Acolliment digital 

L’EMAD compta amb dos perfils d’alumnat dins dels estudis reglats. D’una banda, l’alumnat del Pla de Formació Inicial, PFI i de l’altra, el dels cicles formatius de grau mitjà i de grau superior. Ambdós fan que la nostra escola sigui un centre versàtil i heterogeni. És per això que l’acollida de nous membres a la comunitat educativa requereix atenció i és molt important donar-los a conèixer el funcionament del centre per fer-los partícips.


Pensem que una bona acollida digital de l’alumnat és un aspecte que afavoreix la inclusió i el treball a l’aula. Alhora, l’acollida digital del nou professorat és un element clau per a la seva incorporació a l’escola. Per tal de facilitar aquesta tasca el centre ha dissenyat una guia d’actuació.


Entre els protocols que recull l’apartat de Cultura digital del centre en el marc de l’Estratègia Digital de Centre (EDC) trobem el Pla d’acollida digital de l’alumnat de nova matrícula, de l’alumnat repetidor, de l’alumnat de projecte final de cicle, de l’alumnat de segon curs i del nou professorat. 


També recull les actuacions informàtiques prèvies a l’inici de curs i el programari amb el qual treballen els diferents grups d’alumnat segons la tipologia d’estudi que es matriculen.

Acolliment digital de l’alumnat

Li proporciona la informació relacionada amb la Cultura digital del centre i és especialment curós amb l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials, NEE i amb l’alumnat nouvingut. Amb aquests casos hi té un paper cabdal la tutoria per adequar les informacions i els recursos. 

 

Sempre s’aplica la Llei de protecció de dades, des de l’obtenció d’informació al moment de matrícula, quan es traspassa aquesta a tutories i equips docents o a altres organismes involucrats en la tasca educativa.