Om Kompetanseplanen

Hjem / Om Kompetanseplanen

"Tjenesteområdet Oppvekst vil innrette tjenestene med riktig kompetanse og kapasitet, slik at flere barn og unge opplever mestring i et inkluderende fellesskap. "

Handlingsprogram 2022-2025, s. 76

Forord

Kai Erik Lund

Direktør oppvekst

Asker kommune

Kjære alle medarbeidere i oppvekst

Kommuneplanens samfunnsdel definerer målene og strategiene for Askersamfunnets arbeid for et godt liv i Asker. Denne kompetanseplanen skal bidra til både å realisere kommunens mål, og bidra til å bygge gode profesjonsfellesskap i den enkelte virksomhet. Det profesjonelle fellesskapet er en forutsetning for å utvikle god praksis som er tuftet på felles verdier, og et felles forsknings- og erfaringsbasert kunnskapsgrunnlag.

Vi skal skape arenaer for barn og unge, hvor den enkelte finner sin plass i fellesskapet og opplever å høre til. For å lykkes med dette må medarbeidere arbeide systematisk for å bygge relasjoner til hvert enkelt barn og ungdom og bidra til trygge leke- og læringsmiljø fra barnehage, til grunnskole og i overgangen til videregående opplæring.

Ved at medarbeidere bidrar til at barn og unge opplever mestring og læring for dagens og fremtidens samfunn, vil det legge et godt grunnlag for den enkeltes selvfølelse og livslange læring. I denne sammenheng er også samordning og samarbeid på tvers av tjenester viktig for å sikre helhetlig tjenestetilbud.

Jeg oppfordrer alle medarbeidere til å delta i kurs, nettverk og annet utviklingsarbeid for best mulig tilbud til barn, unge og deres familier. Gjennom deltakelse bidrar dere også til å styrke arbeidsmiljøet i virksomheten og dere tar i fellesskap ansvar for et helsefremmende, inkluderende og læringsfremmende tilbud til barn, unge og familier.

Oppdrag

Kompetanseplanen for oppvekst inneholder alle kompetansehevingstiltak som er rettet mot ansatte i barnehager, skoler og virksomheter i barn, familie og inkludering i Asker. Planen gis årlig på oppdrag til Seil oppvekst fra direktør for oppvekst. Planen skal medvirke til at medarbeidere kjenner til tjenestene i oppvekst og at tjenestene virker som en helhet og i sammenheng. Den skal bidra til å utvikle profesjonsfellesskapet i oppvekst, både mellom programområdene og i den enkelte virksomhet. 

Handlingsprogrammet for 2022-2025 inneholder prioriterte områder for tjenesteområdet. Innenfor hvert av disse områdene er det gitt overordnede oppdrag til virksomhetene som skal bidra til å realisere målene i kommuneplanens samfunnsdel. 

Kompetanseplanen skal sees i sammenheng med og bidra til å realisere Temaplan for oppvekst, Temaplan for personer med nedsatt funksjonsevne, oppdragene til virksomhetene og gjeldende standarder og rutiner. Tilbudene i kompetanseplanen legger vekt på å modellere inkluderende praksis.


Kompetanseplanen skal videre knytte sammen de tre tilskuddsordningene Dekom, Rekom og Kompetanseløftet, og sees i sammenheng med den årlige behovsmeldingen til Statsforvalteren. Planen skal bidra til å koordinere Kompetanseløftet, optimaliseringsprosjektet og barnevernreformen slik at tiltak sees i sammenheng.

Utviklingsprosjekter

Felles for alle programområder

Bærekraftig utvikling 

I Asker kommune er det valgt ut seks bærekraftsmål som skal være satsingsområder fram til 2032. Disse er samarbeid for å nå målene, bærekraftige byer og samfunn, handling mot klimaendringene, god helse, god utdanning og innovasjon, digitalisering og næringsutvikling.  Sammen med de andre tjenesteområdene i kommunen, har oppvekst ansvar for at kommunen når bærekraftsmålene. Det pedagogiske arbeidet i barnehagen og skolen må ses i sammenheng med Asker kommunes bærekraftsmål. Rammeplan for barnehagen og Kunnskapsløftet 2020 gir rammer og muligheter for arbeidet med bærekraftig utvikling. Det er viktig at undervisning for bærekraftig utvikling bidrar til fremtidshåp og gir barn og unge reelle handlingsalternativ og mulighet til å bidra. Kompetanseplanen inneholder relevante tilbud for ansatte i barnehagene, barneskolene og ungdomsskolene. Oppvekst samarbeider med en rekke eksterne aktører i dette arbeidet, både i og utenfor kommunen. 

Barn og unges rett til medvirkning er et viktig prinsipp i arbeidet med bærekraftig utvikling.  For skoleåret 2022/2023, vil oppvekst samarbeide med de andre tjenesteområdene i kommunen for å realisere temaplan for medborgerskap.  Her vil oppvekst blant annet bidra med to utviklingsprosjekt i samarbeid med INCLUDE - Forskningssenter for sosialt inkluderende energiomstilling

Kontaktperson fra oppvekst er Mari Ugland Grønstøl.


Inkludering for alle

Et av de prioriterte områdene i Handlingsprogrammet er trygt og inkluderende leke- og læringsmiljø. Som en del av denne prioriteringen, er det inngått et flerårig forskningssamarbeid med Naturfagsenteret. Hensikten er å sikre at alle barn og unge opplever mestring og progresjon i læringsarbeidet. I første fase skal det utvikles en modell for inkluderende praksis for læringsarbeidet i skole, i tråd med LK20. Denne modellen utvikles sammen med ansatte i barnehagene, skolene, PPT og andre relevante samarbeidspartnere. Midler til dette arbeidet er tildelt via Desentralisert kompetanseutvikling og Kompetanseløftet. Leder av arbeidsgruppen er Arnhild Midgaard (Kompetanseløftet). Dette utviklingssamarbeidet er et delprosjekt under kommunens satsing på Kompetanseløftet, ledet av Gyri Esmann (BFI). 

Kontaktperson fra Seil oppvekst er Mari Ugland Grønstøl.


Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis

Regjeringen satte høsten 2020 i gang et stort kompetanseløft for spesialpedagogikk og inkluderende praksis, hvor hensikten er å bidra til at alle barn og unge har tilgang til faglig dyktige lærere og andre med spesialpedagogisk kompetanse i skoler og barnehager. Tiltakene skal rette seg mot ansatte i skoler og barnehager og pedagogisk-psykologisk tjeneste, men også mot andre tjenester som jobber i laget rundt barna og elevene. 

Asker er pilotkommune inn i denne satsningen. Pilotkommunenes erfaringer vil legge grunnlaget for videre utvidelse og oppbygging av kompetanseløftet, som skal bli en varig endring etter 2025. Her kan du lese prosjektplanen. 

To av delprosjektene i Kompetanseløftet i Asker er Inkludering for alle (les mer i avsnittet Inkludering for alle) videreutvikling av pedagogiske støtteteam (les mer under avsnittet barnehage).

Prosjektleder og kontaktperson er Gyri Esmann




Skolens innsatsteam mot mobbing (SIM) og barnehagens innsatsteam mot mobbing (BIM)

Hver skole skal ha et innsatsteam mot mobbing. Hensikten med innsatsteamene er at hver skole skal besitte kompetanse i å forebygge, oppdage og håndtere mobbing. Det er gjennomført opplæring for alle skoler i samarbeid med Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger. Inneværende skoleår har vi fått tildelt midler via Desentralisert kompetanseutvikling til å videreutvikle satsningen og støtte implementeringsarbeidet ute på skolene. Kontaktperson er Tone Tveit Rosenlund.

Les mer om SIM-nettverk.

Med innføringen av nytt kapittel VIII i barnehageloven fra 01.01.2021 innføres det tydeligere og strengere regler som skal sikre alle barn et trygt og godt barnehagemiljø. I Handlingsprogrammet står det: 

"Alle barn har tilgang til barnehage av god kvalitet som bidrar til trygghet, utvikling og læring, og som forbereder barna til å begynne i grunnskolen."

Med utgangspunkt i lovendring i barnehageloven og Handlingsprogrammet utvikles og organiseres BIM (Barnehagen innsatsteam mot mobbing)  i samarbeid mellom Asker kommune og Læringsmiljøsentret i Stavanger. Midler til dette arbeidet er tildelt via regional kompetanseutvikling.  

Kontaktperson er Trude Kroken.

Les mer om BIM i askerbarnehagene her.

Barnehage

Askerbarnehagene

Askerbarnehagene er, og vil være, i konstant utvikling med faglig oppdatert kunnskap, kompetanse og praksis. Sammen skaper vi Askerbarnehagene til høykvalitetsbarnehager. Summen av de pedagogiske utviklingsprosjektene innenfor barnehage dette året (som nevnt på denne siden) vil utgjøre innholdet i kvalitetsbegrepet; Askerbarnehagene. 

Her finner du nettstedet: askerbarnehagene

Kontaktperson er Mona Wold


Standard for et trygt og godt barnehagemiljø

"Trygt og godt barnehagemiljø i Askerbarnehagene" er Askerbarnehagenes standard for å sikre et trygt og godt barnehagemiljø.

Et trygt og godt barnehagemiljø er en forutsetning for barnas trivsel, utvikling og læring. Barnehagen er en viktig arena i barnas liv. Over 90 % av alle barn i alderen 1-5 år går i barnehage (tall fra SSB). Alle som jobber i barnehage har dermed et viktig ansvar for å sikre at barn opplever en god barndom hvor lek, læring, omsorg og danning ses i sammenheng.

I Askerbarnehagene er det en målsetning at alle barn i kommunale og private barnehager er omgitt av profesjonelle ansatte som er lekne og omsorgsfulle. De ansatte må by på seg selv og bringe entusiasme og glede inn i barnehagen. Gjennom engasjement for barnas trivsel, lek, utvikling og læring, skal de ansatte sikre at barna kjenner seg trygge på seg selv og omgivelsene, og gjøre dem rustet til å tåle medgang og motgang. Barna skal oppleve å bli verdsatt, og å være en del av et inkluderende fellesskap og miljø.

Denne standarden er et verktøy for barnehagenes arbeid med å sikre at alle barnehagebarn i Askerbarnehagene opplever å ha det trygt og godt i barnehagen. Prinsippet om barnets beste er grunnleggende for alle handlinger og vurderinger i Askerbarnehagene. Standarden beskriver hva barnehagene skal gjøre for å fremme et inkluderende og godt barnehagemiljø, samt hvordan barnehagene skal oppfylle aktivitetsplikten i barnehageloven. Det er styrers ansvar at standarden blir implementert.

Standarden er utarbeidet i samarbeid mellom kommunale og private barnehager i Asker og kommunens administrasjon ved avdelingene SEIL og Kvalitet og forvaltning.

Les standarden her: askerbarnehagene


Kontaktperson er Trude Dorthea Kroken


Standard for tilvenning i Askerbarnehagene

“Trygg start i Askerbarnehagene” er en standard for tilvenning.

Denne standarden skal sikre at Askerbarnehagene arbeider systematisk for et godt samarbeid med foreldre. Her bekreftes foreldrenes hovedansvar for barnets omsorg, samt at de blir inkludert og aktivt deltakende i omsorgen for barnets utvikling i barnehagen. Målet er at barn og foreldre møter en trygg og god Askerbarnehage med ansatte som ivaretar barnets behov og inkludering i fellesskapet.


Standarden er utarbeidet i samarbeid mellom kommunale og private barnehager i Asker kommune, helsesykepleier og barnehagefaglige rådgivere.

Les standarden her: askerbarnehagene

Kontaktperson er Mona Wold


BIM - Barnehagens innsatsteam mot mobbing

Barnehagen fikk et nytt regelverk for barnehagemiljø 01.01.2021 .Det nye kapittelet skal sørge for at alle barn får en trygg og god barnehagehverdag. I barnehagens innsatsteam mot mobbing har de ansatte i barnehagene i Asker fått opplæring og kompetanseheving for å etablere og kvalifisere et eget innsatsteam som har særlig god kompetanse knyttet til alvorlige krenkelser og mobbesaker. I tillegg har teamet fått opplæring i hvordan barnehagen kan fremme et trygt og godt barnehagemiljø. BIM  (Barnehagen innsatsteam mot mobbing) utvikles og organiseres i samarbeid mellom Asker kommune og Læringsmiljøsentret i Stavanger. Vedlikehold og videreutvikling av BIM teamene gjøres lokalt i den enkelte barnehage og i nettverk i regi av Læringsmiljøsenteret og SEIL barnehage. To ganger i halvåret møtes BIM- teamene til nettverkssamling. Det vil også være en samling hvert halvårt for nye BIM deltakere. 

Kontaktperson er Trude Dorthea Kroken.


Pedagogisk utviklingsarbeid i samarbeid med Høgskolen i Innlandet (HiNN)

Pedagogisk utviklingsarbeid er et samlingsbasert partneskap gjennom REKOM, regional ordning for kompetanseutvikling. 

Pedagogisk utviklingsarbeid og analyse er utgangspunkt for utviklingsarbeidet. Dialogkonferansemodellen er en struktur for lærende nettverk i profesjonsfellesskap og utgangspunktet for organsering av samlingene.  Samlingene skal være en arena for styrere hvor de med utgangspunkt i egen praksis får støtte til å utvikle egen lederrolle og pedagogisk ledelse av medarbeidere. Læringsprosesser og veiledning vil være gjennomgående tematikk, og mellom nettverkssamlingene skal lederne prøve ut noe i egen praksis, og få veiledning i prosessen. Mellomarbeidene vil utarbeides i en samskapingsprosess slik at de oppleves relevant i barnehagen.

Det legges opp til veiledningsøkter mellom samlingene i regi av HINN og Læingsmiljøteamet på SEIL

Kontaktperson er Mona Wold


Pedagogisk støtteteam

Spesialpedagogisk tjeneste til førskolebarn har i samarbeid med PP-tjenesten opprettet pedagogiske støtteteam som skal være mye tilstede i barnehagene og tilby veiledning og kompetanseheving. Det er som en del av Kompetanseløftet (2021-2024) inngått et samarbeid med Høgskolen i Innlandet (HiNN) for å evaluere og videreutvikle dette tilbudet. HiNN vil også bidra med å gi økt veilederkompetanse til støtteteamene. 

Det er nå startet opp et pilotarbeid i Borgensonen barnehager hvor hensikten er å videreutvikle et konsept med ressursteam i barnehagene hvor også pedagogiske støtteteam er representert.

Kontaktperson er Gyri Esmann

Les mer - askerbarnehagene


Bygge Bro- Se og skape sammenheng, kontinuitet og trygghet mellom barnehage, SFO og skole

I Asker skal barn og foreldre oppleve en forutsigbar overgang fra barnehage til skole slik at det bidrar til større helhet og sammenheng i barnas oppvekstmiljø. 

Dette er en overordnet standard som inneholder rutiner for samarbeid og kontinuitet i overgangen mellom barnehage, SFO og skole. Barna skal møte barneklare skoler hvor tette relasjoner og tilknytning mellom barn og ansatte og barn seg i mellom, etableres. 

Standarden er forpliktende for alle barnehager og skoler i Asker. Det er barnehage- og skoleledelsens ansvar å følge opp arbeidet med implementeringen.

