Punt de trobada                                            
Aquest projecte s'ha deixat de realitzar, malgrat tot, el web restarà obert al considerar que hi podeu trobar informació d'interès.

Altres notícies

 • L'hora de lluitar contra els incendis del futur Segons l'articile de WWF, els incendis de l'estiu del 2014 donen peu a una anàlisi de cara al futur. Si el voleu llegir complet heu de clicar sobre ...
  Publicat a les 22 de des. 2014, 0:09 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • Jornades sobre boscos, usos, mirades, paisatges La jornada “Boscos: usos, mirades, paisatges”, que se celebrarà el 17 de setembre de 2014 a l’Espai Montseny de Viladrau. El seminari està organitzat per l’Observatori del ...
  Publicat a les 7 de set. 2014, 2:44 per SE CRP de l'Alt Empordà
 • Programa sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del 2009. Segons TV3, "cinc anys després dels fets, aquest documental dóna veu, per primera vegada en un treball televisiu, als bombers que van treballar a contrarellotge per controlar l’incendi d ...
  Publicat a les 3 de jul. 2014, 23:53 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • Consells d'autoprotecció  La Generalitat de Catalunya ha editat nous consells d'autoprotecció. Si us voleu descarregar directament els fitxers pdf només heu de clicar sobre cadascuna de les imatges.
  Publicat a les 3 de jul. 2014, 23:46 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • 20 anys dels grans incendis de la Catalunya Central Aquest divendres, 4 de juliol de 2014, es compleixen vint anys dels incendis forestals de la Catalunya Central, els més devastadors que s'han patit mai i que van acabar ...
  Publicat a les 3 de jul. 2014, 23:32 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 29. Mostra'n més »

Notícies relacionades amb els centres educatius

 • L'incendi de l'Empordà i el canvi climàtic El matí del 12 de novembre de 2013, el programa Els Matins de TV3 va aparèixer el següent reportatge, coincidint amb l'incendi de Foixà: "Avui ens ha acompanyat Javier ...
  Publicat a les 2 d’ag. 2014, 10:15 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • MEFITU ja té el seu propi blog El programa MEFITU de la Fundació Pau Costa ja té el seu propi blog.El MeFiTu, els boscos mediterrànis, el foc i tu, és el programa formatiu i educatiu per ...
  Publicat a les 3 de jul. 2014, 23:23 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • L'intercanvi entre les escoles de Biure i Peralada al Fòrum de la XESC L'escola Ramon Muntaner que participa al Fòrum de la XESC, en tant que Escola Verda, ha explicat, a la taula rodona "Presentació de tres projectes portats per entitats i ...
  Publicat a les 14 de nov. 2013, 8:10 per JOSEP CANDID MIRO SELLART
 • "Quan el foc es descontrola" material de l'escola de Biure L'escola Manuel de Pedrolo de Biure ens comparteixen aquesta presentació que han elaborat a partir del projecte que van treballar el curs passat sobre l'incendi forestal. Hi trobareu ...
  Publicat a les 1 d’oct. 2013, 7:07 per Servei Educatiu de l'Alt Empordà
 • Debat al Consell Comarcal un any després dels incendis El dia 24 de juliol es va celebrar al Consell Comarcal de l'Alt Empordà un debat en què es valorava el gran incendi forestal de la comarca justament un ...
  Publicat a les 31 d’ag. 2013, 7:27 per Servei Educatiu de l'Alt Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 63. Mostra'n més »

L'incendi de l'Empordà i el canvi climàtic

2 d’ag. 2014, 10:15 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART

http://www.tv3.cat/videos/4758491
El matí del 12 de novembre de 2013, el programa Els Matins de TV3 va aparèixer el següent reportatge, coincidint amb l'incendi de Foixà: "Avui ens ha acompanyat Javier Sigró, del Centre del Canvi Climàtic de la Universitat Rovira i Virgili; Carme Busquets, jubilada que ha passat bona part de la seva vida en una masia de Viladrau, i la nostra meteoròloga Gemma Puig, per parlar-nos del canvi climatic, de la relació que té amb les temperatures dels últims anys, l'incendi de l'Empordà i el tifó "Haiyan". També hem connectat en directe des d'algun dels municipis afectats i ens han posat al dia de les carreteres i del temps."

Clicant sobre la imatge podeu accedir directament a la pàgina de TV3 amb el vídeo del fragment del programa.

MEFITU ja té el seu propi blog

3 de jul. 2014, 23:23 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART

http://mefitublog.wordpress.com/
El programa MEFITU de la Fundació Pau Costa ja té el seu propi blog.
El MeFiTu, els boscos mediterrànis, el foc i tu, és el programa formatiu i educatiu per a la sensibilització ambiental sobre l’ecologia dels incendis forestals dirigit a escolars i a la societat en general.

Clicant sobre la imatge accedireu directament al blog.

L'intercanvi entre les escoles de Biure i Peralada al Fòrum de la XESC

14 de nov. 2013, 8:10 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART

L'escola Ramon Muntaner que participa al Fòrum de la XESC, en tant que Escola Verda, ha explicat, a la taula rodona "Presentació de tres projectes portats per entitats i escoles", l'intercanvi que ja hem ressenyat en aquest espai.

