Brandweercongres 2018

Back2basics

BRANDWEERCONGRES ‘BACK2BASICS’

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018 organiseert Brandweervereniging Vlaanderen het BrandweercongresBack2basics’.

Dit jaar zal het brandweercongres plaatsvinden in de Brandweerschool PIVO in Asse.

Kom naar het brandweercongres en volg er sessies van verschillende Belgische en internationale sprekers, neem zelf deel aan workshops en ontmoet de belangrijkste bedrijven actief in de veiligheidssector op de vakbeurs.

Voor wie?

Het brandweercongres is er voor álle mensen actief in de brandweer, alle personeel werkzaam binnen de brandweerzones. Niet alleen operationelen, ook administratief en ondersteunend personeel, ambulanciers … Bovendien zijn ook andere geïnteresseerden en belanghebbenden uiteraard meer dan welkom. Dankzij de mooie locatie van de brandschool, zijn er dit jaar heel wat mogelijkheden om praktijkoefeningen en workshops aan te bieden. Op die manier maken we er een echt ‘doe-congres’ van.

2-daags event

Gezien het succes van de vorige jaren, wordt het congres dit jaar uitgebreid naar een tweedaags evenement. Alle aspecten van de brandweerwerking worden belicht, waardoor alle collega’s de kans hebben om relevante sessies te volgen. Op vrijdag zijn er workshops rond niet-operationele thema’s, zoals HRM, ICT, Preventie en opleidingen voor de zoneleiding en administratieve diensten. Op zaterdag zal het congres plaatsvinden zoals we het kennen, met allerhande koude en warme workshops en presentaties.

Noteer de datum al met stip in je agenda. Hopelijk zien we elkaar in oktober!

Wat mag je verwachten?

Vorig jaar was het thema Water: vriend en vijand. U kan dit congres herbeleven via onderstaande video.