Activitats Cruïlles 2020-21

DARRER DIA DEL CURS 2020/2021

Dimarts 22 de juny de 2021 ha estat l'últim dia d'aquest curs, un dia carregat de màgia i d'emocions.

A primera hora del matí les mestres itinerants han vingut per acomiadar-se de l'alumnat de 6è. Tot seguit, hem sortit al pati per divertir-nos amb una gimcana d'aigua. Després hem esmorzat per recuperar forces. A continuació, ens hem anat acomiadant de tot l'alumnat de l'escola i cada tutora ha dit unes boniques paraules al seu grup. Finalment, tota l'escola hem fet el comiat que correspon als nois i noies de 6è. Ja sabeu que aquí hi teniu un trosset de casa vostra. Us trobarem a faltar!

Famílies, volem agrair-vos tot el vostre suport i confiança. Ha estat un any excepcional que hem aconseguit normalitzar amb l'esforç conjunt de tota la comunitat educativa. MOLTES GRÀCIES i BON ESTIU! 

EL CONTE DE CICLE MITJÀ

Aquí us deixem el conte que han elaborat els nens i nenes de Cicle Mitjà. Desitgem que el gaudiu!

SORTIDA D'ENTORN A LA PINEDA D'EN FOLLIA

Divendres 18 de juny de 2021 hem realitzat l'última sortida del curs que, tal com hem estat fent tot l'any, ha estat en un lloc de l'entorn proper, concretament a la Pineda d'en Follia. 

L'alumnat de P3 fins a 1r han fet jocs i descoberta de l'entorn al llarg del matí i l'alumnat de 2n fins a 6è han fet una caminada des de l'escola fins a la pineda tot passant pel mig de les Gavarres. 

Al llarg del dia hem aprofitat per compartir experiències, jocs i rialles.


EL CONTE DE LA GEMMA

El dijous 17 de juny de 2021 la Gemma Comalada, mestra d'Educació Especial de la ZER, dins el projecte Qui explica el conte? ha fet pensar a l'alumnat de Cicle Mitjà i Superior amb el conte "DESCONNECTATS" de Míriam Tirado i Joan Turu.

Quants de nosaltres estem enganxats a una pantalleta? Parlem i ens divertim suficient amb els del nostre voltant? Dormim les hores suficients? Aquestes i d'altres preguntes ens van ajudar a connectar-nos novament.

Us el recomanem. Moltes gràcies Gemma!

BICICLETADA fins a MONELLS de cicle mitjà i superior

Dijous 10 de juny de 2021 l’alumnat més gran de l’escola hem anat amb bicicleta des de Cruïlles fins a Monells, tot passant per Sant Joan de Salellas i Sant Sadurní de l’Heura.

Hem esmorzat als Jardins Camps i Armet de l’IRTA i, seguidament, els nois i noies de 5è i 6è n’han visitat les instal·lacions i han realitzat una activitat per conèixer tot el treball existent per tal d’obtenir un got de llet. Alhora els nens i nenes de 3r i 4t han fet un joc de descoberta del poble tot situant-se en un mapa i localitzant diferents punts de Monells.

Ha estat una sortida molt enriquidora i també esgotadora per la calor que ha fet.


Visitem CAN MATAS

Els nens i nenes de cicle mitjà i segon vam anar a fer una sortida d’entorn al Mas Matas. Allà vam poder veure tot el procés que es realitza fins a obtenir i vendre la llet.

Vam veure des dels vedells petits, la sala d’extracció de la llet, on hi ha les reserves d’aliment, les eines i les màquines que utilitzen i fins i tot la piscina d’excrements.

Un cop vam haver esmorzat, els de segon ens van explicar el que estan aprenent de les plantes i ho vam anar a observar a l’hort.

Moltes gràcies família Matas per la vostra amabilitat!!


LES GAVARRES al natural, plàstica a Cicle Mitjà i Superior

Aquestes darreres sessions de plàstica hem aprofitat per sortir al pati i dibuixar Les Gavarres. Hem descobert que no és gens fàcil plasmar en el paper allò que els nostres ulls veuen. Amb tot ens hi hem esforçat moltíssim i, poc a poc, han anat quedant uns dibuixos molt bonics.

Amb l'entorn natural que tenim, havia de sortir bé per força!

A 2n estudiem LES PLANTES

Aquestes darreres setmanes, les bombolles hem estat molt enfeinades treballant les plantes.  Ha estat molt divertit perquè hem realitzat un lapbook i hem fet dos experiments per comprovar tot el que estàvem aprenent: el cicle de la vida dels fesols, per on passa l’aliment de les plantes, les parts de la planta...

Un cop hem fet els experiments i hem comprovat el que ha passat,  ho hem anotat i ho hem posat tot dins l’apartat del lapbook  EXPERIMENTEM. Cal dir que un l’hem escrit a mà i l’altre amb l’ordinador.

 

Per comprovar tot el que hem après en aquest projecte, a la sortida d’entorn que hem fet al Mas Matas, els nens i nenes de segon hem explicat tot el que sabien de les plantes als nens i nenes de cicle mitjà. Després hem anat a l’hort on hem pogut veure moltes plantes, fruits, flors i fins i tot com les vespes feien la polinització.


