Ali Gülüm

Koç (ICF -PCC), sosyolog, eğitmen ve danışman. 25+ yıllık iş deneyimi. "İnsanlara ve şirketlere kendi sihirlerini bulmak konusunda yardım ediyorum."

Özgeçmiş

Perakende, FMCG, hizmet sektörü, üretim, turizm, eğitim ve yönetim danışmanlığı dahil olmak üzere farklı sektörlerde 25 yılı aşkın çok disiplinli iş deneyimimde satış, liderlik, operasyon yönetimi, eğitim ve organizasyonel gelişim alanlarında çalıştım. B2B ve B2C satış ekiplerini yönetme, iş fonksiyonlarını yönetme ve şirket çapındaki operasyonları koordine etme konularında doğrudan deneyime sahibim. Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in PCC (Professional Certified Coach) ünvanına sahibim, 1700 saatin üzerinde koçluk deneyimim bulunuyor. Şu anda ağırlıklı olarak uluslararası şirketlerin yöneticilerine koçluk yapıyorum, zaman zaman eğitim programları yürütüyorum.

Çalıştığım veya eğitim-koçluk-danışmanlık hizmeti verdiğim şirketler arasında Puma, Optimas, Unilever, Google, JTI, Metro, Wall Street English, Onduline, Bristol Myers Squib, Sandvik, Novartis, Tesa, Adient, BAT, Kimberly Clark, Sanofi, Holcim, New York Times, Autodesk, BP, Visa, Yelp, Facebook, Philip Morris, Twilio, Flexport, Bloomberg, BetterUp ve Bravely sayılabilir.

Öğrenmekten vazgeçemeyen biri olarak Sosyoloji, Sosyal Antropoloji, Turizm İşletmeciliği, ve Veteriner Teknikerliği okudum. Ayrıca Sosyoloji yüksek lisansımı tamamladım. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktora öğrencisiyim. Son 20 yılda, liderlik, iletişim, kültürlerarası çeşitlilik, satış ve kişisel gelişim alanlarında onlarca eğitmen eğitimi programına katıldım.

Koçluk yapmadığımda ya da çalışmadığımda, roman okumayı, birlikte yaşadığım 7 kedimle vakit geçirmeyi ve yemek pişirmeyi seviyorum. Birlikte yaratmak, öğrenmek sürekli ilgilendiğim alanlar arasında. Son zamanlarda Uzak Doğu ve İskandinav edebiyatından romanlar ve öyküler okumaktan hoşlanıyorum. Dostum ve iş ortağım Özgür Doğan ile beraber yürüttüğümüz Hayati Mevzular isimli podcast kanalımızı sürdürüyorum. Çeşitli projelerde gönüllü olarak koçluk ve eğitmenlik yapıyorum. Pandemi sırasında Sokak Hayvanlarına Mama Karşılığı Koçluk projesini yürüttüm. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Sosyoloji Araştırma Merkezi'nin üniversite öğrencileri için düzenlediği Daha İyi Atölyeleri kapsamında gönüllü olarak Daha İyi Öğrenmenin Yolları, Daha İyi Çalışmanın Yolları ve Özgür'le beraber Daha İyi Sunum Yapmanın Yolları atölyelerini yürütüyorum. 

Yabancı Dil Meselesine İlgisi

Lisede sebebini hatırlamadığım bir şekilde yabancı dil öğrenmezsem iyi bir işim olamayacağına inanıyordum. Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanma motivasyonum sadece dil öğrenmekti, ancak bir yıl hazırlık okuduktan sonra hemen hiç bir şey öğrenememiştim. Yabancı dili ancak kendime uygun yöntemleri bulduktan sonra öğrenebildim ve tüm iş hayatım boyunca kullandım. Uluslararası bir dil okulu olan Wall Street English'in Türkiye operasyonunda sırasıyla eğitim müdürü, operasyon direktörü ve genel müdür yardımcısı olarak çalıştım, sahadaki duruma dair önemli bir içgörü elde ettim. Kursların son bir yüzyılda Türkiye tarihinde ve toplumunda oynadığı ve oynayamadığı rolü sosyolojik açıdan incelediğim yüksek lisans tezimi 2020 yılında tamamladım.    

Koçluk Yaklaşımı

Her bir bireyin sadece benzersiz değil, aynı zamanda eşsiz bir değere sahip olduğuna gerçekten inanıyorum. Ne olursa olsun odağımı her zaman danışanlarımın/müşterilerimin hedefleri ve arzuları üzerinde tutar, onlara yollarında eşlik ederim. İş ve akademik deneyimimin içerdiği çeşitlilik, müşterilerimi derinlemesine anlamama yardımcı oluyor ve onların istediği yönde ilerleme sağlamak üzere beni daha hassas kılıyor.

Koçluk Stili

Tamamen danışanına odaklı. Farkındalık yaratmayı önemseyen ve nazik bir şekilde direk.


Daha detaylı bilgi için LinkedIn, Twitter, Instagram hesapları ziyaret edilebilir https://linktr.ee/aligulum adresindeki diğer linklerden yararlanılabilir.