Pirineus Geological
Open Museum

El Pirineus Geological Open Museum (PGOM) és una exposició permanent d’objectes geològics a l’aire lliure i de gran format. Té com a objectiu dotar els entorns urbans del Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l’ICGC a Tremp amb una exposició permanent sobre els materials que formen la serralada dels Pirineus, amb les seves edats geològiques respectives, amb la finalitat d’apropar alguns conceptes geològics als escolars i al públic en general.

Consta de dos àmbits expositius:

Àmbit 1: L’ Avinguda dels Temps Geològics: Intervenció en el paviment del passeig central consistent en una representació de la taula els temps geològics, construïda mitjançant elements artificials i llambordes naturals, fetes de roques de cada edat representada, extretes dels materials geològics que formen els Pirineus. Inclou símbols de moments clau en l’evolució del Sistema Terra, com l’origen de les espècies, les extincions massives i altres esdeveniments capitals en la història del planeta.

Àmbit 2. Parc del Barranc del Joncar: Ubicació de 13 monòlits de roques representatives dels Pirineus, documentades i de grans dimensions.

Els dos àmbits es troben connectats per una torre metàl·lica, el far, que indica el punt d’inici de la visita.

Activitat

Nivell

CM i CS de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius

Descripció

L’activitat al PGOM (Pirineus Geological Open Museum) consta de dues parts:

  • Tot el temps del món: es realitza a l’avinguda dels temps geològics on, a partir de la representació al paviment de la taula dels temps, es realitza una activitat inicial per a familiaritzar-se amb l’escala de treball i la simbologia representada. Finalment, es fa un enregistrament entre tot el grup des dels inicis del temps fins al final, en que l’alumnat descriu els esdeveniments més rellevants de la història de la Terra, que prèviament han treballat.

  • Toquem els Pirineus: es duu a terme al Jardí de roques on l’alumnat, en petits grups, realitza observacions i experiments en els diferents blocs exposats, guiats per una fitxa d’observació. Finalment, es posen en comú les observacions realitzades i es sintetitza tota la formació dels Pirineus i els paleoambients, relacionant-la amb les mostres que ells han estudiat.

Més informació

GUIATGE tècnics de l'EdA i de l'ICGC

DURADA 2h per visita (àmbit 1 i 2)

CALENDARI al llarg del curs

PREU 1,5 euro per alumne/a

INSCRIPCIÓ ICGC, telèfon 973 650 830 (ext.5002) i EdA de Tremp, telèfon 973 654 834

PATROCINI ICGC