Racons de treball a P3

QUINS RACONS FAN?

Els alumnes de P3 cada setmana fan 4 sessions de racons de treball. La gran majoria són manipulatius i autònoms. Aquests racons de treball es fan cada tarda i consten de 4 blocs:

- Racons de llengua

- Racons de matemàtiques

- Racons de joc

- Racons de motricitat fina

COM S'ORGANITZEN?

Dins de cada racó hi ha tres propostes diferents i segons les propostes es preparen activitats d’ampliació o adaptació segons les necessitats de l'alumnat.

Cada sessió té una durada d’una hora aproximadament on els alumnes només fan un racó, però passen per totes les propostes del racó de treball.

  • P3A i P3B fan els mateixos blocs de racons, però les propostes són diferents. Repeteixen les propostes perquè els racons s’allarguin 4 setmanes i així s'aconsegueix que els alumnes interioritzin més tots els aspectes treballats.
  • Exemple:

- 1a setmana: P3A fa els racons A i P3B fa els racons B.

- 2a setmana: P3A fa els racons B i P3B fa els racons A.

- 3a setmana: P3A torna a repetir els racons A i P3B els racons B.

- 4a setmana: P3A torna a repetir els racons B i P3B els racons A.

COM S'AVALUEN?

Durant la cinquena i sisena setmana es fan racons avaluables de llengua i matemàtiques en format paper. També es fan adaptacions o ampliacions si és necessari i es plantegen diferents nivells d’exigència segons l’alumne/a.

- 5a setmana: P3A avalua llengua i P3B avalua matemàtiques.

- 6a setmana: P3A avalua matemàtiques i P3 B llengua.

I DESPRÉS DELS RACONS AVALUABLES?

Després es tornen a programar dues setmanes més de racons per poder-los treballar durant 4 setmanes i llavors poder fer les dues setmanes de racons avaluables.