Novetats  
https://www.facebook.com/pages/Centre-dEstudis-Martorellencs/157380617661867

 • Preinscripció a la campanya d'excavacions de 2016
  Des del 2 de maig i fins el 9 de juny, es pot fer la preinscripció per participar a la campanya d'excavacions al jaciment de Santa Margarida de Martorell.

  El nombre de places disponibles és limitat. La selecció es farà considerant els següents criteris:
  - Haver participat anteriorment a l'excavació a Santa Margarida
  - El grau de disponibilitat en dates i horaris
  - L'experiència en excavacions arqueològiques. Es reserva un nombre de places per a persones sense experiència

  Enguany la campanya d'excavacions es durà a terme entre els dies 11 i 29 de juliol.


  Període de preinscripció finalitzat


  Publicat a les 13 de juny 2016, 0:31 per Administrador web CEM
 • El CEM torna a la Vila
  http://www.infocem.net//publicacions/apunts01/apunts01.html
  El passat 24 d'abril va tenir lloc la reobertura de la seu del Centre d'Estudis Martorellencs al local de l'antiga Farmàcia Bujons, a la plaça de la Vila. Amb la recuperació de la seva seu el CEM recupera un enclavament clau per al desenvolupament de les seves activitats i, de manera especial, per a les de difusió i divulgació. Per això mateix, coincidint amb la reobertura, es va fer la presentació de la publicació periòdica Apunts - Butlletí del CEM, que podeu consultar en format digital des d'aquest enllaç.

  Amb els treballs realitzat per l'Ajuntament de Martorell s'han recuperat la botiga i la rebotiga de l'antiga farmàcia, mentre que a la part posterior de l'edifici s'ha habilitat un espai polivalent per a activitats i exposicions de petit format. A la planta inferior l'antic espai de celler ha estat habilitat ara com a seu social del CEM.

  En aquest mateix local s'instal·laran els fons bibliogràfics i d'arxiu de la família Bujons, els quals estaran accessibles als investigadors un cop completats els treballs de catalogació bibliogràfica i de descripció arxivística que s'iniciaran tant aviat com siguin traslladats des del dipòsit on es troben actualment.

  Durant el dia 24, coincidint amb la Fira de Primavera de Martorell, aquestes noves instal·lacions van rebre la visita de més de 3.000 persones.


  Publicat a les 1 de maig 2016, 3:27 per Administrador web CEM
 • Sant Jordi i Fira de Primavera
  23 d'abril
  El CEM serà present enguany  a la 38a Fira del LLibre de Sant Jordi amb una parada de l'entitat on es podran conèixer i adquirir les publicacions de l'entitat.
  També podreu fer la vostra inscripció per rebre regularment informació de les activitats que porta a terme el CEM.
  La fira estarà instal·lada a la plaça de les Cultures, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.

  24 d'abril
  El diumenge 24 d'abril, a les 11 del matí, el Centre d'Estudis Martorellencs torna a la Vila.
  Després de la recuperació de l'antiga Farmàcia Bujons, els CEM recupera la seva seu social a la plaça de la Vila. 
  A les 11 del matí s'hi farà la presentació del número 1 d'Apunts - Butlletí del CEM. A continuació i en horari de matí fins a les 2 del migdia i a la tarda des de les 5 fins a les 8 del vespre, es podrà visitar la farmàcia, la rebotiga, l'exposició sobre la farmàcia i la família Bujons i les dependències de la seu del CEM.


  Publicat a les 19 d’abr. 2016, 1:30 per Administrador web CEM
 • EL CEM recupera la seva seu
  El CEM recupera la seva seu a l'antiga Farmàcia Bujons

  El diumenge 17 d'abril ha tingut lloc la inauguració de l'antiga Farmàcia Bujons un cop finalitzats els treballs de restauració que ha impulsat l'ajuntament de Martorell.
  L'adequació dels espais interiors de l'antiga farmàcia permetran al CEM recuperar la que ha estat la seva seu des de 1989.
  Coincidint amb l'acte inaugural es va presentar una exposició sobre la història de la família Bujons i la Farmàcia, amb una mostra del ric patrimoni documental i bibliogràfic que es remunta en els seus orígens al segle XVII.
  La farmàcia i l'exposició es podran visitar durant els dies 23 i 24 d'abril, coincidint amb la celebració de la Fira de Primavera. El CEM iniciarà a partir d'ara un programa d'activitats a desenvolupar en aquest espai, orientats a la difusió, formació i debat sobre temes relacionats amb el patrimoni històric, cultural i natural de Martorell.


  Publicat a les 19 d’abr. 2016, 1:11 per Administrador web CEM
 • Nadal 2015

  Publicat a les 24 de des. 2015, 9:28 per Administrador web CEM
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 23. Mostra'n més »