Acte benvinguda al curs

Mataró, una ciutat acollidora i enxarxada


Des del curs 2020-2021, fruit del treball en xarxa de la ciutat de Mataró, donem la Benvinguda al curs a tots i totes vosaltres.


Des de la xarxa socioeducativa MEX, Mataró Educa en Xarxa, i amb l'impuls del Servei Educatiu de Mataró del Departament d'Educació, l'Ajuntament de Mataró i el Moviment Educatiu del Maresme (MEM) tenim la voluntat de poder-vos donar, cada any, la benvinguda al curs.


En aquest espai web es recullen aquests actes de Benvinguda al curs.

CURS 2023-2024


La coeducació ha vingut a quedar-se, t'animes?


>>> INSCRIPCIÓ AQUÍ <<<

Date*: dimarts 3 i dijous 5 d'octubre de 2023


Horari: de 17:30 a 19:30

Els professionals que vulguin fer la visita guiada, serà dimarts 3 de 19:00 a 20:00

Lloc: Institut Miquel Biada

Avinguda de Puig i Cadafalch, 89

Dimarts 3 d'octubre


17:00 Obrim portes


17:30 a 17:45 Benvinguda al curs per part de les autoritats


17:45 Conferència David Bueno. Neurociència i coeducació.


19:00  Pinzellada de diferents espais de la ciutat.  Ruta adreçada, principalment, als i a les professionals que s'incorporen a Mataró. Punt de trobada:

Dijous 5 d'octubre


17:00 Obrim portes


17:30 a 19:00 Tallers dinàmics. Idees per al dia a dia a l'aula amb la coeducació


19:00  Presentació experiència educativa de coeducació en un centre educatiu

Neurociència i coeducació




  

 

DAVID BUENO


 Idees per al dia a dia a l'aula amb la coeducació




  

 

Cooperativa Esberla



CURS 2022-2023


El poder de la veu


>>> INSCRIPCIÓ AQUÍ <<<

Data*: dijous 15 de setembre de 2022


Horari: de 17:30 a 19:00

Professionals que s'incorporen a Mataró i volen fer la visita guiada: de 16:00 a 19:00

Lloc: Pavelló Angeleta Ferrer

Plaça Ventura Ametller, 1


16:00 - 17:00 Pinzellada de diferents espais de la ciutat.  Ruta adreçada, principalment, als i a les professionals que s'incorporen a Mataró. Punt de trobada: Museu de Mataró Can Serra (darrere de l’Ajuntament).


17:15 a 17:30 Entrada al Pavelló Angeleta Ferrer


17:30 a 17:45 Benvinguda al curs per part de les autoritats


17:45 a 19:00 Conferència a càrrec de Sònia Moreno

El poder de la veu

Em cuido i cuido.

Has pensat mai que la nostra veu sona gràcies a l'aire que respirem? El diòxid amb què parles i cantes, minuts abans ha entrat als teus pulmons. Per tant, l'aire de la nostra veu ens ajuda a continuar vius! 

Et proposem un espai per fer-nos conscients de la veu. Una trobada distesa i relaxada, per cuidar-la i cuidar-nos. Per reconèixer l'eina que tenim. Per mirar atents i atentes les seves possibilitats. I recordar quan  ens pot arribar a ajudar, en la nostra vida i en la nostra tasca.  

  

 

SONIA MORENO

Almeria, 1973


Directora de cors gòspel i terapeuta sistèmica des de la veu (veu sistèmica).

Llicenciada en periodisme, diplomada en magisteri. Treballa com a mestra de música durant deu anys en les diferents etapes (de P3 a Estudis universitaris de magisteri). Mestra de veu sistèmica al màster de musicoteràpia d'Isep Barcelona. 

Es dedica professionalment a la música des del 2000. És mare d'una adolescent. 

Almeria, 1973

CURS 2021-2022


Entrenar-nos per educar bé!


