Medi

Anatomy 4D és una aplicació de realitat augmentada que permet una visualització interactiva del cos humà i dels seus organs. Els seus usuaris hauran d'imprimir els marcadors de RA des del lloc web del desenvolupador per accedir a les funcionalitats de l'aplicació

Visual Anatomy Free és una aplicació de visualització del cos humà en 3D. Conté tots els sistemes del cos i totes les parts estan etiquetades. Podem realitzar preguntes i respostes amb els qüestionaris.

Aplicació d'anatomia humana que aprofita la tecnologia de la realitat augmentada per visualitzar els diferents sistemes del cos humà.

Aplicació per treballar l'esquelet a partir d'un model en 3D àmpliament detallat. L'usuari pot ampliar i girar el model, així com canviar l'angle de la visualització.

Pengeu, visualitzeu i compartiu objectes 3D a MERGE Cube. Tant si es tracta d’una escultura del David de Miquel Àngel com el cos humà, o el sistema solar. MERGE facilita convertir els teus models en hologrames que puguis subjectar al palmell de la mà.

Permet conèixer, mitjançant la simulació la vida de l'Homo antecessor i de l'home de Neanderthal. Els nois i les noies hauran de sobreviure al llarg del temps i per això caldrà que arrisquin recursos per obtenir-ne de nous, caldrà que vagin a diferents indrets a trobar allò que necessitin.

Aplicació interactiva sobre el Sistema Solar i els seus elements i característiques, amb gràfics 3D i opcions de visualització de realitat augmentada.

Recreació en 3D del Sistema Solar. L'usuari pot visualitzar-lo des de diferents punts de vista i destacar cossos celestes concrets.

Observació dels astres, planetes, estació espacial internacional, els punts cardinals, constel·lacions, etc. No cal connexió a Internet ni GPS. Fa servir realitat augmentada. Quan enfoques, per exemple a la lluna o a qualsevol altre cos de l'espai, apareix en la pantalla el seu nom. Pots veure en temps real la posició que ocupen els satèl·lits, els planetes, les estrelles, les constel·lacions i la línia de l'horitzó

Aplicació del camp de l'astronomia desenvolupada per Google que permet detectar la posició de constel·lacions i estrelles des del punt geogràfic de consulta, amb el seu nom i posició aproximada. Sky Map funciona mitjançant el GPS del dispositiu mòbil, la brúixola i el sensor de moviment.

Star Chart permet visualitzar el cel amb les constel·lacions. Enfocant la tauleta vers el cel, Star Chart ens mostra i posa nom a les estrelles i altres objectes que hi podem veure, i ens il·lustra el firmament amb les constel·lacions que veiem, els seus noms i característiques.

Aplicació de realitat augmentada desenvolupada per la NASA per visualitzar i interactuar amb diferents naus, vehicles i satèl·lits.

Aplicació del camp de l'astronomia per localitzar l'Estació Espacial Internacional i el satèl·lit Iridium, des de la ubicació de l'usuari. ISS Detector inclou una pantalla de radar amb indicació de trajectòria.

Cicle de l'aigua VR és un recorregut virtual que mostra a l'usuari les diferents fases del cicle natural de l'aigua des de la perspectiva d'una gota.

App interactiva per aprendre el comportament de diferents fenòmens meteorològics i descobrir les característiques de la climatologia extrema

Earth Now és un recurs d'informació climàtica desenvolupat per la NASA. Les dades enviades pels satèl·lits de l'agència s'actualitzen regularment amb informació de la temperatura de l'aire de la superfície, el diòxid de carboni o els nivells d'ozó.

Arbolapp és una aplicació gratuïta adreçada a tots els públics i basada en la investigació científica realitzada pel Reial Jardí Botànic del CSIC. Identifica arbres silvestres de la Península Ibèrica i les Illes Balears.

Aplicació per reconèxier espècies vegetals i saber-ne el seu nom popular i científic. Es comença fent una foto, ja sigui de les fulles, fruits, tija...d'una planta, arbre o arbust, i automàticament, amb connexió a internet, s'envia a una base de dades que et retorna el nom de l'espècie que has fotografiat.

Aplicació didàctica que gira entorn el cicle de vida de les plantes, les seves parts, les característiques de les diferents espècies i l'adaptació als ecosistemes. Inclou activitats, jocs interactius i gràfics en 3D. Arloon Plants està dissenyada per treballar els continguts i objectius de medi.

