סיפורו של מקום

המקום שלי - למידה מבוססת מקום

במחוז תל אביב – ציר זמן

תיעוד סיפורי המורשת של האזרחים הוותיקים מתמקד בתקופות בחייהם ומקומות משמעותיים בכל תקופה, תוך שימוש בכלים דיגיטליים.

המקום הפיזי הוא נקודה המחברת בין אנשים שונים על ציר הזמן. באמצעות יצירת מסלול חייו של האזרח הוותיק, נוצר שיח בין דורי סביב חקר מורשת הקהילה והמשפחה.

המקום הפיזי הוא נקודה המחברת בין אנשים שונים על ציר הזמן. באמצעות יצירת מסלול חייו של האזרח הוותיק, נוצר שיח בין דורי סביב חקר מורשת הקהילה והמשפחה. התלמיד מסוגל להזדהות עם סיפור חייו של האחר באמצעות חקר המקומות בשלבי חייו השונים של האזרח הוותיק והמורשת שלו.

השימוש הטכנולוגי מאפשר הפיכה של תהליך פרטי לתהליך למידה שיתופי, המהווה תיעוד העולם היהודי שהיה באמצעות יצירת מסלול הקהילות היהודיות בעולם אל ארץ ישראל.

האזרחים הוותיקים ישתמשו בתוכן שיצרו התלמידים באמצעות שימוש במכשירים סלולריים, תוך סיור בעקבות תחנות בחייהם. למידה זו מחזקת את השייכות לקהילה העירונית, כאשר הידע הופך לחלק מהמרקם העירוני. הידע מוצג במכשירי קצה אהובים בשילוב מבנים פדגוגים ייחודים: סיור משפחתי, משחק כיתתי ועוד.

התכנית נכתבה ומונחית על ידי שני זיו ועינב זאגא בשיתוף פעולה של הממונה על תקשוב במחוז תל אביב.

מצגת ללמידה מבוססת מקום במחוז תל אביב

מצגת למידה מבוססת מקום- תא.pptx

מיה נוימן, רכזת מתכנית מחוז תל אביב

למידה מבוססת מקום - השכונה שלי והיישוב שלי

במחוז חיפה - השכונה שלי והיישוב שלי

ילדי המנהיגות הצעירה נפגשים עם ותיקי השכונה ומתעדים את סיפוריהם על ראשית ההתיישבות בשכונה ועל התפתחותה במשך השנים. מידע זה, המקודד באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, נשמר באתר בית התפוצות ובאתר בית הספר ויאפשר למידה אחרת לתלמידי כיתות ג' ו-ד' בבואם ללמוד על 'השכונה שלי' ועל 'היישוב שלי' במסגרת שיעורי מולדת.

תכנית הלימודים במולדת לשכבת ג'-ד' עוסקת בחקר השכונה והיישוב. היכולת שלנו להביא ללמידה משמעותית שילבה את ותיקי השכונה עם הטכנולוגיה ונוצרה תכנית לימודים המבוססת על מידע שהועבר מהוותיקים לילדים, מידע שתועד ונשמר.

תהליך תיעוד המידע כלל מפגשים בין תלמידי ההנהגה הצעירה של ביה"ס לוותיקים, במהלכם הוותיקים סיפרו על ראשית ההתיישבות בשכונת ברנדייס ועל התפתחותה במשך השנים לרבות האתגרים שזימנה התקופה.

המידע שנאסף מהווה בסיס ללמידה אחרת, "למידה מבוססת מקום", בה מקודדים את האתרים המשמעותיים בשכונה, המידע נשמר באתר בית התפוצות ובאתר בית הספר, והלומדים- יחקרו וילמדו על המקומות בעזרת אמצעים טכנולוגיים, כמו סמארטפונים וטאבלטים.

התשתית הטכנולוגית שמייצרים התלמידים תאפשר לכל מבקר/מטייל בשכונת ברנדייס ללמוד ולחקור אודותיה.

מצגת ללמידה מבוססת מקום בבית הספר תל"י צפרירים שבחדרה

סופי מצגת קשר רב דורי.pptx

התמיכה הטכנולוגית: נתי קרנות מנהל החווה החקלאית "ערוגות פלז"

בית הספר: תל"י צפרירים- שכונת ברנדייס, חדרה

מנהלת ביה"ס: בלומנפלד חוה

מובילת התכנית: איטה גולדין

אורטל מרחב, מדריכת תכנית הקשר הרב דורי