Kontaktperson er Mona Wold

arbeidet i egen enhet.

Nærværsprosjekt - samarbeid med NAV

I samarbeid med NAV arbeidslivssenter, kommunens hovedtillitsvalgte og hovedverneombud har kommunalsjef for barnehage igangsatt et felles nærværsprosjekt, fra 2021 til 2023. Inkludering og involvering av de ansatte, lederutvikling samt etablering av nærværsgrupper i barnehagene,  er en viktig forutsetninger for at vi sammen skal lykkes med å øke nærværet i den enkelte barnehage. Prosjektet fortsetter i 2023-2024.

Kontaktperson er Bodil Moe

Les mer - askerbarnehagene


Barn, familie og inkludering

Etablering av barnebolig - Avlastning og omsorgstjenester til barn og unge

Prosjektet er knyttet til politisk vedtak der det skal etableres kommunal barnebolig med inntil 6 plasser. Målgruppen er barn med nedsatt funksjonsevne og som i tillegg har en sammensatt og kompleks problematikk.

Prosjektet er forankret i programområdet Barn, familie og inkludering, virksomhetsområde Avlastning og omsorg.


PIRM - Inkludering og mangfold

Prosjektet PIRM (Supported parenting intervention for minorities and families with refugee background) skal:

I prosjektet skal vi gjennomføre 2 ICDP og 2 DUÅ (de utrolige årene)-grupper i løpet av perioden. Prosjektet er et samarbeid mellom Regionalt kunnskapssenter for barn og unge Nord (RKBU Nord) og de tre andre regionale kunnskapssentrene RKBU Midt-Norge, RKBU Vest og RBUP Øst og Sør. Ansatte får veiledning, får erfaring med DUÅ, tilgang til faglig nettverk.


Prosjekt likeverdige tjenester - Barne- og familietjenesten (BFT)

Prosjektet og innvilget tilskudd fra Helsedirektoratet skal benyttes i det pågående harmoniseringsarbeidet for å styrke og utvikle helsestasjons- og skolehelse-tjenesten. Prosjektet vil ha fokus på å oppdage og følge sårbare og utsatte gravide, barn og familier, uavhengig av hvor i kommunen de bor. Folkehelseutfordringene i nye Asker kommune er blitt større og mer sammensatte. BFT har som mål at alle våre innbyggere skal ha et likeverdig tilbud av helsetjenester og harmoniseringsarbeidet vil pågå fra 2021 til 2023.


Tidlig Inn - Opplæringsprogram for ansatte i BFT

Fra og med 2022 vil KO-RUS gjennomføre et opplæringsprogram over seks dager. Opplæringsprogrammet inneholder blant annet bruk av ulike kartleggingsverktøy, gjennomføre den gode samtalen med foreldre, tema rus og psykisk helse, evaluering av samhandling med barnehage/skole og innspill til utviklingsarbeid. Det er avdelingsledere i helsestasjonene nord og sør som koordinerer dette arbeidet. 


Barnevernsreformen - Barneverntjenesten

Barnevernreformen, også kalt oppvekstreformen, trer i kraft 1. januar 2022.

Asker barnevern har iverksatt et prosjekt og arbeidsgruppe som skal forberede og legge til rette for at Asker kommune får økt faglig og økonomisk ansvar for barnevernet. Det overordnede målet med reformen er et bedre barnevern, der tjenestetilbudet skal kunne tilpasses lokale behov. Les mer om barnevernsreformen (bufdir.no) her.


DigiBarnevern - Barneverntjenesten

DigiBarnevern består av to prosjekter, ett kommunalt og ett statlig prosjekt. Prosjektet skal jobbe for å forbedre det kommunale barnevernet, blant annet ved å sørge for bedre IT-løsninger. Asker kommune, KS og fem andre kommuner representerer den kommunale gruppen. Den kommunale delen av DigiBarnevern skal levere kunnskaper til:


Les mer om DigiBarnevern (ks.no) her. 


