Nieuwsbrief januari/ februari 2024

Inhoud

Agenda

8 januari
Luizencontrole
10 januari t/m 9 februari
Jeelo-project Inrichten van je eigen omgeving
12 januari
Schaatsles groep 5 t/m 8 ijsbaan Middelburg
24 januari
Het Voorleesontbijt
25 januari
Bezoek groep 3/4 Muzeeum Vlissingen
5 februari
Gastles Walcheren verwoest + herbouwd groep 7/8
6 en 7 februari
Iep doorstroomtoets groep 7/8
8 februari
Finale van het Groot Archipel Dictee in de 
aula van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg 
12 t/m 16 februari
Voorjaarsvakantie
19 februari
Studiedag
20 februari
Luizencontrole
22 februari
Rapport mee
26- februari t/m 1 maart, 4 t/m 8 maart
Rapportgesprekken 

Welkom

In februari heten we de volgende leerling welkom op ’t Mozaïek :

Nova, groep 1/2

Verjaardagen januari

3 januari Joey, groep 7/8
3 januari Reda, groep 3/4
5 januari Sarissa, groep 5/6
16 januari Myrthe, groep 5/6
21 januari Jente, groep 1/2
22 januari Naoufal, groep 3/4
23 januari Noah, groep 3/4
25 januari Vayenn, groep 1/2
26 januari Sham, groep 7/8
27 januari Lana, groep 1/2
29 januari Jimmy, groep 3/4

Alle jarigen; van harte gefeliciteerd! 

Verjaardagen februari

2 februari Dani, groep 7/8
8 februari Pim, groep 5/6
11 februari Hugo, groep 1/2
22 februari Izis, groep 7/8
24 februari Rick, groep 7/8
28 februari Nova, groep 1/2

Alle jarigen; van harte gefeliciteerd! 

Beste ouders/ verzorgers,

Allereerst willen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen! We hopen dat u een fijne en ontspannen vakantie heeft gehad. Komende periode staat er weer genoeg op de planning. Ook in 2024 zullen we er weer alles aan doen om binnen 't Mozaïek een fijne, veilige en toch uitdagende leeromgeving te maken voor uw kind. 

Namens team 't Mozaïek,

Chantal Oude Elferink, directeur

Even voorstellen 

Met trots mag ik mezelf voorstellen als nieuwe directeur van ‘t Mozaïek. 

Mijn naam is Mirjam Hoondert, 56 jaar en met mijn man woonachtig in Heinkenszand. In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin, familie en vrienden, lees ik graag een goed boek en maak ik graag een wandeling met onze hond. 

De afgelopen 25 jaar ben ik als leerkracht, intern begeleider en waarnemend directeur werkzaam geweest in het basisonderwijs. Vanaf februari 2022 mag ik al directeur zijn van De Omnibus in Vlissingen en daar komt ‘t Mozaïek nu bij. Een mooie school waar een gepassioneerd team zich inzet om een leerrijke omgeving te creëren en aan te sluiten bij de behoeften, talenten en mogelijkheden van de leerlingen. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van het team van ‘t Mozaïek. De komende periode zal de overdracht plaatsvinden. Misschien komt u mij al eens tegen in de school. De eerste periode zal ik veel tijd besteden aan de kennismaking met de leerlingen, de ouders/verzorgers en het team. Ik kijk er enorm naar uit om samen in een uitnodigende en inspirerende omgeving te werken waar iedereen zich welkom voelt. 

Inschrijven nieuwe leerlingen

Op 1 februari 2024 wordt bepaald hoeveel leerkrachten we in het schooljaar 2024/2025 mogen aanstellen. Ons schoolbestuur kijkt op die datum hoeveel kinderen er dan bij ons ingeschreven staan en aan de hand van die telling krijgen we voor het komende schooljaar leerkrachten toegewezen. Wordt uw kind vóór 1 oktober 2024 vier jaar en bent u voornemens om hem of haar aan te melden voor onze school, dan vragen we u dat z.s.m. te doen, maar in ieder geval voor 1 februari. Het is immers in ieders belang dat we zoveel mogelijk leerkrachten mogen aanstellen. Meer leerkrachten betekent meer zorg voor uw kind. Daarnaast vragen we u mensen in uw omgeving, waarvan een van de kinderen vóór 1 oktober vier jaar wordt, op deze datum van 1 februari te attenderen. Hartelijk dank! 