"Quan el foc es descontrola" material de l'escola de Biure

1 d’oct. 2013, 7:07 publicada per Servei Educatiu de l'Alt Empordà

L'escola Manuel de Pedrolo de Biure ens comparteixen aquesta presentació que han elaborat a partir del projecte que van treballar el curs passat sobre l'incendi forestal. Hi trobareu les diverses aportacions personals dels alumnes del centre.

Agraïm al centre la possibilitat de compartir aquest material.

Si cliqueu sobre la imatge accedireu directament a la presentació en format pdf.

Debat al Consell Comarcal un any després dels incendis

31 d’ag. 2013, 7:27 publicada per Servei Educatiu de l'Alt Empordà

El dia 24 de juliol es va celebrar al Consell Comarcal de l'Alt Empordà un debat en què es valorava el gran incendi forestal de la comarca justament un any després. 
Hi participaven Josep Rigau, expresident de l'ADF Salines; Pep Gou, bomber; Pere Frigola, tècnic del Departament d'Agricultura; Llorenç Pascua, president de l'IAEDEN, i Alícia Herrera, tècnica del Consell Comarcal.
Durant el debat es van fer diverses referències tant a eduFOC com a les actuacions educatives fetes pels Serveis Educatius amb el suport del Consell Comarcal i d'altres entitats cíviques.
Cal dir que el debat era organitzat, precisament, per una nova entitat cívica: l'associació Figueres Democràcia.

Intercanvi eduFOC entre les escoles de Peralada i Biure

2 de jul. 2013, 23:19 publicada per Servei Educatiu de l'Alt Empordà   [ actualitzat el 2 de jul. 2013, 23:32 ]

Arrel dels incendis succeïts el passat juliol a l´Alt Empordà, a l´escola de Peralada ens vam plantejar fer alguna acció d´ajuda en algun municipi afectat. Donat que hi ha una mestra que també treballa a l´escola de Biure, es van fer els tràmits per tal de fer una petita trobada.
Així és que al mes de febrer van venir un dia cinc alumnes amb la seva mestra a la nostra escola. Ens van explicar les seves experiències viscudes aquells dies i les conseqüències del foc. Tot això ho van fer amb el suport d´un power point realitzat per ells. Vam quedar molt impressionats i vam pensar que calia fer alguna cosa per petita que fos: L´alumnat de cicle mitjà va fer un petit escrit al Butlletí del poble.
També es va decidir agafar una caixa plena del compost que fem a l´escola i un dia de maig, els quatre delegats/des verds/es del cicle superior i una mestra vam anar a Biure. Allà també se´ls va explicar com fem el compost i altres accions relacionades amb l´escola verda (hort, paper, plàstic....)
L´experiència va ser molt positiva i esperem el pròxim curs poder continuar el contacte amb Biure i saber el resultat de la nostra acció.
Els/les delegats/des de Peralada han fet un power point per poder presentar a tota l´escola la sortida a Biure.

El CdA Empúries i eduFOC

28 de maig 2013, 8:30 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART   [ actualitzat el 28 de maig 2013, 8:31 ]

El camp d’aprenentatge Empúries va participar activament a la programació de la Primera Setmana de la Ciència a l’Alt Empordà. Les seves propostes i opinions queden recollides al seu bloc. Podeu accedir-hi clicant sobre aquest enllaç.


imatge: CdA Empúries

Tallers sobre els incendis al SIN d'Empuriabrava

12 de març 2013, 7:50 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART   [ actualitzat el 12 de març 2013, 8:36 ]

Amb els grups d'alumnes de la Secció d'Institut Castelló d'Empúries, situat a Empuriabrava, s'ha donat per conclòs -aquest febrer de 2013- el programa d'eduFOC sobre el tema La prevenció i investigació dels incendis forestals, iniciativa de l'ecoMuseu-Farinera
Ho hem sabut pel web d'aquest centre al qual podreu accedir clicant la imatge.

Escultures com a premi als bombers

12 de març 2013, 7:38 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART   [ actualitzat el 12 de març 2013, 7:43 ]

Hem sabut pel setmanari Empordà que l'escultor Xavier Raventós -amb casa i taller a Rabós d'Empordà- ha fet lliurament de quatre escultures elaborades amb material reciclat i peces que va recollir de l'àrea cremada.
Tres d'aquestes escultures s'han de situar en els parcs de bombers de la Joanquera, Figueres i Portbou. La quarta escultura s'ha lliurat als efectius francesos que també van participar en l'extinció del gran incendi d'aquest estiu passat.
Trobareu mési nformació clicant a la imatge.

Imatge: Setmanari de l'Alt Empordà

El document de conclusions del debat al butlletí d'Escoles Verdes

12 de març 2013, 7:25 publicada per JOSEP CANDID MIRO SELLART

 
Al núm. 58 -de data 6 de març de 2013- del butlletí del programa Escoles Verdes, es fa referència al document de conclusions del debat dins del curs d'eduFOC. L'article en qüestió qualifica el document com "un material molt interessant per a la comunitat educativa i per a tots aquells centres que estiguin pensant a fer una acció de millora de l'entorn."
Clicant a la imatge podeu accedir directament al butlletí.

1-10 of 63