S O S T E N I B I L I T A T

a l s C e n t r e s

Presentació del nostre projecte

La gran majoria de centres educatius de Catalunya estem compromesos en l’àmbit de la gestió ambiental a treballar per reduir i prevenir els impactes ambientals de les nostres activitats i serveis, fomentant la reducció, reutilització i reciclatge dels residus generats, així com fent un ús responsable dels recursos. Volem millorar de manera contínua les pràctiques ambientals que es porten a terme al centre i fomentar la participació de tota la comunitat educativa

Aquest Sites elaborat per centres de Formació professional integrants d'EmprenFP, de diferents famílies professionals pretén motivar i inspirar a la resta de centres amb la creació d’aquest repositori d’accions encaminades a la sostenibilitat dels centres educatius de Catalunya alhora que recollir aquelles pràctiques portades a terme per altres centres creant una xarxa que es retroalimenti i ens ajudi a millorar a tots.

Basar les accions en la regla de les 3 R:

Un principi basat en tres accions complementàries que els éssers humans hem de dur a terme com més aviat millor per protegir el nostre planeta. Es refereix a reduir, reutilitzar i reciclar, i es presenta com una nova manera de viure en benefici del nostre planeta.

R e d u i r

Es refereix a un fet clar, estalviar dia a dia en dues direccions: reduir el consum de béns i reduir el consum d’energia. La conseqüència és que els éssers humans hem de ser capaços de generar moltíssims menys residus i gastar molta menys electricitat.

R e c i c l a r

Aquesta és la erra més habitual i consisteix a recuperar tot el que sigui aprofitable de les escombraries i donar-li una segona vida útil. Hi ha processos industrials que converteixen en elements útils alguns materials que ja no ho eren, com per exemple les capses velles de cartró. Amb imaginació i els mitjans necessaris, pràcticament tot es pot reciclar.

R e u t i l i t z a r

Consisteix a allargar la vida útil dels productes que estem a punt de llençar, donant-los nous usos o ampliant-ne l’aprofitament. Es tracta, per exemple, de reparar-los o assignar-los una altra funció. Segur que se t’acudeixen un munt d’idees!

B o n e s P r à c t i q u e s

S u g g e r i m e n t s i A c c i o n s

Tens suggeriments? Coneixes altres accions sostenibles? Comparteix-les!