CICLE SUPERIOR

5È / 6È

ESTILS MUSICALS DEL MÓN

Hola! Relacionat amb el tema de l'activitat anterior (la ruleta de la música), avui us presento aquesta pàgina web on podreu trobar tots o gairebé tots els estils de música que existeixen al món.

És un recurs per experimentar i gaudir tot escoltant exemples de música de diferents èpoques, llocs i estils d'arreu del planeta.

Si en comptes de clicar el nom de l'estil musical, cliqueu a les fletxes del costat us mostrarà tots els grups o cantants que fan aquest tipus de música.

Bona setmana a tots i totes!

5è / 6È

LA RULETA DE LA MÚSICA

Hola a tots i totes! En el següent enllaç trobareu una ruleta de la fortuna d'estils musicals. Feu-la girar i descobriu quin us toca! Potser serà el Rock o la Rumba o...?

Amb l'estil que us surti a la ruleta us proposo fer recerca i respondre les següents preguntes en un correu electrònic:

  1. Busca una cançó de l'estil musical que t'ha tocat. (Si voleu em podeu enviar un enllaç amb el vídeo de la cançó).

  2. Digues el nom de la cançó i l'autor o grup que la toquen.

  3. De quin lloc del món és la cançó o els músics?

  4. T'ha agradat l'estil que t'ha tocat o n'hauries preferit un altre? Quin?

  5. PREGUNTA EXTRA! Podeu trobar una cançó de l'estil musical que us ha tocat que contingui la paraula: FELICITAT O FELIÇ? (pot ser en qualsevol idioma).

Molta sort!

5È / 6È

INCREDIBOX - MIXING MUSIC

Aquí teniu un joc musical "A Capella" sense instruments, a l'estil "BeatBox". Tria un dels personatges i prova diferents combinacions sonores, una d'aquestes combinacions et permetrà veure un petit vídeo, tens fins a tres vídeos per desbloquejar en cada personatge. Ves provant i passa una bona estona!

Fins aviat!

5È / 6È

Hola de nou!

Aquesta setmana us proposo veure aquest vídeo i que us mogueu al ritme de la música! És un MIX que mostra l'evolució de la dansa entre els anys 1950 i 2019.

De sempre la música i la dansa han estat unides, al vídeo podeu observar diferents estils musicals i com el ball també va canviant a través dels temps.

Us animo a ballar des de casa vostra! I si teniu ganes d'inventar-vos la vostra pròpia coreografia amb una cançó que us agradi, podeu enviar els vostres vídeos per correu electrònic (sigueu originals, no s'hi val copiar de TikTok :)

Passatemps musical

Aquí teniu una sopa de lletres que amaga diferents noms d'instruments.

També podeu fer el sudoku de 6è. Cada fila i cada columna ha de tenir les 4 figures musicals que es troben fora del requadre (blanca, negra, corxeres i silenci)

Molta sort!

sopalletres.jpg

Passatemps musical

Aquí teniu un Sudoku musical. Cada fila i cada columna ha de tenir les 4 figures musicals que es troben fora del requadre (blanca, negra, corxeres i silenci).

També podeu fer la sopa de lletres de 5è. Hi trobareu el nom dels 7 instruments musicals que hi ha dibuixats.

Molta sort!

SUDOKU 3 I 4.jpeg

5è / 6è

A més de les feines que teniu més avall, us animo a veure aquest vídeo del Youtuber musical Jaime Altozano sobre com esbrinar el ritme i compàs d'una cançó.

Espero que us agradi!

Fins aviat!


A l'alumnat de 5è us proposo fer dues quartetes sobre el confinament: a què jugueu, què heu descobert, què trobeu a faltar més, què apreneu, com us comuniqueu amb els amics i les amigues... i enviar-me-les a:

rbejar2@escolaalbertvives.cat

Recordeu la mètrica!

I, si voleu, podeu fer un cartell i enviar-me una foto o el dibuix escanejat. Al cartell, en vertical, hi posarem:

  • Corranda confinada, La Seu d'Urgell, Juny 2020, #corrandaescola.

Ànims!

Corranda confinada_1.mp3

Aquí teniu un exemple de corranda confinada amb dos quartetes i amb una base instrumental de garrotins.


Laia Rosado

Ada Hidalgo

A l'alumnat de 6è us proposo enregistrar amb qualsevol programa d'edició musical el que preferiu: sons, paraules, un tros de cançó de qualsevol artista, un tros de cançó cantat per vosaltres, l'aplaudiment de les 8 del vespre...

Podeu observar el dibuix que crea el so enregistrat i escriure quina diferència trobeu entre els sons forts i els fluixos i entre els aguts i greus... què és el que li passa a l'ona sonora, al dibuix que crea.

M'haureu d'enviar l'arxiu sonor i la vostra observació al meu correu electrònic:

rbejar2@escolaalbertvives.cat

Aquí a sota us deixo en vermell un exemple de programa d'edició musical: "Audacity". També podeu utilitzar el gravador d'àudio d'un mòbil o d'una tauleta.



Aquí teniu dos imatges amb exemples visuals, un de greu i l'altre d'agut i cadascun comença fluix i acaba fort, veieu les diferències?

Hola!

L'alumnat de 5è pot continuar treballant les corrandes de manera individual. Escolteu els següents exemples i proveu d'escriure quartetes per a les corrandes de presentació, de comiat i al voltant de l'escola Albert Vives, tal i com vam començar a classe.

Es recomana enviar-les al correu electrònic rbejar2@escolaalbertvives.cat per poder fer el seguiment de l'alumnat. Indiqueu nom, cognoms i el curs al que pertanyeu.

Recordeu que cada quarteta té 4 versos i que cada vers té 7 síl·labes i que cal comptar fins l'última síl·laba tònica!

Ens veiem aviat!

Hola!

L'alumnat de 6è pot realitzar el següent formulari relacionat amb la música de Blues (tema que ja vam començar a treballar a classe). No oblideu omplir tots els apartats.

Properament us aniré recomanant més activitats interessants.

Ens veiem aviat!