Convenis (centres públics i concertats)

Cal comprovar la vigència del conveni al Portal de Centre (Gestió de centres – Projectes educatius – Servei Comunitari) 

Indicacions per a la formalització de convenis de Servei Comunitari entre un centre educatiu públic i les entitats

Mitjançant la Resolució EDU/1189/2020, de 28 de maig, d’advocació i delegació de competències de la persona titular del Departament d’Educació, es delega, en els directors i directores dels centres educatius públics de titularitat del Departament d’Educació, la signatura de convenis de col·laboració amb les entitats per al desenvolupament d’accions de Servei Comunitari, l’àmbit d’actuació dels quals no comprengui tot el territori de Catalunya.

Per tal de signar aquest conveni cal seguir el procediment següent:

​​Finalment, si es considera necessari plantejar alguna modificació al text del conveni, aquesta ha d’estar fonamentada i cal fer-la arribar per escrit a la Sub-direcció General de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa, que s’encarregarà de fer la consulta a l’Assessoria Jurídica del Departament d’Educació, unitat que determinarà si aquesta modificació s’ha d’incloure al conveni.​

Com fer una signatura electrònica? Descarrega’t el manual aquí.

És imprescindible que tots els projectes figurin en la Programació General Anual del Centre i estiguin aprovats pel Consell Escolar. Els convenis es signen entre l’Ajuntament, la Institució o l’Entitat i el centre educatiu per a totes les activitats que es faran amb ells i té la durada que s’estipula en el conveni. Quan caduca cal renovar-lo.

Els centres dels municipis (Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, la Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí) que formen part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) no fa falta que signin el conveni de Servei Comunitari amb les entitats municipals.

Per als centres públics de titularitat del Departament d’Educació, no cal signar Convenis de col·laboració ens els casos següents:

Els centres concertats han de signar ells directament els convenis de col·laboració amb totes les entitats corresponents, encara que les entitats siguin municipals i el municipi disposi de Pla Educatiu d'Entorn.

El Conveni no concreta cap dada específica del Projecte. Per a això cal que se signi, en cada cas, la Declaració de Compromís que trobareu en els models de documents compartits.

Pel que fa a les assegurances, si el projecte està al Pla Anual i tenim l’autorització de la família (on ha de constar el trajecte de casa seva a l’entitat), si a l’alumne li passa alguna cosa, està cobert per l’assegurança escolar. Per exemple, si pel camí o bé dins de l’entitat, cau i es fa mal, en els dos casos ho cobreix l’assegurança escolar. Passa el mateix que quan fan sortides o van de colònies.

Malgrat això, i de cares a les responsabilitats que es poguessin demanar, en cas d’accident d’un alumne a l’entitat en la que es fa el Servei, cal que aquesta disposi d’una Pòlissa de Responsabilitat Civil. La Pòlissa de Responsabilitat Civil no és nominal, és per grups, i qualsevol entitat pública o privada l’ha de tenir. No cal fer res d’especial per realitzar Servei Comunitari.