Jornades i formació

Sessions de formació i presentació de materials als diferents Serveis Territorials.

Maletes ESERO:

Cada Servei Territorial disposarà de 4 maletes ESERO: 2 detectius d'Exoplanetes i 2 Enginyer d'Astronaus.

Les sessions de formació i presentació del material tindran lloc entre el 15 d'Abril i el 15 de Maig de 2020.


Capses d'Espai (Primària)

A 6 Serveis territorials hi haurà material de préstec. Presentacions:


Capses d'Astrofísica i Astronomia. Secundària.

A 4 serveis territorials hi haurà material de préstec. Presentacions:



Accés a les presentacions dels diferents tallers de la mostra de materials que es va celebrar al CESIRE el 5 d'Octubre de 2019

Jornada dedicada a l’intercanvi d’experiències didàctiques relacionades amb l’univers i l’espai. És una jornada emmarcada a l’àmbit STEAM i especialment adreçada als mestres de primària i al professorat de secundària, però també oberta a altres professionals interessats en la temàtica.

Curs de caire teòrico-pràctic en el qual es duran a terme tallers, observacions, xerrades i visites en l’àmbit de l’astronomia.

Els coordinadors del projecte ESERO Spain conduiran un taller de presentació dels recursos que en aquests moments estan a disposició de mestres i professorat mitjançant el Servei de Préstec del CESIRE.

Materials del curs de didàctica de l'astronomia de la NASE, que, sota l'auspici de la Unión Astronómica Internacional (UAI), vol capacitar els docents de primària i secundària en didàctica de l'astronomia.

És un curs teòric-pràctic amb els tallers pràctics, que permeten adquirir coneixements i aplicar-los directament a l'aula.

A partir del 4 de Febrer.

Aquest curs permetrà als alumnes introduir-se en el món de l’Astronomia tant a nivell teòric com pràctic.

Pensat tant per als afeccionats avançats com pels que tot just comencen a interessar-se per l’Astronomia, està estructurat en 14 sessions (12 teòriques + 4 pràctiques) de 120 minuts aproximadament, 4 de les quals són sortides a l’exterior per a realitzar observacions astronòmiques amb prismàtics i telescopi.

Edicions a l'octubre i el febrer.

Adreçat a: Professorat d’Ensenyament Primari i d'Ensenyament Secundari.

Metodologia: A partir de l’experimentació, utilització de models, imatges i simulacions informàtiques es treballaran els conceptes bàsics de l'astronomia de posició i la mecànica celeste.

Preu: El preu per cada sessió és de 15€

Durada: Cada sessió té una durada de 5 hores

Trobareu oferta de cursos presencials, telemàtics i campus d'estiu, sobre temàtica diversa relacionada amb les ciències de l'espai.