PROJECTE DE ZER de Cicle Mitjà i Superior

Durant aquest mes de maig hem estat treballant el Projecte de ZER de Cicle Mitjà i Superior. Es tractava de cercar informació del nostre poble per tal de poder elaborar un kahoot. Per grups vam repartir-nos les preguntes i conjuntament vam editar el kahoot de Cruïlles.

Finalment, el dimecres 26 de maig per cicles ens hem connectat a través del meet i hem compartit i jugat amb els kahoots dels diferents pobles. A primera hora ha tocat el torn a l’alumnat de cicle superior i després del pati han estat els nens i nenes de cicle mitjà. Tothom ha gaudit i après al màxim utilitzant les noves tecnologies i compartint una estoneta amb la resta d’alumnes de la ZER.


2n realitza ESCULTURES AMB AMPOLLES 

Els nens i nenes de segon hem creat la nostra pròpia escultura. Hem hagut de pensar què volíem fer, quins materials utilitzaríem i, sobretot, fer volar la nostra imaginació i creativitat.

Després de 4 sessions hem fet un cartell amb el nom que ens hem inventat i hem preparat una exposició al pati on hem explicats a tota l’escola quin ha estat el procés, d’on ha sorgit la idea, els materials utilitzats...


ANIMALS I PLANTES, el projecte de ZER d'Infantil

La classe de les salamandres han après moltes curiositats i s'ho han passat d'allò més bé treballant el projecte de cicle de ZER “Animals i plantes”. Us compartim un recull de fotos perquè observeu les diferents activitats que s’han desenvolupat a l’aula.

Gràcies a les altres escoles pel material compartit.

ELS PAISATGES DE 2n

A 2n vam treballar els diferents paisatges de muntanya, de costa i de plana, i vam fer una maqueta al pati i una de plastilina per portar a casa.

La idea va sorgir parlant del treball que faríem per acabar el tema. Cada bombolla faria un paisatge amb plastilina. Al sortir al pati i veure que tot estava moll, vam començar a fer el nostre projecte a la zona de l’hort. Entre tots i totes vam fer cases, ponts, camps de conreu i fins i tot una granja. També vam portar joguines per representar millor el paisatge que havíem escollit.

Durant tota la setmana hi vam estar treballant de valent, cadascú aportava idees i junts ho anàvem portant a terme. Ens va quedar molt maca, vam fer una gran feinada!!!!

Paral·lelament a classe fèiem la maqueta de plastilina. Podíem escollir el paisatge que volguéssim, però hi havia d’haver totes les característiques que estudiàvem.

Aquí us deixem un recull de fotos dels nostres dos projectes!

TARDA DE FESTA MAJOR 2021

Divendres 7 de maig de 2021 a la tarda tota l’escola vam gaudir d’una gimcana que les mestres van preparar amb jocs de cucanya i tradicionals. La finalitat era passar-nos-ho d’allò més bé ja que el cap de setmana del 8 i el 9 era la FESTA MAJOR DE CRUÏLLES.  Així que, per equips, ens vam repartir per les 4 estacions situades al pati i vam començar a jugar. Vam fer de cambrers, vam tombar bitlles catalanes, vam encistellar aros i vam transportar una pilota entre les cames d’un punt a un altre. Per acabar la festa, vam ballar una estona i les mestres ens van repartir uns diplomes per equips que ens van fer moltíssima il·lusió.

Aquí teniu una mostra fotogràfica del que vam fer i de com ens ho vam passar. Visca la Festa Major!!!

5è i 6è EXPERIMENTA

El dimarts 4 de maig de 2021 els nois i noies de Cicle Superior vam fer una tarda d’experimentació. Amb un bol, una moneda i aigua vam descobrir el concepte de la refracció de la llum i, tot seguit, vam construir diversos circuits elèctrics començant pel més senzill.

Va ser una tarda divertida i constructiva.

EL COR DE LA TERRA, teatre de Festa Major

Tota l'escola hem estat preparant una obra de teatre musical interpretada per tots els nens i nenes des de P3 fins a 6è. La situació actual de pandèmica ens ha obligat a estrenar l'obra sense públic, ja que normalment s'estrenava dins el marc de la Festa Major del poble. De tota manera, per tal de poder compartir EL COR DE LA TERRA, hem gravat l'obra i s'ha fet arribat a totes les famílies en format digital. Així que, el divendres 30 d'abril de 2021 va ser el gran dia. 

Des d'aquí volem donar les gràcies a l'Anna, la Marta i en Xevi (mestres del curs 2019-2020), a en Diego i la Lurdes, a totes les mestres especialistes de la ZER, a la brigada municipal, a les famílies, a tot el claustre i, molt especialment, als NENS, NENES, NOIS I NOIES de l'escola LES GAVARRES de Cruïlles.

Aquí us deixem un recull de fotos i un petit vídeo. Desitgem que gaudiu veient-t'ho tant com nosaltres hem gaudit fent-la.