>>> INSCRIPCIÓ AQUÍ <<<

Data*: Divendres 3 de setembre de 2021

*Per motius sanitaris i d'inscripció es confirmarà la inscripció el mateix divendres 3 de setembre a primera hora del matí. Cal que estigueu atents al correu electrònic que confirmeu quan feu la inscripció


Horari: de 11:45 a 14:00  


Lloc:  Pista Poliesportiva Municipal Coberta Cerdanyola (al costat del camp de futbol de Cerdanyola) Carrer de l'Estadi, 5 

11:45 a 12:15 Entrada esglaonada

12:15 a 12:30 Benvinguda al curs 2020-2021 per part de les autoritats

12:30 a 13:30 Conferència a càrrec Maria Navarrete Fa

13:30  a 14:00 Taller Soundpainting  a càrrec de Ferran Badal (cal portar unes claus)


Per als docents nous a la ciutat. Visita al complex de Torre Llauder (14:30)

Entrenar-nos per educar bé!

El benestar personal té a veure amb la percepció que tenim de com ens està anant la vida. Davant de circumstàncies semblants, cadascú de nosaltres ho viurà de forma diferent i així ho guardarà a la memòria.

Aprendre com funciona la nostra memòria i com podem entrenar la mirada positiva és bàsic per tenir la sensació de felicitat que tant desitgem.

En aquest taller aprendrem de forma molt pràctica eines de benestar personal.

Si jo estic bé, tot al meu voltant flueix i sentiré que està bé!

  

 

Em presento, em dic Maria Navarrete i Fa, tinc dues filles fantàstiques i visc al camp feliçment casada.

Soc presidenta de  l’associació ARCS que gestiona un CRAE per nois de 12 a 18 anys i un pis assistit de 18 a 21 anys per joves extutelats des del 1991. Faig formació en  Gimnàstica Emocional a diferents escoles, instituts, universitats, ajuntaments, entitats,... www.gimnasticaemocional.com des del 2004  i carrego piles, com  animadora i rondallaire per a públic familiar amb la companyia Ai, Carai! www.aicarai.com des del 1987.

Em defineixo com educadora/animadora socioemocional perquè el meu propòsit és entrenar les persones en educació emocional (faci la tasca que faci) per ajudar-les a augmentar la percepció del seu benestar personal.

Llicenciada en Belles Arts (UB), Educadora Social (CEESC), Màster en Educació Emocional i Benestar (UB) i Màster en Neuroeducació (ISEP). Formada en artteràpia, risoteràpia, PNL i psicologia positiva, teatre, música i dansa. (10) Maria Navarrete i Fa Gimnasia-Gimnàstica Emocional | LinkedIn

Taller Soundpainting


Aquest taller està basat en una experiència musical a través de la veu, el cos i la percussió. Es treballarà a través de la metodologia del Soundpainting que és un llenguatge de creació, improvisació i composició instantània a través d'un llenguatge de signes. 

Entre totes crearem moments musicals originals que es mesclaran amb patrons i cançons populars confeccionant un equilibri entre allò conegut i significatiu juntament amb l'element sorpresa, nou i creatiu.


Ens animarà i activarà a totes per tenir un bon inici de curs.


Les persones participants haurien de portar unes claus per fer l'activitat.


A càrrec de Ferran Badal de Musicoop


Professor de conjunts, flauta travessera, intèrpret i compositor.


Professor del Departament de pedagogia de l’ESMUC. Coordinador intern de l’EMM de Mataró, director artístic de Comusitària i professor de conjunts, flauta travessera i projectes de Música i Comunitat a l’EMMM. És formador de formadors. Intèrpret i compositor. 


Màster en Neuroeducació (FUB), Títol Superior de Música en l’especialitat d’interpretació en Jazz i Música Moderna (ESMUC), Diplomatura en interpretació de flauta clàssica (CSMMB), Recerca internacional entorn la música, l’educació i la comunitat. Especialista en Soundpainting.

CURS 2020-2021

A causa de les circumstàncies provocades per la Covid-19, en comptes d'una conferència, es va fer una trobada per intercanviar experiències per compartir neguits i conèixer els recursos que ens ofereix una ciutat educadora com Mataró.


Dimecres 9 de setembre a les 16:30, ens vam trobar en diferents sales del Meet per parlar de: 


Horari:

A cada sala hi havia un o més professionals dels diferents serveis o entitats educadores de la ciutat que participaven en l'acte: Moviment Educatiu del Maresme, Servei Educatiu de Mataró (CRP - EAP -LIC), Servei Educatiu CRETDIC, Biblioteques de Mataró, Direcció d'Ensenyament, Direcció de Seguretat, Civisme i Convivència, i, finalment, Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana.