Escola Creu Alta

        Contextualització    


Aquest any, en iniciar el mes d’octubre el programa “a la nostra escola mengem + fruita”, ens vàrem plantejar fer un projecte interdisciplinari i global de tota l’escola sobre la fruita, i al cicle superior, l’hem desenvolupat així.

Després de tastar les diferents fruites de temporada hem vist la necessitat de conèixer diferents fruites del món i on podíem veure-les, tocar-les, olorar-les...

 


 


 

 


 


 


 


 

Desenvolupament del projecteDesprés de tastar les diferents fruites de temporada hem vist la necessitat de conèixer diferents fruites del món i on podíem veure-les, tocar-les, olorar-les...Hi ha un mercat a Barcelona on segur que podíem trobar un munt de fruites que no coneixíem i per això vam dissenyar la següent activitat: Mercat de la Boqueria Hem fet grups de cinc nois i noies barrejats de cinquè i sisè. Cada grup ha anat amb una càmera, una carpeta, un plànol del mercat i un llistat de diferents parades per visitar i treballar. La feina ha estat molt divertida, primer hem hagut de trobar les parades, després parlar amb els venedors i apuntar la informació que ens han anat donant de totes i de cada una de les fruites o fruits secs que venien. A l’hora de marxar tothom ha pres un suc de fruites exòtiques, riquíssim!. Ah! També hem fet una fotografia de cada fruita o fruit sec.A l’escola hem continuat el treball del mercat i hem ampliat la informació sobre l’arbre o planta, la fruita o fruit sec, les seves propietats. Cada alumne ha triat una fruita o un fruit sec per aprofundir en el seu coneixement, propietats, origen, varietats, nom comú i científic... i poder convertir-nos en uns experts per poder transmetre aquests coneixements als nostres companys. També hem reproduït les fruites i els fruits secs amb paper maché, i en mapa mundi molt gran hem situat la procedència de les fruites i dels fruits secs. Cada grup hem pensat i escollit una recepta per treballar en anglès. El més divertit ha estat preparar- la i donar-la a tastar a tots els nostres companys i també als mestres. Altres feines que hem fet són: passar una enquesta sobre el consum de fruita a totes les famílies de l’escola i fer-ne les conseqüents gràfiques. 
 

Conclusions

 

Com a cloenda del treball, tots els nois i noies de CS hem avaluat individualment i després en gran grup la feina feta i en general ens ha agradat molt treballar en grups mixtos de cinquè i sisè perquè ens ha ajudat a relacionar-nos millor entre nosaltres, hem estat capaços de solucionar els conflictes i d’organitzar-nos la feina dins del grup.

Hem valorat molt positivament aquesta manera de treballar més autònoma i poder decidir el què i el com de la feina a fer.

També podem dir que ens hem esforçat més i no hem tingut por al fracàs ja què tothom estava disposat a ajudar, tant en la feina diària com a les presentacions.

Hem aprés molt del món de les fruites.

Ara només ens queda obrir l’escola a la comunitat educativa i explicar la feina feta als nostres pares. Però això no us ho podem explicar encara, ho farem el dia 1 d’abril.
Comments