som lärare och eftersom jag alltid är intresserad av att lära mig nya saker och hänga med i framstegen som sker i samhället så har det varit utvecklande 17 år på ett och samma ställe. Jag har inte bara växt utan också växt fast kan man säga. 

Under mina år på Junibacken har jag på mellanstadiet haft alla so- och no-ämnen, svenska, matematik, engelska och bild. Det är också de ämnena som jag har i min legitimation. Just nu är jag i startgroparna att avsluta mitt tredje år med den härliga klass som jag har nu, vi gör det sista året på skolan tillsammans i åk 6, som för övrigt är mitt favoritår på mellanstadiet. Tufft år med uppnådda kunskapskrav, betyg och nationella prov men ändå så givande att se dem gå i mål på tredje året och känna stoltheten när man skickar iväg dem vidare till nästa stadie och nya mål. 

Det som driver mig är att se eleverna växa och utvecklas i sitt lärande, både HUR de lär in och VAD de lär sig. Jag tycker att det är en fantastisk och fascinerande resa att både studera och vara med på. Det är viktigt att hänga med i utvecklingen i samhället men också i elevernas värld som de lever i och det är en av anledningarna till att jag fördjupar mig i den digitala undervisningen, det och ett eget intresse i tekniken. Jag vill fortsätta jobba och utveckla den sidan av min undervisning. Det i kombination med att avsätta tid på att bygga relationer med eleverna jag möter gör att resan vi gör tillsammans ger mig så mycket just nu. 

Mina inlägg

2020-09-14 Agnéla Karlsson 

Hur ska man som lärare tänka kring elevernas undervisning egentligen i en rådande pandemi? Vi har tidigare i kommunen läst om De fem stora, en bok av Jesper Ersgård, där han sammanställer tankarna från fem ledande forskare inom skolan. En av dessa forskare är Carol Dweck som skriver om mindset. Jag undrar vilket mindset har vi som pedagoger i skolan när något oväntat och omvälvande som en pandemi plötsligt drabbar världen både i och utanför skolan?

Fortsätt att läsa ➡️