Escola Virolet

PROJECTE DE TREBALL: EL NOM DE LA NOSTRA CLASSE
A l' ESCOLA VIROLET els nens i nenes de cada curs trien mitjançant una democràtica votació el nom que més els agrada per definir el grup.

Als nens i nenes de P-3 B els agrada molt els cavalls i així ho van demostrar a l'hora de triar el nom de la classe: SOM LA CLASSE DELS CAVALLS. 

Elecció del tema

Després d'una conversa prèvia on cada nen i nena va opinar quin nom li agradaria per la classe vam passar al procés de les votacions.

Fem una primera tria: votem fent una línia de guix a sota de l'animal que més ens agrada i que donarà els finalistes.

   
 
Votacions

FEM UNA VOTACIÓ per triar quin dels dos animals finalistes ens agrada i quin volem que sigui el nom de la nostra classe


Aquesta vegada POSEM UN GOMET a sota de l'animal que més ens agrada. Després observem on n'hi ha més i establim el guanyador.


Procés de votació

HA GUANYAT EL CAVALL!! SEREM LA CLASSE DELS CAVALLS.

 

Ara hem de triar el logotip de la nostra classe!


Aquesta vegada posem un gomet a sota del dibuix del cavall que més ens agrada fent una torre de gomets.  Després observem quina torre és la més alta i establim el guanyador.

 

Escollim el logotip de la classe
 

Què sabem dels cavalls?

Un cop triat el nom de la classe preguntem als nens i nenes allò que saben sobre l'animal que han triat, i si els agradaria saber més.

 Què sabem dels cavalls
 
Es fa un dibuix inicial, i d'aquesta manera es pot fer una valoració dels coneixements dels nens i nenes sobre els cavalls.Dibuixem un cavall

Què volem saber dels cavalls?

També decidim les descobertes que volem fer i el que volem aprendre dels cavalls.


Què volem saber dels cavalls?

Ens preguntem què volem aprendre sobre els cavalls.  Si hi ha discussions sobre alguna característica i aspecte relacionat amb el cavall decidim què allò que no sabem ho volem descobrir i aprendre.

Preguntem als nens i nenes què hem de fer per buscar la informació d'allò que no sabem sobre els cavalls i com ho podem esbrinar.
 
Demanem ajuda a les famílies perquè ens aportin informació i ajudin als seus fills i filles a fer les descobertes sobre els cavalls, que després faran extensives a la resta del grup.


Entre totes les aportacions comencem a construir el tema i a fer les descobertes sobre els cavalls.


Exposicions i descobertes


Amb les exposicions de material i aportacions d'informació dels nens i nenes del grup comencem a descobrir el món dels cavalls.


 Exposicions i descobertes

Mirem llibres sobre els cavalls

Hem mirat i llegit plegats tots els llibres sobre cavalls que els nens i nenes de la classe han anat portant per tal d'aprendre més coses sobre aquests animals.Mirem llibres sobre cavalls

El so del cavall quan camina

Hem descobert que si piquem amb dos meitats d'un COCO podem fer el so del cavall quan camina.


El so del cavall

Les "sabates" dels cavalls

Hem descobert la forma de la ferradura.  LES FERRADURES SÓN LES SABATES DEL CAVALL, es posen a les peülles.  Nosaltres ens hem provat les ferradures però hem comprovat que no les podem calçar.


Les ferradures

Com pujar a cavall

Hem descobert com pujar a un cavall: POSEM EL PEU A L'ESTREP, PUGEM I SEIEM SOBRE LA SELLA I ENS AGAFEM A LES REGNES.

Arreus del cavall

El menjar dels cavalls

Hem descobert COM ÉS LA PALLA QUE MENGEN ELS CAVALLS


Com és el menjar dels cavalls

Fet amb pèl de cavall

Hem conegut el violí: com és, com sona i com es toca.

Hem descobert que L'ARC DEL VIOLÍ ESTÀ FET AMB PÈL DE LA CRINERA DEL CAVALL!!


Com és el violí

Al pas, al trot, al galop!

A la sala de psicomotricitat, utilitzant les cordes, vam caminar com cavalls seguint la cançó "Clip Clop", primer AL PAS, després AL TROT i per últim AL GALOP !!!!

Al pas, al trot, al galop!

Conclusions

Què hem après dels cavalls?

Un cop realitzades gairebé totes les descobertes sobre els cavalls: com són, què mengen, on viuen, com néixen, què fan, etc. preguntem als nens i nenes que diguin allò que han aprés i han descobert sobre els cavalls.Què hem après dels cavalls


També han fet el dibuix d'un cavall, el qual comparant-lo amb el dibuix del cavall del començament del projecte es pot veure una part del progrés en els aprenentatges.

       
 
Dibuixos finals del projecte: dibuixem un cavall

Racó d'informacions

Durant el projecte vam recopilar molta informació i materials envers els cavalls, i així vam crear el nostre racó dels cavalls.

 Racó d'informacions
 
I la recopilació de les activitats que hem anat realitzant durant el procés de descoberta ha quedat recollit en un álbum que els nens i nenes s'han endut a casa.