Team building to improve student's learnig

Aquest projecte neix l’any 2019 com a resposta als resultats de l’anàlisi dels indicadors del Sistema de Qualitat i Millora Continua de l’Institut, així com dels Plans estratègics anuals dels darrers cursos, on es va detectar, com a centre, que calia millorar els indicadors relatius a la implicació del professorat i la capacitat de treball en equip de professionals i alumnat.

Objectius principals

- Millorar la gestió de recursos humans per part de l’equip directiu i de coordinació.

- Desenvolupar competències de treball en equip a diferents nivells (alumnat i professorat).

- Implementar nous projectes d’aprenentatge transversals al currículum del alumnes.

Per a la gestió dels aspectes relacionats amb les projectes internacionals es crea una Comissió d’Internacionalització, formada per un mínim de 15 docents, entre els quals es troba el Director del centre, el Cap d’estudis i la coordinadora pedagògica; tots ells amb experiència en projectes d’internacionalització.

La Comissió d'Internacionalització s'organitza en tres subcomissions: gestió, administració i difusió. A continuació es detallen les tasques que desenvolupa cada una de les subcomissions.

COMISSIÓ D’INTERNACIONALITZACIÓ: GESTIÓ

Job shadowing

- Localitzar i contactar els centres europeus objecte d'estudi.

- Gestionar tots els aspectes relatius a la planificació de les activitats a observar (acreditacions, reunions, temes a treballar, avaluació del període d’observació, possibles riscos i solució de problemes).

- Pactar amb els instituts les característiques de la visita (amb qui hi haurà entrevistes, contingut de l’observació, possibilitats d’intervenció docent, ....) amb un acord de col·laboració signat per les dues direccions.

- A través del contacte, buscar possibilitat de visitar altres centres de la zona, per aprofitar el viatge o per si hi ha algun problema de darrera hora.


Cursos estructurats

- Localitzar i contactar amb les entitats realitzadores dels cursos estructurats.

- Assegurar continguts del curs a través de la signatura d’un “learning agreement

- Assegurar l’acreditació oficial als professors que fan el curs.


Avaluació del projecte

Crear, com a mínim, dues rúbriques d’avaluació del projecte:

- SEGUIMENT ACTIVITATS(Job Shadowing i cursos). A complimentar per la persona que realitza la mobilitat

- SEGUIMENT PROJECTE. A complimentar en cada una de les reunions plenàries (mensuals/bimensuals) entre tots els membres de la Comissió d’Internacionalització. Ha de permetre fer un seguiment de l'impacte del projecte en el centre.

Paral·lelament, crear els documents necessaris per tal de disposar de la informació rellevant i generar oportunitats de millora.

COMISSIÓ D’INTERNACIONALITZACIÓ: ADMINISTRACIÓ

Garantir que les persones que realitzin la mobilitat disposin de tota la informació de la zona i dels requisits per viatjar amb garanties. Això inclou, a grans trets, aspectes com:

- Conèixer clima, moneda, idiomes, horaris comercials, sistema sanitari, preus productes bàsics, llocs d’interès cultural...de la zona objectiu de la mobilitat.

- Estudiar els possibles mitjans de transport. Triar i comprar dels bitllets més òptims, si s’escau.

- Buscar i reservar l’allotjament més adequat.

- Trobar les assegurances de viatge requerides en cada cas i gestionar la seva contractació.

- Crear Checklist de tots els aspectes imprescindibles previs al viatge (assegurança, documentació, targetes de crèdit, salut, imprescindibles d’ús personal...) per facilitar que els docents que realitzen la mobilitat ho fan amb tot el necessari.

Totes les informacions i documents s’han de desar a la carpeta “Mobilitat” de la intranet del centre, per tal de que resti disponible per a tots els treballadors del mateix.

COMISSIÓ D’INTERNACIONALITZACIÓ: DIFUSIÓ

Després de cada JS l’equip de difusió ha de promoure una formació en format «claustre pedagògic», on els docents que han realitzat la mobilitat expliquen als seus companys les característiques i els resultats de la mateixa. L’objectiu dels «claustres pedagògics» és fomentar activitats més adequades a les necessitats del nostre projecte educatiu, implicant al màxim de personal del centre i millorant la qualitat del servei, així com el clima en l'àmbit laboral.

La difusió també haurà de garantir la informació a alumnes i famílies, a a través del portal web, reunions o durant les jornades de portes obertes.

A nivell extern, l’objectiu és compartir amb altres centres educatius el projecte, en format de cursos de formació o seminaris, per tal de que els seus docents puguin aprendre i utilitzar les noves metodologies importades.

L’equip de difusió haurà de mostrar al claustre els resultats dels indicadors del Sistema de Qualitat i Millora Contínua que puguin servir per tal d’avaluar la implementació de metodologies importades durant les observacions i/o formacions. (avaluació)

Aquests resultats també s’han de transmetre a la Inspecció (Pla Estratègic del Programa General Anual).

S'han establert uns Indicadors per a la SELECCIÓ de participants per a les mobilitats subvencionades.