Robòtica a Cardedeu

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

ANTECEDENTS

● Des de fa uns anys els centres de primària de Cardedeu estan treballant la robòtica a diferents cursos.

● Tots els instituts de Cardedeu fan Servei Comunitari i han mostrat interès en col·laborar amb els centres de primària fent acompanyament i suport a l’activitat de robòtica a les aules.

● Des de l’Ajuntament de Cardedeu s’ha mostrat interès en potenciar l’aprenentatge de la robòtica educativa facilitant recursos per tal que es dugui a terme.


PROPOSTA

● Els alumnes de totes les escoles de Cardedeu des de 1r fins a 4t de primària incorporaran dins el seu currículum el treball amb robòtica educativa. Aquest contingut ja està recollit dins dels documents sobre competències digitals fets des del Departament d’Ensenyament.

● Els alumnes voluntaris del servei comunitari de tots els centres de secundària de Cardedeu donaran suport a aquesta activitat dins de l’aula, en horari lectiu de primària i amb la presència i coordinació del mestre de l’aula.

● Els alumnes de primer cicle de primària utilitzaran els BeeBots i els alumnes de cicle mitjà de primària utilitzaran el Mbot (programable amb Scratch)

● Cada grup classe treballarà diferents reptes i propostes amb els seus robots. Els voluntaris col·laboraran amb el mestre acompanyant i donant suport.

● Durant el tercer trimestre es farà una mostra de robòtica en la que cada grup classe presentarà un repte que ha realitzat. Els voluntaris també participen en l’organització de la mostra

OBJECTIUS

● Desenvolupar l’aprenentatge per indagació.

●Aprenentatge assaig-error

● Despertar la curiositat pel món de la robòtica

A cicle inicial:

● Iniciar els més petits en la programació d’un robot (BeeBot)

A cicle mitjà:

● Usar el llenguatge de programació (Scratch)


INSTITUCIONS IMPLICADES:

● Instituts Pla Marcell, El Sui, Arquitecte Manuel Raspall

● Escoles les Aigües, Mil·lenari, Can Manent, Corbella, Ramon Macip i Dolors Granés

● Ajuntament de Cardedeu

● Centre de Recursos Pedagògics de Sant Celoni

Projecte Robòtica a Cardedeu