Preinscripció 24-25

PREINSCRIPCIÓ A LES LLIM SANTA COLOMA DE FARNERS

Del dimecres 8 de maig al dimarts 21 de maig

Tota la informació que necessiteu per la preinscripció del curs escolar 24/25 la podeu trobar fent un clic a la imatge.


Denip 2024

"No hi ha camí per la Pau, la Pau és el camí"

Mahatma Gandhi

El 30 de gener és el dia escolar de la No-violència i la Pau (Denip és el seu acrònim ).

És important, com a centre educatiu, recordar que els infants estan en una etapa en la qual són vulnerables. i ens cal acompanyar-los en la transmissió de valors i aprenentatges socials que els portin a viure en una societat diversa, gaudint d'una convivència amb harmonia i respecte, amb moments i espais sense violència.

Com va dir maria Montessori: " La primera idea que un infant ha d'aprendre és la diferència entre el bé i el mal"

Bones Festes

Avui finalitzem el primer trimestre. Uns mesos plens de novetats, de somriures i abraçades, de nous amics i noves relacions. Un temps on grans i petits ens hem adaptat a noves situacions amb tendresa, respecte i il·lusió.

Gràcies per confiar en nosaltres i per deixar-nos formar part de la vida dels vostres infants.


La Farners, la Montse, la Cristina, la Vane, la Júlia, la Judit, la Míriam, la Raquel, la Mari, la Judith i la Núria us desitgem bon Nadal i un feliç 2024 ple de  salut, amor i il·lusió.


🌲BONES FESTES🌲



El NO m'educa / Juguem junts

EL NO M'EDUCA

Sovint reflexionem i pensem; tot el dia li dic que NO!!

Però no ens hem de sentir malament; aquest NO l'educa, l'ajuda a construir-se i l'ajuda a estructurar-se, l'ajuda a saber fins a on pot arribar, l'ajuda a saber on és el límit. D'altra banda, aquest NO, no pot anar sol, cal una explicació coherent i real. No s'hi val amb un NO perquè ho dic JO!


Els límits, els hem d'introduir des de ben petits, ja que seran clau pel bon desenvolupament integral de l'infant. Una bona lectura per aquestes festes, és el llibre Límits de Míriam Tirado. Ella ens explica, com posar límits, a través del respecte i la negociació amb els més petits. El NO existeix, i la societat el necessita per viure i conviure, el necessitem tots, no només els infants sinó també els adults.

JUGUEM JUNTS

Per altra banda, aprofitant que venen uns dies on els infants rebran regals, ens agradaria destacar la importància de jugar amb els nostres fills, i observar-los jugant. D'aquesta manera ens adonarem en el moment evolutiu en què es troben i quines joguines necessiten per desenvolupar-se, i deixar anar la seva imaginació. Sempre som defensors de joguines poc estructurades, joguines que els deixin imaginar, joguines neutres. Però també cal pensar en si aquella joguina és adequada per la seva edat, pensar si està en un moment de plena construcció, i manipulació o anem cap al joc simbòlic?, poder no depèn l'edat sinó l'interès de l'infant. Per això a l'aula sempre veieu diferents propostes, ja que no tots els infants tenen els mateixos interessos. I l'única manera de saber què necessiten és analitzar i observar.

Ens hem parat a pensar en què necessita el nostre infant?, són adequades les joguines que hem comprat? Millor qualitat o quantitat? Reflexionem-hi...

Nous espais exteriors

L'AFA ens ha regalat per Nadal una caseta pel nostre pati.  Amb la col-laboració de les famílies del Tabalet que ens han ajudat en el muntatge i creació de nous espais ens han quedat un pati molt bonic del qual els infants en gaudiran amb el seu joc.


GRÀCIES AFA I FAMÍLIES!!!

20 de novembre: Dia mundial de l'Infant.

El dia 20 de novembre és un dia important, es commemora la Convenció dels Drets dels infants signada pels estats membres el 1989.

Entre altres volem destacar el dret a ser infants, únics i feliços.

Un infant per ser feliç necessita sentir-se estimat, ser atès, rebre suport i estímuls, necessita llibertat i tanmateix espera rebre límits i exemple dels adults.

La comunitat educativa lluitem perquè aquests drets es palpin en el dia a dia dels infants.

FELIÇ 20 DE NOVEMBRE!


El moviment durant els primers anys de vida...

NOVEMBRE: DORMO CAP PER AMUNT , ESTIC DESPERT CAP PER AVALL 

Els infants, en l'etapa dels zero a tres anys tenen unes necessitats bàsiques i la principal tasca de l'adult tal com diu Emmi Pikler és cobrir-les, a través d'un entorn contextual, social i emocional adequat, la resta ha de néixer de l'infant. Aquestes necessitats les podem englobar en necessitats Lúdiques, necessitats fisiològiques, necessitats cognitives i necessitats afectives.


En aquest eslògan ens centrarem a les necessitats fisiològiques, com són el descans i el desenvolupament físic.


Actualment, nombrosos estudis, recomanen que els infants dormin cap per amunt, fins que tinguin la suficient autonomia per girar-se per ells mateixos.

Però i quan els infants estan desperts? Si volem que els infants guanyin autonomia, i iniciïn els primers moviments els hem de proporcionar un espai segur perquè ells lliurement puguin moure's. 

Si deixem els infants a una hamaca, o en algun element que retingui l'infant, aquest no podrà experimentar amb el seu propi cos, ja que estarà limitat i no podrà avançar en el moviment.


El lloc més segur perquè un infant tingui oportunitat per moure's lliurement serà a terra, ja que és un espai ferm i neutra sense interferències. Aquest espai ha de ser ric, l’infant hi ha de trobat elements de joc que l'interessin, i que pugui a través dels cinc sentits experimentar i manipular fomentant així aquest moviment lliure.


Tal com diu Pikler; Intentar ensenyar a un infant alguna cosa que pot aprendre per si mateix, no sols és inútil, sinó també perjudicial.


DEIXEM ESPAI PERQUÈ L'INFANT ES MOGUI?

Tenim un espai segur? Gaudeix estant en aquest espai? Si no, cal que ho revisem... li oferim temps per estar lliurement gaudint del seu propi cos?


Lectura recomanada: https://labaula.org/el-moviment-lliure-a-la-primera-infancia




La castanyada

El dia 31 d'octubre a la llar vàrem celebrar la castanyada. Petits i gran vam gaudir d'una bona estona menjant castanyes i ballant i cantant cançons típiques d'aquesta època de l'any. 


Gràcies a totes les famílies per acompanyar-nos, i un especial agraïment a l'AFA per comprar-nos les castanyes.

Espectacle de Tardor 

Aquesta setmana, els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'educació infantil de l'institut de Santa Coloma, han vingut a la llar per representar-nos diferents danses i cançons relacionades amb la tardor.


Des de la llar volem agrair la seva bona predisposició, ja que petits i gran vam gaudir d'una estona molt agradable.


Riem junts?

El dia a dia és frenètic, i els dies es fan curts… Però; trobem temps per gaudir d'una estona divertida amb els nostres infants? Riem junts?

A través del contacte, el riure, el fet d'estar junts... s'estableixen els primers vincles amb els infants.

Aquests primers vincles des de ben petits, determinaran en gran mesura les relacions que establirà l'infant amb la resta de persones amb qui tindrà vincles i es relacionarà en un futur.

Aquests vincles positius afavoriran que els infants siguin més segurs, més autònoms i més lliures.

Tal com diu Jerome Seymour Bruner: «Els vincles a l'escola amb les persones significatives no són opcionals, són essencials»


RIEM JUNTS?

Recordeu quin va ser l'últim moment que vàreu riure amb els vostres infants?

Pregunteu-los que els ha fet riure avui a la llar... recordar i compartir moments, és vincle!


Article recomanat: https://www.paresinens.cat/nens-nenes/psicologia-infantil/afecta-fills-crianca-distreta_2160839102.html

Posem fil a l'agulla?

Des de l'equip educatiu, us volem desitjar molt bon inici de curs!

Un curs que esperem que estigui ple de reptes educatius, on tots gaudim d'aquesta nova etapa, i on els aprenentatges siguin rics, significatius i plens de vida.


BON INICI DE CURS - EQUIP EDUCATIU TABALET 

Preinscripció 23-24

Tota la informació que necessiteu per la preinscripció del curs escolar 23/24 la podeu trobar fent un clic a la imatge.

Sant Jordi 

Avui és un dia molt especial per nosaltres, és Sant Jordi.  

A la llar celebrem, la diada de Sant Jordi amb un espectacle molt divertit que les educadores  han preparat amb molta il·lusió. 

Tanmateix, volem compartir amb vosaltres una gran notícia, L'AFA de la llar d'Infants ha volgut sorprendre'ns amb un regal molt especial; un grapat de contes per fer una bonica biblioteca al centre.

Des de l’equip educatiu seguim oferint  als  infants experiències educatives de qualitat per crear un entorn enriquidor. 

Volem agrair a les famílies la seva implicació en aquesta tasca i a l'AFA pel compromís amb la llar.

Des de la llar d'infants us volem desitjar una bona diada de Sant Jordi, i que aquesta, estigui plena de moments màgics, roses i molts llibres!!



Carnestoltes 

Durant les setmanes prèvies a la festa, la cançó de la disbauxa sona a les nostres aules. En primer lloc, l’equip educatiu comença a preparar els espais i les propostes, molt acuradament, per tal de garantir uns espais de qualitat.


Triem les disfresses, les quals han de permetre als infants posar-se i treure-se-les amb facilitat i autonomia, per tant han de ser adequades a la seva edat, ni massa grans, ni massa petites. Els complements  cal que siguin fàcils de manipular, bonics i vistosos, que els cridin l’atenció.


Triem el maquillatge perquè  ells mateixos el puguin utilitzar i, al mateix temps,  els permet experimentar la sensació del traç produït per la seva pròpia acció. I, finalment, l’espai ha de facilitar que es puguin emmirallar mentre es pinten i observen el resultat.


Quan el carnaval ja és aquí i arribin els infants a les aules, es  trobaran tot aquest material a la seva disposició i unes educadores que els acompanyaran i atendran les seves demandes, observant i documentant tot el procés, per tal de transmetre a les famílies aquests moments efímers que s’han viscut aquests dies.


Ara bé, què passa si un infant no es vol disfressar? i si no es vol maquillar? Doncs, no passa res! Potser prefereix anar a jugar amb els cotxes o amb les construccions, i demà poder es posarà un complement...o fins i tot es voldrà pintar.


En definitiva, a la llar d’infants vivim el carnaval com un dia ple d'aprenentatges i de noves experiències. 



Espai Famílies

Compartir ens fa créixer.

L'espai famílies és un espai pensat per totes les famílies de la llar. Un espai per expressar-ser i preguntar, coneixe’ns millor, resoldre dubtes ,compartir experiències entre tots i passar una estona agradable. 


Ens acompanyeu?



Sons i ritmes

Durant aquest segon trimestre gràcies a l'AFA, cada quinze dies rebrem la visita de l'Emilio, que ens introduirà la música en directe a través de sons, ritmes i cançons populars.



Festes d'hivern

Durant el mes de desembre, hem gaudit de molts moments especials i plens d'il·lusió. Gràcies a l'AFA, vam poder assistir a una sessió de teatre" Va de tions", hem fet cagar el tió i finalment han passat els Reis.

Gràcies AFA.


Festa de la Ratafia

Aquest cap de setmana, a la nostra població es celebra l'esperadíssima festa de la Ratafia, una festa on petits i grans hi tenen cabuda. Aquests dies a la llar, hem introduït diverses propostes que ens endinsen a l'univers de les herbes de la ratafia.

Us deixem un recull de propostes per gaudir amb família d'aquest cap de setmana tan màgic.

"Molta gent petita, en molts llocs petits, fent coses petites, poden canviar el món". Eduardo Galeano

En aquest web i trobareu tota la informació de la llar d'infants municipal Tabalet. 

A la nostra escola acollim infants i famílies en la primera etapa educativa. Vetllem per construir una realitat educativa que garanteixi el desenvolupament integral de l'infant  a través d'experiències.