Map of life és una app que permet explorar les espècies animals i vegetals que viuen al nostre entorn de manera exhaustiva. Disposa d' un geolocalitzador d'espècies buscant-les per nom o per zona. S'acompanya d'imatges i enllaç a wikipedia on trobem més informació sobre l'animal o planta a buscar.

Aplicació del camp de la microbiologia que recrea una cèl·lula eucariota animal en 3D.

L'App és una simulació d'un procés evolutiu la que has d'obtenir punts per aconseguir desbloquejar nivells evolutius que permeten al mateix temps desbloquejar altres elements. Com més evolucionat és l'element més punts obtens i més has de consumir per passar al següent element

Aplicació per investigar les forces geològiques del planeta Terra. Permet treballar les plaques tectòniques, la meteorització, l'erosió i la deposició. Navegant pels diferents menús, podem observar i interaccionar amb els diferents fenòmens geològics o els canvis en la estructura i composició del planeta al llarg de la història, al mateix temps que fomenta actituds de respecte vers la natura.

Aplicació que simula la visió d'un microscopi i permet observar els gràfics dels microorganismes i la seva composició al detall. L'usuari pot definir l'augment de la lent. També s'ofereixen descripcions contextuals a la visió que es defineixi.

Joc de puzzles que mostra els beneficis d'una dieta equilibrada i les propietats dels diferents grups d'aliments

Conjunt de jocs educatius per ensenyar els nens a menjar sa. Els jocs són de diferent tipologia: puzzles, pinta i colora, jocs d'arrossegar, de trobar les diferències,... El contingut de l'aplicació està revisat per professionals mèdics especialitzats en nutrició.

MHM és l'aplicació del projecte de georeferenciació col·laborativa del patrimoni recollit per l'alumnat de les escoles de Catalunya. Permet georreferenciar punts d'interès històric, cultural i patrimonial, dissenyar rutes temàtiques i, alhora, seguir o crear jocs de pistes associats a la ruta escollida. És una app on diferents centres educatius comparteixen els seus projectes o escenaris.

Simulador que converteix el dispositiu mòbil en un vas de precipitats amb un ventall de més de 150 substàncies químiques. Permet tapar el vas de precipitats i recollir gasos, posar-hi un calefactor o una flama.

Science Journal és una eina per fer experiments científics amb el teu telèfon intel·ligent. Science Journal és un quadern de recollida de dades científiques que ha realitzat Google per tal de facilitar les vocacions STEM. Compta amb nombroses eines com ara: sensor de llum, intensitat acústica, to, acceleròmetre, baròmetre, magnetòmetre, brúixola i compartir dades via bluetooth amb altres dispositius amb la mateixa app. També incorpora unes activitats per fer directament disenyades per google per tal de veure com de profitosa és l'app.

Una col·lecció interactiva que mostra els experiments clàssics de la història de la Ciència. Està pensada per a l’alumnat de secundària i pels amants de la Ciència de totes les edats. A través d’animacions i preguntes, l’alumnat pot observar i intentar entendre les teories més conegudes del món...

Aplicació per recordar la importància de la recollida selectiva i el corresponent reciclatge dels residus. Amb aquesta app instal·lada als dispositius mòbils, els alumnes de primària i secundària tindran al seu abast una guia per gestionar els residus i contribuir a la millora del medi ambient. També es fa una breu descripció del procés de reciclatge.

App d'enginyeria bàsica que permet que els nens experimentin amb màquines simples i la seva relació amb la física.

Simulador de disseny i construcció de circuits elèctrics per als més petits. Electronic for Kids proposa una sèrie de trencaclosques per entendre quin és el funcionament de l'electricitat i dels circuits elèctrics.

Phyphox permet accedir als sensors del dispositiu mòbil per realitzar experiments i analitzar dades

Cardboard porta la realitat virtual (RV) al dispositiu mòbil. Amb aquesta aplicació i un visor de RV, els usuaris poden descobrir noves experiències immersives a partir de les demostracions incloses en el paquet i aplicacions externes de la botiga virtual.

Google Expeditions és un recurs educatiu de realitat virtual que permet fer excursions i sortides virtuals guiades per un docent

SPACE 4D + AR

Descobrir l'espai i tots els cossos estel·lars en ell és possible gràcies a aquesta aplicació. Disponible tant per a iOS com Android, compta amb multitud d'idiomes per a traduir la informació, entre ells àrab, hindi, xinès, holandès, anglès, francès, portuguès, espanyol, rus, tailandès, turc i persa. Funciona amb 37 targetes didàctiques, les quals es poden descarregar en la seva pàgina web. És ideal per a alumnes de 5è i 6è de Primària i, a més, una vegada descarregada no necessita estar connectada a la Xarxa.

