Kies mee

en geef de twee nieuwe woonvoorzieningen voor ouderen in Hart van Mook een eigen naam

In hartje Mook zijn we in oktober 2018 gestart met de bouw van een woon-zorgcomplex. Dit gebouw gaat bestaan uit twee nieuwe woonvoorzieningen voor ouderen. 24 appartementen zijn beschermd wonen en geschikt voor mensen met dementie. Voor mensen die in beperkte mate zorg nodig hebben, zijn 13 appartementen voor beschut wonen beschikbaar. En één appartement is bestemd voor kortdurend verblijf (tijdelijke opvang met zorg). Het gebouw komt te staan op de hoek van de Groesbeekseweg en de Koningin Julianastraat. Hart van Mook is de naam van het nieuwbouwproject dat bestaat uit ons woon-zorgcomplex en 8 koopwoningen die KlokGroep realiseert. Het woon-zorgcomplex krijgt zowel voor beschermd- als beschut wonen een eigen locatienaam. De namen van deze twee woonlocaties kiezen we graag samen met de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar. Samen met diverse betrokkenen hebben we drie voorstellen van twee namen geselecteerd.

U kon tot 21 december uw voorkeur aangeven. In maart 2019 maken we de gekozen namen bekend. Voor de meest actuele informatie over wonen in hartje Mook gaat u naar www.zzgzorggroep.nl/woonvormen/hart-van-mook

1. Mookerhof (beschermd wonen) en Mookerplein (beschut wonen)

De nieuwe woonvoorzieningen komen in hartje Mook te liggen, dus er moest iets van Mook in de naam van terugkomen.


2. Koningshof (beschermd wonen) en Keizershof (beschut wonen)

Het woon-zorgcomplex komt te liggen aan de Koningin Julianastraat. Direct in de buurt vind je straatnamen die met het koningshuis verbonden zijn (o.a. Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan). De nieuwbouwwoningen van De Klok komen aan het Prinses Amaliahofje te liggen. Keizershof verwijst naar het Romeinse verleden van de gemeente.


3. Calluna (beschermd wonen) en Erica (beschut wonen)

Op korte afstand ligt de bekende Mookerhei. De namen Calluna en Erica verwijzen naar twee veelkomende heideplanten. Calluna wordt ook wel zomerheide genoemd en Erica staat bekend als winterheide.