Estratègia digital

Amb la finalitat de simplificar, però tenint en compte els models de disseny estratègic, l’EDC es concreta en quatre fases:

  1. Diagnosi: per poder planificar una estratègia de centre és imprescindible ser conscients d’en quin punt es troba el centre. Per realitzar la diagnosi de la maduresa digital del centre s'han utilitzat les eines SELFIE i SELFIE for Teachers (curs 2022-23), a més d'altres indicadors propis de les eines i plataformes digitals que s'utilitzen al centre.

  2. Objectius: quina és la visió del centre en l’àmbit digital? com ens imaginem el centre d’aquí a uns anys en l’àmbit digital? La visió de centre en relació amb la cultura digital ens ajudarà a definir i planificar objectius. D'altra banda, el Pla d'Educació Digital de Catalunya ens marca com a objectiu l'assoliment de la màxima competència digital pel que fa a l'alumnat, el professorat i els centres. Aquests objectius marquen el camí a seguir en la millora de la competència digital.

  3. Planificació: entenem per planificació l'organització i seguiment d'aquelles actuacions destinades a assolir els objectius que hàgim determinat en l'apartat anterior. La planificació és una tasca necessària per aconseguir avançar cap als objectius que ens hem marcat. Per definir les accions serà necessari establir la seva temporització, els seus responsables, els recursos necessaris i la seva avaluació.

  4. Avaluació: aquesta avaluació és la que permetrà adaptar l’EDC a l’evolució del centre i als canvis de context i tecnològics. Almenys un cop al curs és recomanable fer una avaluació en profunditat de l’EDC. Cal revisar cada una de les activitats planificades i determinar el grau d’acompliment dels indicadors establerts a partir dels criteris d’acompliment.