SANT JORDI 2021

Divendres 23 d’abril de 2021 vam celebrar la Diada de Sant Jordi. Ens hauria agradat poder obrir l'activitat del matí a les famílies i a la gent del poble, però la situació actual de pandèmia ens ha obligat a fer-ho només internament. Per això volem compartir aquest article amb vosaltres.

Al matí vam assistir a un Recital Literari on tots els nens i nenes de l’escola vam participar cantant cançons i recitant diferents poemes. A la tarda, vam sortir al pati de l’escola on vam realitzar diferents tallers de plàstica per elaborar un petit detall a ritme de bona música.

Famílies, aquí teniu un petit vídeo del Recital Literari que vam fer. Desitgem que us agradi.

Vam passar-nos-ho d’allò més bé compartint estones plegats!

CICLE SUPERIOR col·labora en el programa educatiu del MOSQUIT TIGRE

El passat 14 d’abril de 2021 al matí ens van venir a fer una xerrada informativa sobre el Mosquit Tigre i com podem minimitzar els efectes negatius de la seva arribada al nostre entorn. També ens van donar un kit d’entomòleg a cadascú de nosaltres perquè recollíssim mostres d’aigua amb larves per tal de descobrir a quines zones poden haver-hi mosquits i de quin tipus són.

Aquí teniu un petit recull de fotografies de com va anar la sessió.  

GRÀCIES MARIA!!

Durant aquest segon trimestre la Maria Matas, alumna de l'INS La Bisbal, ha estat a la nostra escola fent el Servei Comunitari. Aquest ha consistit en explicar contes i col·laborar amb les mestres per tal de facilitar la feina als nens i nenes.

Ha estat una experiència molt gratificant per a tothom i, per això, vam voler-li agrair l'últim dia que va estar amb nosaltres a l'escola.

Moltíssimes gràcies Maria per la teva responsabilitat, implicació, comprensió i generositat!

TALLERS DE PRIMAVERA EN FAMÍLIA

La setmana del 12 al 16 d’abril hem aprofitat per a realitzar els TALLERS DE PRIMAVERA EN FAMÍLIA. Cada dia a la tarda, al pati de l’escola, un grup-classe amb les seves famílies i mestres, gaudien tot fent una activitat plàstica per a decorar l’escola per dins i per fora.

Gràcies a tothom. Ha quedat una escola molt primaveral!

2n i ELS ANIMALS

La classe de les bombolles hem estat treballant els animals i hem après que els podem classificar segons el que mengen, on viuen, com neixen i també segons si tenen esquelet o no.

Per organitzar tota aquesta informació hem realitzat un lapbook on hem anat posant tota la teoria, fotos i dibuixos que després hem utilitzat per estudiar i repassar la feina feta. També hem escollit un animal i hem fet una explicació a la part del darrera. I, per acabar, ho hem exposat davant els nostres companys i companyes.

Aquí teniu un recull de fotos del nostre treball.

DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Dimarts 6 d'abril es celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física, així que la Cristina Cabarrocas, mestra d'Educació Física de la ZER Empordanet-Gavarres, ens ha proposat un repte que tota l'escola hem acceptat. 

Aquí el teniu!

VELLA QUARESMA EMOCIONAL

Aquest curs la Vella Quaresma ens ha portat cada setmana una activitat relacionada amb una emoció. Així alumnes i mestres hem anat passant per la tristesa, la ràbia, l'alegria, la por, la vergonya i la doble sorpresa. Hem pogut compartit moltes converses interessants.

Ah, i l’últim dia de trimestre, després de la sortida d’entorn a La Palanca, ens hem trobat tots i totes al pati de l’escola per treure l’última cama a la Vella Quaresma i descobrir què ens esperava. Voleu saber-ho? Doncs, mireu i escolteu.

SORTIDA D'ENTORN A LA PALANCA

Divendres 26 de març de 2021, últim dia del 2n trimestre, vam fer una sortida d’entorn tota l’escola.

Vam sortir caminant des de l’escola fins a la zona de la Palanca de Cruïlles on vam realitzar dos tallers promoguts pel Consorci de les Gavarres i subvencionats per l’Ajuntament del municipi. L’alumnat de P3 a 1r va fer l’activitat d’Etnobotànica amb la Montse i l’alumnat de 2n a 6è, separats per grups estables, van realitzar l’activitat d’Anellament d’ocells amb en Josep i en Quim. Vam gaudir moltíssim i vam aprendre un munt sobre la flora i la fauna del nostre entorn més proper.

A l’hora de dinar ens vam trobar a la Palanca, vam compartir àpat, vam jugar una estona i vam refer el camí de tornada cap a l’escola. Va ser una sortida molt bonica per acabar el trimestre!


EL CAS DEL DR. HOPPER a Cicle Superior

Els nois i noies de 5è i 6è han gaudit de l’espectacle teatral El cas del Dr. Hopper on han reforçat les habilitats psicosocials que estan treballant a l’aula amb el programa Sigues tu.

S’ho han passat genial i han rigut un munt. Moltes gràcies!!


AMICS i AMIGUES DE ZER a CICLE INICIAL

Durant l’última setmana de trimestre,  els nens i nenes de cicle inicial hem rebut les cartes dels nostres amics i amigues de ZER.  Cada dia hem anat a la bústia a veure quines havien arribat, les hem anat repartint i obrint a l’aula. Hem pogut conèixer i veure qui és el nostre amic o amiga dins la ZER, què els agrada i quines preguntes ens feien.

Tornant de vacances escriurem la resposta i ho enviarem.  Aquesta activitat és un projecte on els nens i nenes de totes les escoles de la ZER ens comuniquem entre nosaltres.

Ha estat molt emocionant esperar l'arribada de la carta!

FEM UNA BICICLETADA

Dimarts 23 de març a l'hora d'educació física hem aprofitat per fer una bicicletada. Els més grans de l'escola han sortit tot el matí, han anat fins al poble veí de Fonteta i han tornat a l'hora de dinar. L'alumnat de cicle inicial ha fet la sortida a la tarda i ha recorregut els camins del municipi fins arribar a La Bisbal d'Empordà.

Ha estat una activitat molt lúdica i engrescadora. Tothom té ganes de tornar-hi!

P3 i P4 TREBALLEM EL COS HUMÀ

Aquest trimestre la classe de les Salamandres hem treballat el projecte “El cos humà”. Els diferents materials facilitats per les famílies ens ha ajudat a endinsar-los a la temàtica i també a conèixer nous aspectes que desconeixíem de la figura humana.

 

Les Salamandres hem après que els nadons neixen fruit de l’amor del pare i la mare. També que l’espermatozoide i l’òvul són les llavors encarregades de la fecundació i que de la seva unió es crea l’embrió. D’altra banda, tot el grup-classe hem elaborat un mural mitjançant la silueta d’una nena. Aquest ens ha servit per observar com és el nostre cos per fora, així com també identificar i reconèixer les diverses parts que el constitueixen.

També ens ha fascinat descobrir el cos humà per a dins. Hem assimilat que els músculs són els responsables del moviment i que els ossos protegeixen a aquests i als òrgans. De fet, som coneixedors que el crani és l’ós que protegeix el cervell, el qual no deixa de donar-nos ordres.

 

Hem viscut de manera molt vivencial i significativa l’adquisició d’aquests aprenentatges. Els diferents jocs proposats a l’aula, com ara la ruleta dels sentits i l’anatomia del cos humà, hi han contribuït. També, la dansa de la cançó “Hei, bugui bugui” que ens encanta!

 

El recull de fotografies i el vídeo evidencien la gran feina que hem fet els més menuts i menudes de l’escola. ENS HO HEM PASSAT PIPA!!

5è i 6è ESTUDIEM L'ENERGIA i L'ELECTRICITAT

Dimarts 16 de març de 2021 hem tingut la sort que ens vinguin a visitar l’Anna (mare de la Nora) i la Judit per explicar-nos tot el que saben sobre l’energia i l’electricitat. 

Ha estat una tarda molt amena on hem après un munt sobre aquests temes. Hem descobert que casa nostra està plena d’energies que entren i residus que en surten, hem comprovat el que gasten diferents petits electrodomèstics que tots utilitzem, ens hem conscienciat que podem reduir-ne el consum i hem vist com una placa solar fotovoltaica converteix l’energia lluminosa en energia elèctrica.

Moltíssimes gràcies Anna i Judit per compartir amb nosaltres el vostre temps i tot el que sabeu!

EL CONTE DE LA NOEMÍ

La Noemí, mestra de P5 i 1r, el dilluns 15 de març ha explicat el conte  “Les princeses també es tiren pets” de Ilan Brenman i Ionit Zilberman als nens i nenes de P3 a 1r dins l’activitat Qui explica el conte?

En aquesta història, la protagonista, la Laura, descobreix que ni les princeses són perfectes. A partir d’aquest argument han sorgit idees molt interessants per treballar els estereotips i la igualtat de gènere amb els més menuts i menudes de l’escola.

PORTES OBERTES A L'ESCOLA

Si voleu venir a conèixer i visitar l'escola LES GAVARRES de Cruïlles podeu posar-vos en contacte amb nosaltres bé trucant a l'escola 972 64 05 69 o bé enviant-nos un correu electrònic a l'adreça b7001024@xtec.cat.

Trobarem la manera de concretar dia i hora per tal de poder conèixer-nos. Les portes del centre estaran obertes amb totes les mesures preventives necessàries per totes aquelles famílies que estigueu interessades en la nostra escola que, desitgem, el curs vinent pugui ser també LA VOSTRA!


VINE A CONÈIXER-NOS I VISITA L'ESCOLA!

EN CARLES SALA i VILA VISITA L'ESCOLA

El dimecres 24 de febrer de 2021 en Carles Sala i Vila va visitar la nostra escola gràcies al programa Autors a les Aules  i vam poder compartir amb ell una estona molt agradable on vam aprendre un munt sobre l'ofici d'escriptor i sobre els llibres que ha escrit. 

