Tekoäly ja reaaliaineet

tavoitteet reaaliaineissa

Kemiassa tutustutaan tekoälyn mahdollisuuksiin ja rajoihin. Opiskelijoille annetaan tekoälyn laatima teksti ja heidän pitää etsiä siitä virheet. Kokeillaan myös tekoälyä kemian laskutehtävien ratkaisemisessa.

Lempäälän lukiossa toimii Ilmastosotureiden aktivistiryhmä. Ilmastosoturit testaavat tekoälyn käyttömahdollisuuksia vaikuttamistyössä.

Historian opiskelussa opiskelija voi hyödyntää tekoälyä esim. asioiden sijoittamiseen aikajanalle tai historiallisten tapahtumien mittasuhteiden vertailemiseen. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi itsenäisessä kertaamisessa ja ilmiöiden välisten yhteyksien sisäistämisessä. Opiskelijoitaohjataan selvittämään mitä lähteitä tekoäly on käyttänyt vastauksen generoimiseen.

Yhteiskuntaopin Talous- ja työelämä tutuksi opintojakson aikana käydään läpi talouteen, työelämään ja aikuisen elämään liittyviä asioita. Kartoitamme taloudessa ja työelämässä tapahtuneita muutoksia ja ennakoimme muutoksen suuntaa. Yksi kiinnostuksen kohde on tekoäly, joka tulee olemaan suuri muutosvoima myös työelämässä. Tekoälyn roolia yhteiskunnassa ja sen tuottamien vastausten kriittinen tarkastelu kytkeyty tiiviisti myös pitkän vieraan kielen 5. moduuliin “Kestävä tulevaisuus ja tiede”, jonka keskeisiin sisältöihin kuuluvat esimerkiksi erilaiset tulevaisuudenvisiot ja lähdekriittisyys. Opiskelijoita voisi ohjata visioimaan tekoälyn erilaisia käyttötarkoituksia mutta myös tarkastelemaan sen tuottamia vastauksia kriittisesti.