Læringsdesign

Bruk av digitale verktøy for å planlegge variert undervisning

Læringsdesign er elevsentrert planlegging av undervisninger, der varierte aktiviteter for kunnskap, ferdigheter, refleksjon og kritisk tenkning settes i sammenheng. Her kan man se lærerens allerede naturlig praksis med et nytt blikk, der digitale verktøy kan bidra til å utvide elevens læringsarena. Dette inkluderer hele elevens læringsarbeid, også hjemme. 

Metode 1

Læringsmiljø i system

Samle ressurser fra læremidler, lag egne oppgaver og organiser alt i Google Classroom. Elevene får oversikt over det lærer organiserer av læringsaktiviteter for elevene. Læreren får oversikt over elevenes arbeid. Med Classroom får du et (nesten) papirløst klasserom, også koblet til Google Disk. Det tilbyr både tilpasset opplæring og tildeling av samme oppgave i flere Classroom. 

Du kan organisere og du kan sortere for en gjenkjennbar struktur.

Eksempler,  inspirasjon og e-læring:

Metode 2

Elevaktiv læringssyklus

En læringssyklus kan omfatte alt fra planlegging til vurdering, og kan legge til rette for differensiering. Det kan være en Læringssti, som er et planlagt læringsløp hvor du plukker fra lærestoff til aktiviteter du vil at elevene skal få i opplegget. Det kan lages i Skolerom eller LearnLab. Det kan også være en Læringsmeny, som legger til rette for at eleven kan styre progresjon og metode. Den kan lages i Presentasjoner

Begge kan knyttes til produksjon av multimodale produkter og deling i Classroom.

Eksempler,  inspirasjon og e-læring:

Metode 3

Hyperdoc

Et hyperdoc er en gjennomtenkt digital arbeidsplan hvor elevene får varierte læringsaktiviteter knyttet til et tema. Man velger  noen metodiske kategorier man skal lage en oppgave innenfor, slik at man sikrer at elevene jobber på varierte måter. I et hyperdoc er alle komponentene i en læringssyklus satt sammen i et knutepunkt, som man gjerne kan kombinere med andre metoder.   

Hyperdoc kan lages i Google Docs, Google Presentasjoner eller Google Tegninger.

Eksempler,  inspirasjon og e-læring: