RSW - ABC

Heel veel dingen vallen niet onder de andere pagina's, maar zijn wel erg handig om te weten. Lees daarom deze pagina voor vertrek nog even goed door! Hier hebben we alle belangrijke informatie over de RSW verzameld.

Er zijn ook drie grotere punten beschreven. Dit zijn de hike, het koken en je kampement. We hebben bijvoorbeeld beschreven wat de eisen zijn, en wat je moet voorbereiden.

Praktische informatie

Afval

Afval kan niet worden weggegooid op het terrein van de RSW. Je moet dit zelf weer meenemen aan het einde van het weekend,

Fourage

Op de RSW krijg je op een aantal moment eten/drinken, maar moet je ook veel zelf meenemen. Het foerageteam zorgt voor brood en melk bij de broodmaaltijden. Beleg en thee o.i.d. moeten jullie zelf meebrengen. Het foerageteam zorgt ook voor iets lekkers op vrijdagavond en zaterdagavond; ook regelen zij de limonade en een extraatje tijdens de hike. Het avondeten op zaterdagavond neem je zelf mee (met uitzondering van het vlees). Voor meer informatie over het koken, zie de pagina Koken.

Klachten

Als je het gevoel hebt niet eerlijk te zijn beoordeeld, dan mag je altijd bij de jury of je SKL langskomen. Je moet er dan ook vooraf wel aan denken dat jury vaak op erg veel dingen let. Dus bijvoorbeeld eten dat is aangebrand, maar verder heel goed is bereid, kan nog meer punten opleveren dan je misschien had verwacht. Terwijl heel lekker eten dat niet in het thema past en dat door één persoon is klaargemaakt terwijl de rest zat te niksen, soms minder gewaardeerd wordt dan je zou denken. 

Als je klachten hebt, laat het dan direct weten tijdens het weekend. Dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Met klachten en vragen kun je naar de organisatie van de RSW of naar je SKL. Na de uitslag kunnen we niks meer aan de puntentelling veranderen. 

Subkamp

Tijdens de RSW zijn er vier subkampen (rood, groen, geel en blauw). Elk subkamp bestaat uit ongeveer 6 ploegen en 2 subkampleiding.

Subkampleiding (SKL)

Alle deelnemende ploegen aan de RSW worden verdeeld over vier subkampen. Ieder subkamp heeft een eigen kleur en subkampleid(st)er, bij wie je met vragen en/of problemen terecht kunt. Er gaan geruchten dat de subkampleiding ook enorm goed is in het schrijven van liefdesbriefjes.

De subkampleiding is nooit jury; integendeel! Zij zijn er speciaal voor jullie om je te helpen met het vinden van een oplossing bij een probleem. De subkampleiding heeft een draaiboek met het hele programma van het weekend en weet dus precies wat er wanneer gebeurt. Op deze pagina kan je zien bij welk subkamp je bent ingedeeld.

Punten verdienen

Postenspel

Het postenspel op zondag is dé kans om te laten zien dat jullie als ploeg de beste zijn. Zoals elk jaar zijn er weer ontzettend veel punten met het postenspel te verdienen die het verschil kunnen maken. De puntentelling verloopt in de vorm van een “laddercompetitie”. Daarbij neem je het telkens op tegen een andere groep. De volledige uitleg krijg je tijdens de ereraad op de zaterdagavond.

Onverwachte opdracht

Dit jaar is er geen onverwachte opdracht.

Themapresentatie

Op zondag ochtend geeft iedere patrouille of ronde traditiegetrouw een themapresentatie voor een jury. Dit is een toneelstukje in thema. Waar moet deze presentatie aan voldoen?

Succes!

Thuisopdracht

De thuisopdracht maak je van tevoren en lever je op de vrijdagavond van de RSW in. Als je de thema presentatie goed heb gelezen weet je dat je een levend schilderij gaat vormen.

Voor de thuisopdracht willen we graag het schilderij zien. Het schilderij moet aan de volgende eisen voldoen:

Uniforminspectie

Na de opening op de zaterdagmorgen is er een uniforminspectie. Dit uniform houd je aan tijdens de hike. Onder een volledig uniform verstaan wij het volgende:

Zorg er dus voor dat alles bij de hele ploeg gelijk is. Als je hieraan denkt moet het geen probleem zijn om het maximum aantal punten te halen.

Aankomst, vertrek en ereraad

Aankomst

Bij aankomst is het belangrijk dat je de instructies van de werkstam opvolgt. Van elke ploeg mag er 1 auto met kar het terrein op rijden. Deze kar wordt op het terrein afgekoppeld. De werkstam/SKL's wijzen een plek aan waar de kar kan staan dat weekend.

Ereraad

Aan het einde van elke dag is er een ereraad. Tijdens deze ereraad komen twee ploegleden (de PL en APL) naar de keukentafel die de SKL's hebben uitgekozen. De ereraad is de plek om je vragen te stellen over de RSW.

Sluiting, vertrek en scoutshop

De sluitingsceremonie start zondagmiddag om ongeveer 14.30 uur. De RSW is bijna afgelopen en de grootste vraag is nu wie de beste van de regio is. Met andere woorden: wie heeft deze editie van de RSW gewonnen en mag de eer vertegenwoordigen tijdens de LSW in Baarn? Bij de sluiting mogen je familie, vrienden en vriendinnen natuurlijk komen kijken. Het wordt zeker weer spannend. Na de sluiting kun je verder gaan met afbreken en opruimen. Als je helemaal klaar bent met afbreken en inpakken meld je je af bij de subkampleiding. Hierbij controleer je samen met hen je kampterrein en neem je je eigen afval en as/plaggen mee naar huis.

Scoutshop

Tijdens de sluiting op de zondag is de Scoutshop aanwezig. Sla hier je slag in het kopen van al je scoutingspullen die je nog mist!