Tot l'alumnat havíem llegit alguns dels seus llibres que ens han emocionat i ens han fet gaudir de la lectura, la imaginació i ens han encomanat les ganes de seguir llegint.

Moltíssimes gràcies CARLES per viure i fer-nos viure la lectura amb tanta passió.

EL CONTE DE LA MARIA

Divendres 19 de febrer de 2021 la Maria, mestra de P3 i P4, va ser l’encarregada de realitzar l’activitat QUI EXPLICA EL CONTE? amb els nens i nenes de P3 a 1r.

T’estimo (quasi sempre) de l’Anna Llenas va ser el conte escollit. Aquest ens explica la relació tan especial que mantenen el Lolo i la Rita tot i adonar-se’n que són ben diferents. El primer és un cuc de bola que es caracteritza per ser el rei del camuflatge. La Rita, en canvi, és una cuca de llum que vola molt de pressa i brilla com ningú. De cop i volta arriba un dia que tant en Lolo com la Rita comencen a molestar-se perquè saben que són ben diferents. El que al principi els feia gràcia, ara ja no els n’hi fa. Tot i això, accepten i comprenen les diferències que existeixen entre ells, perquè... S’ESTIMEN MOLT.

5è i 6è coneixem Catalunya, Espanya i Europa

Els nois i noies de cicle superior ens hem organitzat en petits grups per tal de preparar una exposició oral sobre Catalunya, Espanya i la Unió Europea. Durant unes quantes sessions hem treballat amb documents compartits del Google on hem anat elaborant el guió del que hem acabat explicant i una presentació per acompanyar allò que diríem. 

Aprofitant la proximitat de les eleccions també hem après com escollim els nostres representants a les diferents institucions i l'alcalde ens ha vingut a explicar com s'organitza una jornada electoral.

Moltes gràcies Dani!

2n TREBALLA L'ALIMENTACIÓ

Aquest segon trimestre els nens i nenes de les bombolles l’hem començat treballant el projecte de cicle sobre l’alimentació.

Hem fet un mural, una piràmide d’aliments gran, una de petita per emportar-nos a casa, també ha vingut la mare de la Blanca a explicar-nos els menús del Bouquet  i, finalment per acabar el tema, hem anat a l’hort de l’avi d’en Pau, el senyor Josep Maria Estanyol, a veure els aliments naturals que té plantats.

Moltes gràcies Isa i Josep Maria per dedicar-nos el vostre temps!!!

Un cop fetes totes les activitats hem explicat el que hem après als nens i nenes de P5 i 1r. Ens han escoltat amb molta atenció i han participat molt bé en el joc que els hem preparat  (es tractava de posar aliments al lloc corresponent de la piràmide).

Us deixem un recull de fotos on podeu veure tot el que hem treballat i com de bé ens ho hem passat!!!

SETMANA DE CARNAVAL

SOL, SOLET, AMB ULLERES ET MIRARÉ I,

FACI EL TEMPS QUE FACI, EN BANYADOR ANIRÉ!

Divendres 5 de febrer el Rei Carnestoltes va arribar a l'escola i ens va portar la consigna pel dilluns: SOL, SOLET, AMB ULLERES ET MIRARÉ I, FACI EL TEMPS QUE FACI, EN BANYADOR ANIRÉ. Així que, tot i el mal temps, nosaltres vam aprendre i ens ho vam passar la mar de bé guarnits com si fos ple estiu.

DIMARTS BEN MUDATS ANIREM

I TOT HO PETAREM.

I... tal dit, tal fet... el Rei Carnestoltes volia que a l'escola anéssim tots i totes el més mudats possible i així ha estat. Alumnes i mestres hem gaudit d'un dimarts carregat de glamour i elegància.

DIMECRES CALENTONS ESTAREM 

PERQUÈ AMB UN NINO I PIJAMA ANIREM!!!

I nosaltres que li fem cas. Si el Rei Carnestoltes ens mana aixecar-nos del llit i anar directament a l'escola, ho complim. Així ha estat com l'escola s'ha omplert de pijames i ninos ben bonics i acolorits.

EL DIJOUS DE RAPER ANIRÀS

I LA GORRA DEL REVÉS PORTARÀS.

I per acabar aquests dies tan esbojarrats, el Rei Carnestoltes va voler que la música fos la protagonista. Nens, nenes i mestres ens vam guarnir amb els millors complements de rapers: auriculars, aparells de música, penjolls, ulleres i gorres de tota mena.

Dijous Gras, dinem a Esperança

Dijous 11 de febrer per acabar d'arrodonir tota la festa vam anar a dinar a Esperança. Va ser un trajecte molt agradable, malgrat anar separats en grups estables. Vam compartir una bonica estona de dinar i vam jugar en un entorn meravellós.

Celebrem el Carnestoltes!!!

I per posar fi a una setmana de festa, gresca i disbauxa, dijous 11 de febrer a la tarda cadascú es va disfressar com va voler, vam ballar un parell de danses de Carnaval i vam fer una superdesfilada al pati de l'escola. Ah, i vam acabar amb un berenar boníssim gràcies a la col·laboració de l'AMPA.


