Verslag boekpresentatie

15 juni

Donderdag 15 juni was het zover: de Boekpresentatie van Ouderschap zonder opvoederschap. Op het laatste moment hebben we moeten uitwijken van locatie. Dus er was enige spanning bij ons aanwezig over de opkomst. Gelukkig waren er 84 deelnemers. De groep was erg divers: ouders, pleegouders, pleegzorgwerkers, jeugdzorgwerkers, politiek, beleidsmakers en natuurlijk vrijwilligers van De Noodkreet. De inspirerende presentatie van Gé zelf gaf stof tot nadenken en gaf energie om aan het werk te gaan met deze problematiek.

Ouder Mariska overhandigde het eerste exemplaar aan Lian Smits, de directrice van Kompaan en de Bocht. Een symbolische start waarbij de betrokken partijen gaan werken aan een verbeterslag. Anita (ouder), en Gonny (pleegouder) gaven een zeer indrukwekkende presentatie over hun persoonlijke ervaringen.

Thomas Pieters heeft samen met de groep geïnterviewde ouders speciaal een lied getiteld "ik leen je mij schouder" gemaakt voor de boekpresentatie. Dit lied was voor het eerst te horen tijdens de pauze van de boekpresentatie. In de aanloop van dit project was Thomas nog te horen op radio 1.

Yvonne Aartsen van Pleegzorg Lindenhout vertelde over enkele positieve voorbeelden van de manier van werken waarbij ouders en pleegouders nader tot elkaar kwamen.

De stof van de presentaties riep zoveel emotie op dat de stellingen van het Panel niet eens meer aan bod kwamen. In plaats daarvan ontstond een gepassioneerde discussie over de rol van ouders, pleegouders politiek en werkers.

De Noodkreet wil alle betrokkenen, bezoekers maar vooral Gé en de ouders bedanken voor dit prachtige boek. Wij zijn ervan overtuigd dat het boek nog veel stof zal doen opwaaien en uiteindelijk zal leiden tot de eerste stappen naar een betere samenwerking tussen ouders en pleegouders.

Binnenkort zullen we meer terugkoppelen via deze site