Etablering av ambulerende team - Avlastning og omsorgstjenester til barn og unge

Prosjektet er knyttet til opprettelse av ambulerende tjenester, hvor lovpålagte helse- og omsorgstjenester ytes i barnets hjem. Tjenestene er omfattende, sammensatte og krever individuell tilpasning. Til stillingene i Ambulerende team er det et krav om helsepersonell med høy faglig spisskompetanse. Prosjektet og en etablering av Ambulerende team innebærer at Asker Kommune er mer robust og bedre forberedt for å ta imot barn og unge som er utskrivningsklare fra sykehus til kommunen.


Skole og SFO

Aktive lokalsamfunn

Gjennom Aktive Lokalsamfunn samarbeider skolene med det lokale idrettslaget og andre lokale aktører for å legger til rette for aktiviteter og sosial fellesskap for barn og unge i skoletid og/eller etter skoletid. Hensikten er å sammen styrke tilhørighet, fellesskap og aktivitetsnivået for barn og unge. 

Kontaktperson er Morten Håland.

 Læring i algoritmene tidsalder

Norges forskningsråd har tildelt 7 millioner kroner til et innovasjonsprosjekt der Asker kommune er søker og prosjekteier, og Universitetet i Oslo leder det vitenskapelige arbeidet. Programvare med kunstig intelligens er på vei inn i skolen. Midlene skal gå til innovasjonsprosjektet “Læring i algoritmenes tidsalder (LAT) – En innovasjon for didaktisk bruk av kunstig intelligens. Innovasjonsprosjektet belyser muligheter som kunstig intelligens (KI) kan gi for elevenes læringsarbeid i Asker kommune.

Gjennom forskning  og utvikling i samarbeid med  lærere i askerskolen vil prosjektet læring i algoritmenes tidsalder (LAT) bidra til utvikling av kompetanse gjennom didaktisk bruk av kunstig intelligens i skolen.Prosjektet gir et kunnskapsgrunnlag for hvordan skoleeier og skoler i Asker kommune kan organisere læringsarbeidet med programmer som tar i bruk kunstig intelligens.Den nasjonale verdien til innovasjonsprosjektet er bedre læringsmuligheter for alle elever gjennom læreres økte kompetanse til å ta i bruk kunstig intelligens i skolen. Les mer om innovasjonsprosjektet.
Kontaktperson er Arne Bergan og Marie Ydstie Olafsen.


Programmering og algoritmisk tenkning

Programmering er en del av LK20 og er direkte omtalt i fagene matematikk, naturfag, kunst og håndverk og matematikk, men det er ikke noe i veien for å ta i bruk programmering som metode i alle fag og på alle trinn. Programmering handler om konsepter, metodikk og didaktikk, og den algoritmiske tenkeren (Udir) beskriver hva programmering i grunnskolen skal innebære. Algoritmisk tenkning er en problemløsningsmetode. I askerskolen har vi tre tilbud innenfor dette området: 1) Programmering 3-7, 2) Programmering 5-10 og 3) Programmering for viderekomne. Kontaktperson er Karoline Svensli.


Bygge Bro - se og skape sammenheng, kontinuitet og trygghet mellom barnehage, SFO og skole

 Dette er en overordnet standard som inneholder rutiner for samarbeid og kontinuitet i overgangen mellom barnehage, SFO og skole. I Asker skal barn og foreldre oppleve en forutsigbar overgang fra barnehage til skole slik at det bidrar til større helhet og sammenheng i barnas oppvekstmiljø. Barna skal møte barneklare skoler hvor tette relasjoner og tilknytning mellom barn og ansatte og barn seg i mellom, etableres. 