ANIMAL 4D+

Dissenyada per a assignatures com a Ciències Naturals o Inglés, amb aquesta app podem veure diversos animals amb realitat augmentada juntament amb informació interessant de cadascun d'ells. Ens mostra una selecció de targetes didàctiques de la A a la Z i els respectius animals que comencen o contenen aquesta lletra. És molt recomanable per a alumnes des de 1r de Primària fins a 3r.

MOZAIK 3D

Està dirigida a alumnes de 5è i 6è, encara que té també continguts per als de Secundària. En ella es presenten escenes de realitat virtual de tota mena i per a gran varietat d'assignatures, des d'Història i Tecnologia fins a Matemàtiques, Geografia i Química. Simplement seleccionant el més adequat per a l'alumnat es pot aconseguir un visor de contingut de realitat virtual; qualsevol visor econòmic com les Google Cardboard són adequades. Funciona tant amb Android com amb iOS i està disponible en 18 idiomes entre els quals es troben l'anglès i espanyol

Anatomyou VR

Mostra el cos humà per dins, literalment. Amb unes ulleres de realitat virtual i l'usuari pot emprendre un viatge per dins dels òrgans. Caure per l'esòfag o recórrer l'interior dels intestins és només el principi. A més, durant el viatge es descobreixen els noms dels òrgans que van apareixent. És ideal per als cursos des de 3r fins a 6è. Està disponible en anglès i espanyol, i no necessita estar connectat a Internet. La descàrrega gratuïta compta amb un nombre de recorreguts per dins d'uns certs sistemes del cos humà. No obstant això, es poden desbloquejar més recorreguts amb un compte de pagament.

Quiver 3D

La seva pàgina web compta amb diverses làmines per a imprimir i acolorir. Una vegada acabades, amb un mòbil o tauleta podran veure com les seves creacions cobren vida en 3D. Està disponible en 10 idiomes, entre els quals estan anglès i espanyol. És adequada per a alumnes des de 1r fins a 4t. A més, té una versió de pagament anomenada Quiver Educació, la qual facilita moltíssimes làmines centrades en continguts educatius, algunes d'elles útils per a les assignatures de matemàtiques, ciències socials i naturals.

Anatomy Learing: Atlas de anatomía 3D

Amb aquesta app, els nens poden aprendre sobre anatomia i els diferents sistemes del cos humà, com el circulatori, el nerviós o els sistemes reproductius. Per a això, compta amb una interfície tàctil 3D, que permet visualitzar els ossos i músculs de manera interactiva, de tal forma que els estudiants poden ‘posar o llevar’ diferents capes als cossos. A més, poden realitzar un qüestionari final per a retenir els noms de les diferents parts de l'anatomia humana.

Namoo

Amants de la natura

, i més concretament de les plantes: NAMOO és una divertida app que, en format de joc, permet explorar la vida de les plantes a través de l'exploració. Disposa d'una completa enciclopèdia en la qual trobarem informació tècnica que ens permetrà simular diversos processos (pol·linització, fotosíntesi), experimentar amb diferents condicions meteorològiques i fins a aprendre tots els aspectes més científics dels arbres i les plantes, des de les seves arrels fins a les flors. Tot ha estat dissenyat per a ser fàcilment comprensible per qualsevol lectoescritor, i també un procés divertit de realitzar tant en classe com amb la família a casa.

Drawy Book

Ancient earth


Ancient Earth, web d'un mapa interactiu que et permet situar la teva casa en el que una vegada va ser Pangea. Ancient Earth pertany a altres dos projectes, PaleoTerra i PaleoMar, acreditats respectivament a Thomas L. Moore i C. R. Scotese. És un exercici de retrospectiva geològica interessant que permet comprendre millor la remotíssima història del nostre planeta. I les seves estranyes, fascinants formes continentals del passat.

Realitat augmentada de Google

No és una aplicació com a tal, però Google ha presentat una funció interessant per a dispositius mòbils. Per a accedir és necessari escriure en la cerca del navegador la paraula ‘dinosaure’: en la primera opció apareix ‘veure en 3D’ i, en seleccionar-la, dóna la possibilitat de col·locar al dinosaure en qüestió en qualsevol espai, dins o fora de casa, gràcies a la Realitat Augmentada. Permet girar, fer zoom i fins i tot pujar el volum per a escoltar els rugits i els passos de cadascun d'ells.