Aquí us deixem un petit muntatge de com vam gaudir la tarda del dijous 11 de febrer celebrant la FESTA DE CARNESTOLTES. Perquè a l'escola aprenem sobre totes i cadascuna de les àrees i ho fem amb alegria i entusiasme, compartint moments que ens emocionen i ens fan créixer com a persones i com a col·lectiu.


GRÀCIES A L'EQUIP DE MESTRES PER LA VOSTRA GRAN IMPLICACIÓ.

GRÀCIES A LES FAMÍLIES PER LA VOSTRA CONFIANÇA.

I, SOBRETOT, GRÀCIES ALS NENS I NENES PER SER COM SOU. 


CELEBREM EL DIA DE LA PAU I LA NO-VIOLÈNCIA

Divendres 29 de gener de 2021 tota l'escola vam celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. 

Voleu saber com ho vam fer? Doncs, primer vam parlar del que significa ajudar als altres i com ens sentim tots plegats. Després, vam construir una gran cadena de favors per ajudar-nos entre tots i totes que vam penjar al passadís. Així la podem dur a la pràctica. Tot seguit, vam sortir al pati i els nois i noies de cicle superior ens van llegir unes frases cèlebres que havien escrit sobre la Pau i la No-Violència. Per acabar, junts vam cantar dues cançons precioses: Podries de Roba Estesa i Serem més forts del disc de la Marató 2021.

A partir d'ara seguirem treballant conjuntament perquè tenim la certesa que si busquem la Pau, ella ens trobarà a nosaltres.

2n S'EMOCIONA AMB LA BLEDA

La classe de Les Bombolles estem treballant les diferents emocions a partir d’uns vídeos protagonitzats per la pallassa Bleda i dins del projecte Sigues Tu de Dipsalut. És un recurs motivador en clau d’humor amb l’objectiu d’ajudar-nos a identificar i prendre consciència de les emocions pròpies i dels altres, per tal de poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional.

Aquesta proposta permet treballar les 5 emocions bàsiques (ALEGRIA, TRISTESA, AMOR, RÀBIA i POR) i 5 emocions més (FÀSTIC, GELOSIA, IMPACIÈNCIA, SATISFACCIÓ i CALMA). 

El dimecres 27 de gener ens va venir a visitar la Bleda. Sí, va venir a explicar-nos com gestionar  les emocions. Entre tots vam fer un trencaclosques amb els colors de les emocions i les vam representar. Ens va agradar molt aquesta visita, vam riure molt i molt!!!

Moltes gràcies Bleda.

EL CONTE DE LA GLÒRIA

Dimecres 20 de gener de 2021 va ser el torn de la Glòria Massaguer, mestra de P5 i 1r, qui va realitzar l’activitat QUI EXPLICA EL CONTE? amb els més petitons i petitones de l’escola.

EL FIL INVISIBLE va ser el títol escollit, un conte que parla dels vincles que tenim amb les persones que estimem, un fil invisible que surt del melic i ens uneix a moltes persones. Després d’escoltar-lo amb molta atenció els nens i nenes de P3 a 1r van poder parlar del que passaria si els diferents fils invisibles es fessin un embolic i també van poder dibuixar amb qui els uneix el seu propi fil invisible.

I el vostre fil invisible... amb qui us uneix?

EL LAPBOOK de 2n: EL COS HUMÀ

Els nens i les nenes de 2n vam treballar el cos humà i ho vam fer amb un lapbook, que és un llibre de cartolina que s’utilitza per presentar informació d’un tema.  Aquesta informació es treballa amb diferents formats molt visuals: dibuixos, finestretes, fotos, sobres que contenen informació i tot tipus d’elements per exposar. Per acabar el projecte vam realitzar dos experiments per veure el funcionament de l’aparell digestiu i l’aparell respiratori.

Les bombolles vam fer un gran treball i hem après molt sobre el nostre cos i els nostres òrgans!

EL CONTE DE LA CRISTINA

El divendres 15 de gener de 2021 l’alumnat de 3r a 6è vam poder gaudir de l’activitat QUI EXPLICA EL CONTE?, tot escoltant-lo de la veu de la Cristina Gamero, tutora de 3r i 4t.

El conte escollit va ser ELS FANTÀSTICS LLIBRES VOLADORS DEL SR. MORRIS LESSMORE, una història per despertar tota mena d’emocions i per descobrir com podem viatjar gràcies als llibres i a les seves aventures. Després d’escoltar-lo i parlar-ne, també vam poder veure el curtmetratge que va guanyar un premi Oscar i que estava inspirat en aquest conte.

Ens va deixar a tots i a totes, ai... no sabríem com dir-ho! Us animem a llegir-lo o a veure’n el vídeo.

ELS REIS TAMBÉ HAN PASSAT PER L'ESCOLA!

El dilluns 11 de gener de 2021, quan hem tornat de les vacances de Nadal, ens hem trobat amb una sorpresa ben agradable. Tot i la Covid, els Reis Mags han passat per Cruïlles i ens han deixat un munt de regals increïbles, tant per les aules com per tota l’escola. Mireu les fotos i veureu quanta alegria!!!

