Fem el Morell menys contaminant

En aquest projecte, els alumnes han de resoldre un repte lligat als ODS 7 (garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tothom) i 13 (adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes). Després de llegir una notícia sobre la indústria petroquímica del propi entorn, l'alumnat decideix que cal millorar la petroquímica per fer-la més sostenible i així donar resposta als ODS 7 i 13. Així doncs, s'analitza l'entorn de la petroquímica, es tria quina empresa es vol millorar i es demana a un expert de Repsol que vingui a resoldre els dubtes que puguin tenir els alumnes sobre l'empresa. Per contrastar la informació es demana a la plataforma Cel Net més informació sobre el tema. 

Un cop es té tota la informació, 4 alumnes viatgen a Agazzano, Itàlia, per visitar una granja que funciona amb energia circular (biogàs) i agafar la idea per poder millorar l'empresa escollida de la petroquímica. Un cop tenen tota la informació, els alumnes es posen a treballar per equips per elaborar la seva proposta de millora que finalment serà presentada a l'empresa en qüestió. 

En aquesta situació d'aprenentatge es treballen les ciències de manera integrada tal com es fa en la metodologia STEM. Així doncs, les Matemàtiques, el Coneixement del medi, la Tecnologia i la Informàtica es treballen de manera integrada per resoldre el repte. Igualment l'Educació artística plàstica i les llengües hi tenen cabuda i, per tant, s'està treballant sota les sigles STEAM. 

Després de recopilar tota la informació sobre el funcionament de l'empresa escollida, els alumnes la representen en un mural gegant al passadís.