Schaatsen groep 5 t/m 8

Op 12 januari hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 een schaatsles op de ijsbaan op de markt in Middelburg. De organisatie zorgt voor schaatsen en een helm + haarnetje (verplicht). De kinderen moeten zelf handschoenen meenemen. Naast de les is er de mogelijkheid tot vrij schaatsen. We gaan met z'n allen met de bus naar Middelburg, heel fijn dat dit kan.


Even voorstellen

Hallo allemaal, 


Mijn naam is Rowie en ik ben op donderdag juf in groep 5/6, samen met meester Aron.

Ik woon zelf in Oost-Souburg, ben getrouwd met Bart en heb een dochtertje van 2 jaar. 

In mijn vrije tijd doe ik aan korfbal of iets leuks met mijn gezin en vrienden. 

Ik ben al bekend met de school en de kinderen kennen mij ook al een beetje. Dit komt omdat ik al meerdere keren heb mogen invallen bij jullie op school. 

Mochten jullie vragen aan mij hebben, mogen jullie altijd naar mij toe stappen. 


Groetjes van juf Rowie 

Bezoek groep 7/8  Zeeuws archief met het thema  Walcheren verwoest + herbouwd 

In de Tweede Wereldoorlog werd Walcheren zwaar getroffen. Tijdens een gastles en een rondleiding door het Zeeuws Archief op 5 februari ontdekken leerlingen wat er werd verwoest en hoe de mensen tijdens de oorlog leefden en wat ze meemaakten. Ze krijgen antwoord op de vragen waarom Walcheren in 1944 onder water werd gezet en welke gevolgen dat had voor mensen, dieren, gebouwen en het land. Ze zien hoe Walcheren werd herbouwd en wat je nu nog kunt zien dat herinnert aan de oorlog en de wederopbouw.

De leerlingen bezoeken in het Zeeuws Archief de studiezaal en de ondergrondse archiefdepots. Daar krijgen ze originele archiefstukken over de Tweede Wereldoorlog te zien, zoals dagboeken over de gebeurtenissen tussen 1940 en 1945.

Deze les is gekoppeld aan het Jeelo-thema 'Inrichten van je eigen omgeving'. Na het bombardement was er een wederopbouw van Middelburg nodig, maar hoe gingen ze dat doen, op precies dezelfde manier, of een verandering van inrichting van de stad? 

Jeelo-project Inrichten van je eigen omgeving

Op 10 januari starten de kinderen met het Jeelo project 'Inrichten van je eigen omgeving'. Een omschrijving van het project.


We wonen met veel mensen in een klein land. Grond is schaars. Hoe was dat vroeger en hoe is dat nu? Hoe gaan we zorgvuldig en slim met onze ruimte om? Wie is daar verantwoordelijk voor? De een wil immers een parkeerplaats en de ander een stoep om op te spelen. We willen graag veel voorzieningen, omdat die bijdragen aan ons welzijn. Het doel van het project 'Inrichten van je eigen omgeving' is dat leerlingen respect krijgen voor hun omgeving en begrijpen dat iedereen andere belangen heeft. En dat het een hele kunst is om met ieders wensen rekening te houden. Leerlingen leren dat ze daar hun steentje aan kunnen bijdragen. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk.

Groep 3/4 Bezoekt Muzeeum :
Op het schip van Rafel de rat

Groep 3/4 bezoekt op 25 januari het Muzeeum in Vlissingen en krijgt daar de museumles:  Op het schip met Rafel de Rat.

Theatrale museumles 

Rafel de Rat gaat met zijn vriendin Robin stiekem mee aan boord van een schip, daar is lekker eten voor maanden. Ze verstoppen zich voor de bemanning, maar niet voor jou. Je gaat met Rafel en een museumgids op pad door het muZEEum.  Je bezoekt de werf waar schepen gebouwd worden, het ruim van een schip, het kantoor van Cornelis Lampsins, de pronkkamer en natuurlijk de zolder waar de familie Lampsins hun koopwaar bewaarden.  

In kleine groepjes verkennen leerlingen met een museumgids en Rafel een 17e-eeuwse zeereis: hoe worden schepen gebouwd, wie en wat gaat er mee aan boord, en wat zijn de gevaren onderweg? Op hun tocht komen ze grappige en enthousiaste andere dieren tegen die graag vertellen over hun avonturen. 