Moltes gràcies Majestats, sou molt grans!!


ÚLTIM DIA del 1r TRIMESTRE

Dilluns 21 de desembre de 2020 vam celebrar l'últim dia d'aquest primer trimestre tan especial i diferent. Amb tot, vam realitzar les mateixes activitats que la resta de cursos escolars: vam preparar detalls de Nadal, vam fer una valoració del trimestre, vam compartir jocs a l'aula i al pati, vam jugar a trobar el regal amagat i vam obrir els regals que els tions van cagar.

Aquí teniu les imatges de la jornada de 2n fins a 6è. Els més petitons i petitones ho van celebrar en la intimitat.

Esperem que gaudiu d'aquests dies amb il·lusió, alegria i, sobretot, amb molta salut. 

BONES FESTES!!  Ens retrobem el dilluns 11 de gener de 2021.

ELS PATGES I EL CARTER REIAL VISITEN L'ESCOLA

Divendres 18 de desembre de 2020 vam tenir l'agradable visita dels Patges i el Carter Reial de Ses Majestats els Reis d'Orient que, per a la nostra sorpresa, venien amb un detall per a cadascú de nosaltres. Amb molta il·lusió els vam poder recitar els poemes de Nadal i fer-los entrega de les cartes que havíem preparat.

Tenir-los a l'escola ha estat un veritable plaer.

Volem donar les gràcies a la Comissió de Reis de Cruïlles i a l'Ajuntament per tot el seu suport i esforç. Amb tota la seva col·laboració la comitiva ha pogut visitar-nos malgrat tot.

FELICITEM LES FESTES AMB NADALES

Divendres 18 de desembre de 2020 al matí l'alumnat i mestres de l'escola vam voler desitjar a les famílies i a la gent del poble unes BONES FESTES a molt bon ritme. Per això vam assajar i organitzar -amb totes les mesures preventives necessàries- una cantada de nadales pels carrers del poble. 

Agraïm a tothom la predisposició a l'hora de complir les mesures. Gràcies a la generositat i al respecte vam poder gaudir d'una activitat que ens va fer més amena aquesta situació. 

Mireu i escolteu.

EL CONTE DE LA M.TRESA

Dimecres 16 de desembre de 2020 la M.Tresa, dins del projecte d'escola Qui explica el conte?, va deixar amb la boca oberta els nens i nenes de P3 a 1r amb un recull de contes nadalencs d'autors alemanys.

Que bonic poder-los despertar la imaginació!

EL NADAL JA ÉS AQUÍ

Aquest any el Nadal ha arribat a Cruïlles carregat de tions! 

A la plaça del poble hi tenim un tió molt gran. Tot l'alumnat de l'escola l'hem anat a visitar i, per tal de fer-li l'espai més acollidor, hem omplert les oliveres dels voltants amb decoracions fetes per nosaltres. Aneu-hi! Esperem que us agradi.

Pocs dies després de l'arribada del tió del poble, a l'escola vam trobar amagat a les aromàtiques un tió més petitonet que els més menuts i menudes han cuidat fins l'últim dia. Ah, i per la nostra sorpresa, després ens va aparèixer un segon tió que els nens i nenes de 2n han cuidat amb molta dolçor.

Aquí en teniu les imatges. Mireu quines carones...

SETMANA DE TALLERS DE NADAL EN FAMÍLIA

La setmana del 30 de novembre al 4 de desembre l'AMPA i les famílies de l'escola ens van preparar una activitat ja consolidada per tal de potenciar els lligams entre tota la comunitat educativa: els tallers de Nadal en família. Enguany es van prendre mesures preventives per tota la situació que estem vivint. Amb tot alumnes, famílies i mestres vam gaudir preparant tota mena de detalls per decorar la nostra escola i donar la benvinguda al Nadal. Us deixem el recull de fotografies perquè veieu que bé ho passem plegats.

Gràcies famílies!

CELEBREM EL DIA DE LA MÚSICA

Diumenge 22 de novembre ha estat Santa Cecília, patrona dels músics, i des del curs passat a l'escola Les Gavarres de Cruïlles ho volem celebrar amb música. Aquest any hem decidit convidar a músics professionals per tal que ens puguin parlar i mostrar els seus instruments. 

Dilluns 23 de novembre a la tarda hem conegut en TONI MOLINA, que ens ha explicat els secrets d'alguns instruments de percussió que conformen la bateria, en JOSEP BOFILL que ens ha parlat de les peculiaritats d'alguns instruments de vent -com la flauta travessera, la tenora i el saxo-, i l'ALBERT SUCH, que ens ha fet descobrir les semblances i les diferències de dos instruments de corda -la guitarra acústica i l'elèctrica-. També hem gaudit moltíssim amb les seves actuacions.

Divendres 27 de novembre al matí vam tenir la companyia de la SARA TERRAZA que ens va ensenyar un instrument que tothom porta incorporat: la veu. També vam compartir un munt de cançons i vam descobrir que si ens esforcem, tots i totes podem arribar a cantar prou bé.

