Tallers

Aquests són els quatre tallers que s'ofereixen en aquesta jornada. En podràs escollir dos que realitzaràs a les franges taller 1 i taller 2 de l'horari.  

Taller 1: musiCANTant: la música com a camí cap a la paraula

A través de la música, la vibració, les cantarelles, rimes i cançons descobrirem eines per a potenciar la comunicació i treballar la destresa fonològica cap a la paraula.

Perquè, amb la música, podem fer un treball intensiu logopèdic, de respiració, de coordinació, de comunicació i memòria tot gaudint-la dia a dia.

Formadora: Anna Vega Aldufreu

Mare i músic. Pianista, clarinetista i pedagoga, professora del Conservatori Municipal de Música de Manresa des del 2004. Cofundadora, compositora i intèrpret de la Cia Bada Botó que es dedica als espectacles participatius de música i dansa en directe per als més petits. Coautora dels diferents contes-cd i llibrets de propostes pedagògiques relacionades amb els espectacles de la companyia i publicats a Bellaterra Música Ed.

Li encanta compartir recursos pedagògics i musicals dedicant-se a la formació de professionals de diferents àmbits, i aprofita qualsevol ocasió per a seguir vibrant amb la música i el ritme ja sigui dalt dels escenaris com a peu pla.  

Taller 2: Joc simbòlic 

Taller en el qual s'oferiran eines i estratègies per a l'estimulació del llenguatge a partir de situacions significatives de joc pels infants. 

Formadora: Sara López

Logopeda especialista en Atenció Precoç del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. 

Postgrau en Intervenció en Atenció Precoç: Primera Infància i Família, Universitat de Barcelona (UB). 

Taller 3: Comprensió del llenguatge a través d'estratègies no verbals.

Taller en el qual a partir d'exemples de situacions en les quals els infants presenten dificultats de comprensió, es proposaran estratègies de llenguatge no verbal, a fi de facilitar la comunicació.

Formadora: Yunaida Mehand

Logopeda especialista en atenció precoç del Consorci Corporació Sanitària ParcTaulí de Sabadell. Màster en logopèdia clínica i dany neurològic. Formació en trastorns de l'alimentació i deglució en edat pediàtrica. 

Taller 4:  La paraula és un joc.

En aquest taller, parlarem i escoltarem. Jugarem i somniarem. Mirarem bona literatura que ens ajudarà a acostar el llenguatge als infants. Però també ens mourem una mica i ens equivocarem i sobretot, aprendrem els uns dels altres. 

Formadora: Ada Cusidó Garí


Em dic Ada Cusidó. Vaig estudiar a l'Institut del Teatre, ja fa uns quants anys, i des de sempre que m'ha agradat explicar històries. Històries que vaig començar a explicar a dalt d'escenaris molt grans i que a poc a poc vaig anar canviant per escenaris petits, més a prop del públic, per escoltar-los millor, per mirar-los millor i per menjar-me'l millor!!! 

M'agrada inventar els meus espectacles. Històries que es capgiren, que juguen, que es fan i desfan, toves o dures, que no parlen de res, però que parlen de tot. M'acompanyo de la veu, del gest, d'algun objecte o cançó. 

Com que fa tants anys que treballo, i sovint amb primera infància, m'he aventurat en fer formacions, també faig de docent a la facultat de magisteri amb futures mestres i vaig cap aquí i cap allà i ara soc aquí, amb vosaltres, amb moltes ganes d'aprendre i jugar. 

Activitats per a totes les persones que participen a la jornada: 

Conferència inaugural: 

Com aprenem a parlar?

Aquesta conferència té com a objectiu donar a conèixer el desenvolupament de la comunicació i llenguatge en edats primerenques., així com, facilitar estratègies d'estimulació i eines de detecció precoç de dificultats en la comunicació i llenguatge en edats de 0 a 3. 

Ponents: 

Yunaida Mehand

Logopeda especialista en atenció precoç del Consorci Corporació Sanitària Parc Tauli de Sabadell. Màster en logopèdia clínica i dany neurològic. Formació en trastorns de l'alimentació i deglució en edat pediàtrica. 

Sara López

Logopeda especialista en Atenció Precoç del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.  Postgrau en Intervenció en Atenció Precoç: Primera Infància i Família, Universitat de Barcelona (UB).


Activitat de Cloenda:

La nit als ulls

Guerrilleres, analfabetes, putes, pastores i clandestines: el viatge de cinc dones que lluiten des dels extrems de la vida. 

Era la revetlla de Sant Joan de 1959, però la meva iaia esperava un tren que trigava un dia i mig per anar d’Andalusia a Catalunya. Anava tan lent que quan arribava a la zona de València treien les mans per les finestretes per agafar les taronges dels arbres. Alguns anys més tard, quan jo vaig arribar al món amb els ulls plens de curiositat i nits desvetllades, vaig començar a fer preguntes a les meves àvies, a les meves ties i a la meva mare. Tot i que de vegades em deien: “Nena, no preguntis tant!” Però vaig continuar insistint i em van explicar la història de totes aquelles dones i d’aquell tren que els va portar fins a una nova ciutat on omplir les nits de nous somnis. 

Formadora: Sherezade Bardají

Abans que m'ho pregunteu... sí, Sherezade és el meu veritable nom. La idea la va tenir el meu germà, però aquest és el principi d'una altra història.

Sempre em va agradar moure'm: a la panxa de la meva mare, a la cadira de l'ambulatori, jugant a fet i amagar, dormint i, sobretot, a la universitat mentre estudiava magisteri musical. Un dia em vaig moure tant que vaig arribar fins a Santiago de Compostel·la. Al cap de tres dies de viure-hi ja feia un curs de narració oral, escoltava contes a les tavernes i treballava en una companyia de teatre. Com que continuava sense poder estar quieta, vaig decidir estudiar art dramàtic. Des d'aleshores, he treballat al Teatre Nacional de Catalunya, he experimentat amb La Cubana i he continuat formant-me com a narradora. Que ràpid passa el temps!

Ara em moc entre els relats tradicionals, els literaris, els titelles d'ombres, els objectes que puc transformar i, per descomptat, les històries que escolto al tren. Em trobareu a teatres, escoles, instituts, festivals i biblioteques.

Aquests últims anys han estat molt moguts: Landcommanderij Alden Biesen (Festival Internacional de Narració Oral de Flandes), Maratón de los Cuentos de Guadalajara, Harlem Barcelona, Dpalabrafestival, Matadero Lab, Eva Festival o Segamots, entre d'altres.

I entre moviment i moviment, sempre trobo el moment per ser la narradora de la meva pròpia història. 

Espai web:  https://sherezadebardaji.com/ca/

Contacte: crp-sabadell@xtec.cat