metodologia I PROGRAMACIÓ
En aquesta pàgina podràs accedir a la manera com treballem a l'aula ViP. Si ets mestre, podràs consultar la programació i seguir les activitats, que s'aniran penjant a mesura que les anem treballant amb els diversos grups d'alumnes de primària.
METODOLOGIA
Per mantenir un tractament coherent de l’àrea, tot marcant una línia d’escola, cal tenir clares les consideracions metodològiques que presentem a continuació. Aquests són tres dels conceptes més importants de la metodologia emprada en l’àmbit de ViP:
L’aula Taller: Entenem l'aula com a espai (presencial o virtual) on compartir material, propostes i tècniques, i on prioritzar el concepte d'aprendre fent. El paper del docent ha de ser de guia, per conduir i promoure l’aparició de solucions adequades i diverses, i el model propositiu (que actuï tot reforçant les neurones mirall). El docent ha d’actuar tenint en compte que en el procés de treball l’error no existeix. Només hi ha objectius encara no assolits.
La Flipped Classroom, que va néixer amb Jon Bergmann y Aaron Sams als EEUU dins les seves classes de física i química. El canvi de paradigma educatiu el trobem resumit en aquest diagrama de recorregut invers.
Algunes de les tasques s’encomanen per casa… Es poden veure vídeos o recollir informació per, posteriorment, fer el treball de taller presentat en el punt anterior.
La gamificació: Amb un treball basat en encàrrecs i/o reptes, vivenciem algunes de les propostes… representem i aprenem a través del Role playing. La intenció de tot plegat és la de conèixer els diferent oficis relacionats amb la producció artística i obrir una finestra a noves i velles maneres de fer, camins i/o estudis diversos.
PROGRAMACIÓ
Aquí podràs veure la programació de les diverses activitats. Tindran un format i un aspecte visual i estèticament atractiu. Formaran part d'un registre de fitxes, fàcilment consultable, que ha de servir perquè puguis fer les activitats al teu centre.
Aquesta plantilla vol ser una fitxa de programació (amb exemples, enllaços i models), d'allò que volem treballar durant aquest projecte.
Presenta una estructura idèntica a les fitxes generades pels projectes LEO XXI, [Desmuntant] La por, Projecte Naturalis, M-Poderart i Viatgers del Temps, de tal manera que manté una continuïtat amb la feina feta durant els cursos passats. Pots consultar-les tot clicant sobre el nom en negreta del projectes dels sites anteriors.