Boom geplant in het nieuwe park in Souburg Noord

Op dinsdag 12 december hebben de leerlingen van de leerlingraden van zowel Het Kompas als ‘t Mozaïek in het nieuwe park in Souburg Noord geassisteerd bij het aanplanten van een boom. Zij mochten dit doen namens alle kinderen van Het Kompas en ‘t Mozaïek. Het Park waar o.a. een buitenlesplek, een sportveld, een kabelbaan en een vissteiger komen, wordt nu klaar gemaakt voor de laatste afwerking. De boom is in het park geplaatst bij de picknickplek.

Inzameling lege batterijen

Lege batterijen horen niet in de prullenbak, dat weet inmiddels bijna iedereen. Er zitten stoffen in batterijen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. En bovendien: in elke lege batterij zit nog een dikke vette plus. Van de teruggewonnen metalen worden allerlei nieuwe producten gemaakt: van een brilmontuur tot een fiets en van een armband tot een dakgoot. 

Op school kunnen de batterijen worden ingeleverd in de inleverton. Deze staat in het halletje naast de trap bij de ingang van de school.

Plak knoopcellen en 9-volt batterijen altijd af!

Afgedankte batterijen en accu’s zijn nooit helemaal leeg. Hierdoor kan er kortsluiting ontstaan als de polen van verschillende batterijen met elkaar in aanraking komen. Het is dan ook belangrijk om de plus- en minpool van lege knoopcellen en 9-volt batterijen af te plakken (met tape of plakband) voordat je ze inlevert. Neem je verantwoordelijkheid en verklein het risico op kortsluiting zo goed mogelijk! Thuis, maar ook in de winkel (of school) waar je ze inlevert.

In sommige gevallen: individueel verpakken
Lekkende, beschadigde of verroeste batterijen kun je niet zomaar inleveren. Stop ze gescheiden van elkaar in een plastic zakje of verpak ze in huishoudfolie vóórdat je ze inlevert bij een inleverpunt. Op deze manier belanden ze op verantwoorde wijze in het inzamelmiddel.

Het inzamelen levert onze school ook wat op:
We sparen mee met de actie van Stibat. Wij krijgen voor elke kilo ingeleverde lege batterijen € 0,25. Zo kunnen wij een mooi geldbedrag bij elkaar sparen voor bijvoorbeeld springtouwen, tablets of andere schoolspullen. Hoe meer ingeleverde lege batterijen, hoe hoger het geldbedrag! 

Alvast bedankt.

Naschoolse sportactiviteiten

Op dinsdag 31 oktober is er gestart met het naschools sportaanbod dat verzorgd wordt door 4e jaars sportklas-studenten van het Scheldemond College. De studenten zullen altijd begeleid worden door docenten van het Scheldemond College.

Deze activiteiten vinden elke dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties) van 14:30u tot 15:30u plaats in de sporthal op Het Kroonjuweel. De activiteiten zijn voor de groepen 3 t/m 8. Het project loopt door tot ongeveer half maart. Deelname is uiteraard gratis!

De vrijwillige ouderbijdrage

Beste ouders/verzorgers,


Ook dit schooljaar is de ouderraad weer druk bezig met het organiseren van diverse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn het sinterklaasfeest, de kerstviering, het voorleesontbijt, Pasen en het suiker- en eindfeest.


U begrijpt dat we deze activiteiten niet kunnen organiseren zonder de vrijwillige bijdrage van de ouders. De bijdrage komt geheel ten goede aan de kinderen.

Voor leerlingen die vanaf het begin van het schooljaar op onze school zitten, bedraagt de bijdrage € 20,00. 


Bankrekeningnummer:
NL17 RABO 0167903160
ten name van: ouderraad obs ’t Mozaïek te Oost-Souburg

onder vermelding van: schoolfonds 2023-2024 en de naam en groep van de leerling(en) 


Het is eventueel mogelijk om in termijnen te betalen. U kunt dit aangeven bij Chantal Oude Elferink, de OR of per mail: ouderraad.tmozaiek@gmail.com


Laten we er met zijn allen voor zorgen dat dit schooljaar weer een jaar wordt, waar uw kind met genoegen op terug kijkt!


Met vriendelijke groet,


De Ouderraad

Contact

Archipelschool ‘t Mozaïek
Kroonjuweel 7

4388 MD Oost-Souburg
0118-422411

mozaiek@archipelscholen.nl

www.obsmozaiek.com

Directie:  Mevr. Chantal Oude Elferink


Copyright:

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.  Vraag in twijfel na bij de administratie!