Tecnologies maker

Segons la viquipèdia la cultura maker és una cultura o subcultura contemporània que representa una extensió tecnològica basada en la cultura de DIY (Fes-ho tu mateix). Es vincula amb la creació de nous dispositius, així com bricolatge d'aquells que ja existeixen. Generalment, la cultura maker, dona suport al maquinari lliure. Els interessos típics de la cultura maker inclouen activitats orientades a l'enginyeria, l'electrònica, robòtica, impressió 3D, i l'ús del control numèric per ordinador, així com activitats més tradicionals com el treball dels metalls, treball de la fusta, i, principalment les habilitats i treballs manuals tradicionals. Aquesta subcultura, subratlla un enfocament del copiar i enganxar sobre les tecnologies d'aficions estandarditzades. També fomenta la reutilització, amb llibres de receptes dels dissenys publicats en llocs web i publicacions adreçades al moviment maker. Hi ha un fort enfocament en l'ús i l'aprenentatge d'habilitats pràctiques per aplicar-les a dissenys de referència. També hi ha un treball creixent sobre l'equitat i la cultura hacklab. 

A l'àmbit de l'educació les Tecnologies maker són ideals per donar solució als problemes plantejats en els projectes, reptes o situacions d'aprenentatge. L'alumnat pot aplicar, de manera creativa, els coneixements adquirits en les diverses disciplines. 

Les imatges s'han descarregat de pixabay i els pictogrames de https://picto4.me/                                                                                      Darrera actualització : maig de 2024