Des d'aquí us volem agrair a tots 4 la vostra gran professionalitat i el fet que hàgiu apropat als infants la música en viu i en directe. Moltíssimes gràcies per encomanar-vos el vostre amor per la música. 

SORTIDA D'ENTORN LA PEDRA DRETA

Dimarts 10 de novembre de 2020 tota l’escola hem realitzat una sortida conjunta per conèixer el nostre entorn. Mantenint totes les mesures necessàries, ens hem desplaçat fins a Sant Sadurní de l’Heura on hem visitat el menhir de La Pedra Dreta.

Els més petitons i petitones hem gaudit d’un matí de joc al parc de Sant Sadurní. La resta de l’escola hem descobert camins que comuniquen els dos pobles. Conjuntament hem esmorzat i ens hem encaminat cap a La Pedra Dreta on els nois i noies de 5è i 6è ens han explicat La llegenda de La Pedra Dreta i les mestres ens han explicat la llegenda del Drac de les Gavarres. Després ens hem dirigit cap a Sant Joan de Salellas on hem dinat, jugat, descansat i carregat energies per tornar tot caminant de nou fins a l’escola.

Ens ha agradat descobrir el nostre entorn i poder gaudir de la natura que ens envolta.

EL CONTE DE LA CRISTINA

El dimarts 10 de novembre vam encetar l’activitat QUI EXPLICA EL CONTE?, on enguany l’equip de mestres de l’escola ens hem distribuït amb els diferents grups estables per tal que tots puguin gaudir d’aquest projecte.

En aquest cas va ser la Cristina Cabarrocas, especialista d’educació física, qui es va estrenar explicant als nens i nens de 2n a 6è el conte EL PARTIT DE FUTBOL. Una història que parla de valors com l’esforç, la cooperació i el treball en equip. Una història on el més important no és guanyar sinó participar.

Moltes gràcies Cristina, ens ha agradat molt!

LA CLASSE DE LES SALAMANDRES

Aquest trimestre els i les alumnes de P3 i P4 hem fet el projecte del nom de la classe. El grup ha escollit ser la classe de les salamandres. Això ens ha portat a conèixer la seva fisiologia, el seu hàbitat, la seva alimentació i el cicle de vida d’aquest amfibi, que es troba amenaçat a les nostres Gavarres.

Les diferents propostes ens han permès portar a terme un treball de caràcter manipulatiu  i significatiu. Les sessions de plàstica ens han servit per decorar la porta de l’aula. A través de les TIC hem ajudat a la salamandra a arribar a la seva bassa. També hem jugat al memory i hem fet el trencaclosques d’aquest amfibi.  Hem après una nova paraula “METAMORFOSI” i també hem après a ordenar el seu cicle vital. Per últim ens hem convertit en salamandres i ens hem arrossegat pel terra de la mateixa manera que ho fan elles.

Mireu que bé que ens ho hem passat amb aquestes activitats tan xules!!!

KANDINSKI ENS INSPIRA

A Cicle Mitjà i Superior ens hem deixat inspirar per l'obra de Kandinski i hem treballat matemàtiques i plàstica alhora. Hem conegut una mica de la vida de l'autor, hem analitzat alguns dels seus quadres i hem treballat amb formes geomètriques per crear les nostres pròpies obres d'art. 

El passadís de l'escola sembla un museu amb les nostres creacions. Aquí les teniu!

PROJECTE L'AIGUA de 2n

Els nens i nenes de la classe de les Bombolles, hem estat treballant el projecte de l’aigua. Entre tots hem après molt sobre l’aigua: les seves característiques, els seus estats, com arriba a les cases, els seus usos, el curs del riu...

Al principi vam fer un experiment per veure els estat de l’aigua i ho hem tingut penjat a les finestres.

Després vam fer una depuradora casolana, per veure com es netejava l’aigua. Vam posar-hi cotó, sorra, terra i pedres. Al abocar-hi agua bruta i passar pels filtres, l’aigua ens sortia molt més neta.

Per acabar, entre tots hem fet una maqueta on hem representat el cicle de l’aigua i el curs d’un riu. Ens ha quedat molt xula!!

UTILITZEM EL MICROSCOPI A CICLE SUPERIOR

Els nois i noies de 5è i 6è estem estudiant els éssers vius, l’estructura d’una cèl·lula i les parts d’un microscopi. Per tal de poder posar en pràctica tot allò après i interioritzar-ho millor, hem observat a través del microscopi el bulb d’una ceba. Ha estat una bonica experiència.

Benvinguda al curs 2020-2021

Benvolgudes famílies.

Enguany comencem un curs carregat d'incerteses i que de ben segur serà intens per a tothom. Amb tot, tenim la seguretat que la complicitat, la col·laboració, la comprensió i la bona entesa de tota la comunitat educativa farà que tirem endavant i que la mainada podrà viure amb la màxima normalitat un curs tan excepcional.

Amb ganes, il·lusió i amb tot el respecte per la nova situació, treballarem plegats per generar dins l'escola tota la màgia necessària per gaudir del curs 2020-2021.

Bon inici de curs!