Standarden er forpliktende for alle barnehager og skoler i Asker. I forbindelse med implementering av standarden, samarbeider Asker kommune med NTNU Skrivesenteret om to nettverk, Bygge bro og Bygge bro - språkarbeid og fellesskapende aktiviteter Det er barnehage- og skoleledelsens ansvar å følge opp arbeidet med implementeringen. Kontaktperson er  Mona Wold og Nina Dahl

Begynneropplæring - språk, lesing og skriving

Å lære et fag innebærer å kunne lese, skrive og utrykke seg muntlig på en faglig relevant måte. For begynneropplæringen er det utarbeidet en standard for lese- og skriveopplæring. Denne har som mål å sikre elevene i askerskolen en inkluderende, systematisk opplæring som skaper engasjement for lesing og tekstskaping. I arbeidet med å styrke kompetansen i disse grunnleggende ferdighetene og skape sammenheng i språkarbeidet fra Barnehage til skole, tilbyr vi i samarbeid med NTNU Skrivesenteret nettverket  Bygge bro - språkarbeid og fellesskapende aktiviteter.  Kontaktperson er Nina Dahl.


Læreplanverket LK20 i askerskolen

Asker kommune  samarbeider med Universitetet i Oslo (avd. Fiks) og Høgskolen i Innlandet (avd. Sell) i arbeidet med læreplanforståelse og videre oppfølging av planlegging og praksis med  læreplanverket. Arbeidet  organiseres i ledersamlinger, nettverk og i utviklingsarbeid på skolene. Det er og utarbeidet anbefalte planleggingsverktøy, en eksempelbase og en delingsarena for lærere askerskolen. Dette skal bidra til felleskap og samarbeid for å nå målene.

Det legges vekt på en praksistilnærming knyttet til  både faglig og sosial læring. Alle læringsløyper, lærende nettverk, kurs og veiledning i kompetanseplan knyttes derfor tett til innføring av ny læreplan med en praktisk-metodisk vinkling. I dette arbeidet samarbeider Senter for innovasjon og læring med NMBU, Matematikksenteret, Naturfagssenteret, Skrivesenteret og Læringsmiljøsenteret UiS. Les mer om innføringen av læreplan i askerskolen

Kontaktperson er Arne Bergan.


Skolens innsatsteam mot mobbing (SIM) 

Hver skole skal ha et innsatsteam mot mobbing. Hensikten med innsatsteamene er at hver skole skal besitte kompetanse i å forebygge, oppdage og håndtere mobbing. Det er gjennomført opplæring for alle skoler i samarbeid med Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger. Inneværende skoleår har vi fått tildelt midler via Desentralisert kompetanseutvikling til å videreutvikle satsningen og støtte implementeringsarbeidet ute på skolene. Kontaktperson er Tone Tveit Rosenlund.

Les mer om SIM-nettverk.

Styringsdokumenter

Alle tilbud i kompetanseplanen har til hensikt å dekke ett eller flere av områdene i Handlingsprogrammet for 2022 - 2025 og Kommuneplan for Asker 2020 - 2032

Oppdrag til virksomhetene i Oppvekst

Satsingsområder i Kommuneplan for Asker 2020-2032

Bærekraftsmålene er synliggjort på hver aktivitet

Om Oppvekst

Tjenesteområde Oppvekst har omkring 2600 årsverk fordelt på 54 virksomheter. Kommunen har 36 kommunale barnehager organisert i åtte virksomheter, 75 private barnehager og 40 kommunale grunnskoler. Det er ca. 22 000 barn i alderen 0–18 år i Asker kommune (HP 2022-2025)

Nøkkeltall:

KURS OG NETTVERK

Oversikt over alle kurs, nettverk og læringsløyper for oppvekst

→ kurs-og-nettverk

DIGITALE VERKTØY

Oversikt over muligheter for kurs og opplæring i ulike digitale verktøy 

→ digitale-verktøy

VEILEDNING

Oversikt over muligheter for veiledning i ulike fagområder og tjenester

→ veiledning

UTSTYRSBANK

Oversikt over muligheter utlån av utstyr til grupper av barn og elever 

→ utstyrsbank