Notícies

Les alumnes de 2n de Batxillerat Júlia Pastó Reig i Júlia Paz Moncayo en el marc del seu treball de recerca, van realitzar un vídeo sobre el principi de funcionament i ús de l’espectrofotòmetre visible que ha estat publicat a la revista digital ciència entre tots.


L'alumna Salma Talhi de 2n de batxillerat ha estat premiada per la Societat Catalana de Química amb una estada científica pel seu treball de recerca "Estudi dels polifenols en herbes aromàtiques"

DESEMBRE 2019 DOI: https://doi.org/10.5565/rev/ciencies.416

UNA PROPOSTA DIDÀCTICA PER A ANÀLISI DE FOSFATS EN AIGÜES S'HA PUBLICAT A LA REVISTA CIÈNCIES. LA PROPOSTA SORGEIX DEL TREBALL REALITZAT AMB ALUMNES

DE 4TESO EN EL CRÈDIT DE SOCIALS. AQUESTA METODOLOGIA S'APLICA AQUEST ANY TAMBÉ EN 4 ALUMNES DEL MATEIX CRÈDIT.

TROBADA A L'EUSES

L'ALUMNA DE 1R DE BATXILLERAT PAULA TORRES HA ASSISTIT, AMB LA SEVA TUTORA DEL TREBALL DE RECERCA A L'INSTITUT, A L'EUSES PER TROBAR-SE AMB EL PROFESSOR SERGI GARCÍA PER PARLAR DEL SEU TREBALL SOBRE ENTRENAMENT BASAT AMB LES PRÒPIES AUTOCÀRREGUES DEL COS.

ESTADES DE RECERCA ALUMNES INS BAIX EMPORDA A LA UDG

25 DE JUNY 2019

DUES ALUMNES DE 4T ESO, MARIA LILIU MARTÍNEZ I MAYA MORALES, QUE FAN EL TREBALL DE RECERCA EN CIÈNCIES SOCIALS ASSISTEIXEN

A UN DELS LABORATORIS DEL DEPARTAMENT D'EQATA A REALITZAR DETERMINACIÓ DE NITRATS A LA BASSA DE LA PEDRERA DE LA MORENA.

L'ALUMNE DE 1R DE BATXILLERAT ALEIX SOLÍS ASSISTEIX A LA UDG A CARACTERITZAR EL TAMANY DE LES NANOPARTÍCULES DE PLATA

LA SÍNTESI DE LES NANOPARTÍCULES S'HA REALITZAT A L'INSTITUT.

LA PROFESSORA DE LA UDG QUE COTUTORITZA AQUESTS TREBALLS ÉS LA DRA NÚRIA FIOL I ELS PROFESSORS DE L'INSTITUT SÓN EN JULI

COLOM I ÀNGELS OLIVELLA.

PREMI DE LA SOCIETAT CATALANA DE QUÍMICA

L'alumne Sergi Ortiz de 1r de Batxillerat ha estat premiat per la Societat Catalana de Química en una estada de recerca al Departament de Química de la UdG pel seu treball:

Estudi de la capacitat de les peles de mandarina com a material adsorbent del blau de metilè. Encapsulació de pols de pela de mandarina en boles d' alginat de calci.

El premi es va lliurar el passat 15 de maig 2019 a l'Institut d'Estudis Catalans.

El treball s'ha dut a terme en col.laboració amb la Dra Núria Fiol del Departament d'EQATA de la UdG. La tutora del treball a l'Institut ha estat la professora Àngels Olivella, la qual ha rebut també un reconeixement per la direcció del treball.

El lliurament del diploma va tenir lloc en el decurs del XXXI Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), organitzat per la Societat Catalana de Química (SCQ), filial de l’IEC, adreçat al professorat de química i de l’àmbit STEM (science, technology, engineering and mathematics) de l’ensenyament secundari i universitari celebrat el passat 15 de maig. En aquesta edició, el Debat s’ha dedicat a l’Any Internacional de la Taula Periòdica, que se celebra aquest 2019.

Finalistes de la 13a edició dels Premis als Treballs de Recerca acompanyats dels seus tutors del treball

TROBADA DELS ALUMNES AMB ELS TUTORS DE LA UDG

EL PASSAT 27 DE FEBRER DEL 2019 ELS ALUMNES ANGIE QUINTERO I SERGI ORTIZ VAN PRESENTAR EL SEUS TREBALLS DE RECERCA ALS

RESPECTIUS TUTORS DE LA UDG, LA DRA MONTSERRAT VILÀ DEL GRUP DE RECERCA I LA DIVERSITAT I LA DRA NÚRIA FIOL DEL

DEP. EQATA. AMBÓS TREBALLS HAN OBTINGUT UNA QUALIFICACIÓ D'EXCEL.LENT.

PUBLICAT UN ARTICLE A L’INSTITUT D’ESTUDIS DEL BAIX EMPORDÀ D’UN TREBALL DE RECERCA DIRIGIT PEL PROFESSOR JULI COLOM

El treball titutal “El PSUC al Baix Empordà (1976-1982)”, ressegueix la trajectòria del PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya) al Baix Empordà entre 1976, quan els partits democràtics comencen a sortir a la llum mentre el règim encara franquista continua exercint una arbitrària repressió, en especial sobre els comunistes, i 1982, quan, després del cisma obert arran del V Congrés del partit, es produeix l’escissió que condueix a la creació del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC). Encara que l’article se centra en els anys de la Transició, efectua una curta incursió en els anys de la clandestinitat. Analitza l’evolució de la militància, les estructures organitzatives i els debats ideològics que es desenvolupen al llarg del període analitzat, així com la participació i resultats del PSUC en les diverses conteses electorals. Finalment, l’estudi tracta d’establir un esquema interpretatiu de les dificultats d’arrelament del PSUC a la comarca, així la seva manca de penetració en diversos sectors com la pagesia i els pobles petits.

Es pot consultar com a: J. Colom i Aleix Martínez Ordóñez, “El PSUC al Baix Empordà (1976-1982)”, Institut d’Estudis del Baix Empordà, Estudis del Baix Empordà, volum 37, 2018.

PREMI MESTRE SAGRERA

El 8 de maig 2018 els alumnes de 1r de Batxillerat que fan el treball de recerca en col.laboració amb la UdG van reunir-se amb els seus tutors i també van assistir a una xerrada a la biblioteca del barri vell on se’ls hi va donar tota la informació i facilitats per tal que podessin utilitzar els documents pels seus treballs de recerca.

ENTREGA DE DIPLOMES DELS TREBALLS DE RECERCA

El dilluns dia 11 de desembre 2017 els alumnes del INS Baix Empordà que han realitzat el treball de recerca en col.laboració amb la Universitat de Girona van presentar el seu treball davant els tutors de la UdG, del INS Baix Empordà i familiars presents en l’acte. Les temàtiques presentades van ser molt diverses:

El concepte salut en els joves. Anàlisi de la situació al INS Baix Empordà

Què saben els joves sobre l'autisme

L'imperi Romà a Llafranc

Memòria del franquisme a Begur (1939-1950)

El PSUC a les comarques gironines

El tractament informatiu d'esdeveniments violents a occident i la resta del món

Es van entregar uns diplomes acreditatius de la col.laboració amb la UdG. Cal felicitar a tots els alumnes per les bones qualificacions obtingudes. Cal destacar que per ambdues parts, la UdG i l’INS Baix Empordà, s’ha valorat l’experiència com a molt positiva pels alumnes.