Learnlab
Opplæring
Klikk deg inn på bildene, for å komme til opplæringsressursene.
Inspirasjon fra lærere
Nytt & Nyttig
LearnLab høsten 2021
06.10.21 // Rune Glad
På https://learnlab.net/ finner dere digitale undervisningsopplegg og digitale fagbøker. All pålogging for elever skjer via FEIDE. Ved bruk av LearnLab inngår dere i et norsk økosystem knyttet til den nye læreplanen, der GDPR er ivaretatt. Det er allerede over 500 skoler som har lisens.
LearnLabs digitale undervisningsopplegg er utviklet av dyktige lærere, som har erfaring med å bruke LearnLab sammen med elevene. Oppleggene inneholder en rekke muligheter for elevproduksjon, både individuelt og kollektivt. Disse digitale undervisningsoppleggene er interaktive læringsøkter, der elevene samarbeider og selv oppdager sentrale begreper. På denne måten utvikler de kompetanse i henhold til verdigrunnlaget og målene i LK20.
De interaktive funksjonene og oppbyggingen av læringsøktene er utviklet for å inkludere elevene i egen læring. Disse læringsøktene kan også gjennomføres som fjernundervisning, eller med noen elever på skolen og noen hjemme. Elevene kan se hverandres produksjon, forslag og innspill. På denne måten kan elevene delta i kollektiv begrepsutvikling der elevene ser hva de andre tenker.
LearnLab har gjennom flere år levert verktøy for kollektive læringsprosesser i klassen, med fagspesifikt innhold (CoLab).
Med e-læringen i LearnLab kan du lære hvordan du kommer i gang, og hvordan benytte de ulike elementene.
Det jobbes med å sette opp felles webinarer/workshop. - gi gjerne tilbakemelding til rune.glad@asker.kommune.no om ønsker - kanskje bare for din skole eller mer generelle ønsker som kan være for alle skoler.
LearnLab inkluderer:
CoLab – verktøy for interaktive presentasjoner designet for dybdelæring gjennom problemløsning, utforskning og nytenkning i samarbeid med andre. Verktøyet passer også perfekt for undervisning der noen elever er på skolen og noen hjemme.
StoryLab - verktøy for elevproduksjon av multimodale tekster.
IdeaLab - verktøy for elevproduksjon av tankekart, tidslinjer mm.
MyLab - verktøy for formativ vurdering og elevoppfølging.
Feidepålogging med overføring av elevgrupper som grunnlag for vurdering.
Tilgang til over 100 millioner bilder, symboler og videoer som er lov å dele
Begrepsbank med visuelle representasjoner av de viktigste ferdighetene og begrepene som kan knyttes til LK20.
Se https://learnlab.net/ for mere info 😊
Her er en kort video som beskriver LearnLab: https://vimeo.com/584764212
Om LearnLabs ressurser
Nå finnes det også læringsressurser der elevene kan arbeide videre på egen hånd som produsenter.
Det foreligger fagtekster som støtte, digitale bøker med skisser/ overskrifter der elevene kan jobbe videre, samt fagspesifikke tankekart som utgangspunkt for elevenes begrepslæring.
Alle ressurser er redigerbare og kan tilpasses og videreutvikles av lærer, slik at man kan skape relevans for lokale forhold. Lærere kan også utvikle ressurser selv, eller bruke undervisningsopplegg de har laget tidligere, for eksempel i Power Point.
LearnLab tilbyr to digitale kurs i bruk av LearnLab hvor dine kollegaer kan melde seg på uten ekstra kostnader.
I del 1 benyttes CoLab som presentasjonsverktøy, og deltakerne lærer å bruke StoryLab og IdeaLab. Kurset inneholder også en guidet tur i biblioteket.
I del 2 lærer deltakerne å lage og presentere egne CoLabs med digitale interaksjoner. I tillegg lærer de å søke i biblioteket etter relevante undervisningsopplegg og andre digitale ressurser, kopiere disse til egen bruker, og redigere dem slik at de er tilpasset lokale forhold.
Her er kursdatoene – Alle kurs er fra kl 14.00-15.30:
Mandag 18.oktober: Del 1 (link: https://learnlab-net.zoom.us/s/85646170473)
Tirsdag 19.oktober: Del 2 (link: https://learnlab-net.zoom.us/s/84059917290)
Spørsmål eller tilbakemeldinger?
Vi vil gjerne høre fra deg eller dine kollegaer dersom dere har spørsmål eller tilbakemeldinger til oss. Ta gjerne kontakt!
Ta kontakt med våre ressurspersoner for mer informasjon om de faglige oppleggene:
Erlend Kobro – Erlend@learnlab.net
Yngve Lindvig – Yngve@learnlab.net