petit mas

PIRATES

POPS I SIRENES

PEIXOS

ANÈL·LIDES, sERVEIS AMBIENTAL MARINS

6. Sortida Serveis Ambientals Marins - Anèl·lides.mp4

Anèl·lides és una organització de Serveis Ambientals Marins dedicada a la divulgació i educació ambiental marina de la ciutat de Barcelona. A través de l’observació i la descoberta de l’entorn promou conèixer, valorar i estimar el nostre entorn.

La sortida va provocar, per part dels infants, alguns comentaris molt interessants:

-  L’aigua del mar té sal.

-  Amb un mapa buscarem un tresor.

-   Aquells animals surten a les fotos.

-   No hem de llençar res de plàstic al mar ni al terra.

-   L’aigua del riu va al mar.

-   Les tortugues mengen bosses de plàstic pensant que són meduses i es moren.

-   Les capses tenen una finestra per posar la mà i tocar les coses que la gent llença a la sorra.

ambient: som artistes

5. AMBIENTS - SOM ARTISTES.mp4

L’ambient de SOM ARTISTES, és un  espai on s’ofereixen diferents experiències artístiques per descobrir, investigar i experimentar a través dels sentits i estimular el desenvolupament de les habilitats més creatives. En aquest ambient hem creat diferents zones que permeten el coneixement i l’expressió de les diferents manifestacions plàstiques.

En aquest espai poden: pintar amb diferents estris. També, s’ofereix material de modelatge com fang, plastilina o pasta de sal i propostes plàstiques més variades com el collage i el volum a partir de materials reciclats, per fer creacions totalment lliures i imaginatives.

Igualment, es dóna a  conèixer obres artístiques conegudes per poder observar-les i reproduir-les fomentant així el desenvolupament del dibuix, l’observació, el desenvolupament del traç i del grafisme.

I per últim, una zona de lectura on hi ha una catifa per observar imatges i llibres d’art en un clima de calma i tranquil·litat.

AMBIENT:  FER  I  DESFER

3. AMBIENTS - FEM I DESFEM.mp4

 

Aquest curs s’ha dissenyat un nou ambient: FER I DESFER. Un espai, amb diferents propostes, que pretén promoure, sobretot, la creativitat dels infants. S’han preparat diferents propostes de construcció com: maons de fusta de diferents mides; peces de construcció (Lego) sobre una superfície vertical; espais per enfilar fils i llanes. També hi ha activitats que inclouen material de reciclatge com taps de plàstic, cartrons de diferents formats i fustes. Però el plantejament més atractiu ha estat la utilització d’eines reals (tornavisos, martells, tenalles, serres ...) amb les que les nenes i els nens han pogut experimentar i crear amb llibertat però, també, amb seguretat, tot adonant-se de la necessitat de tenir cura i evitar riscos.

l'entrada  dolça

1. L'Entrada Dolça.mp4
El període d'acollida requereix d'una cura especial.Pels infans d'I3, ja sigui la primera separació de la família o un canvi de centre, és un moment que pot ser complexe i, per això, des de l'Escola es preten acompanyar aquest procés de la manera més afectuosa i natural possible. Aquest temps d'acollida és mutu, ja que els infants i les persones educadores es comencen a conèixer i establir els primers vincles afectius.Per afavorir aquest procés, l'Escola treballa amb l'Entrada Dolça (de 9 a 9:30h), un temps on les famílies poden interaccionar amb els seus fills i filles, i amb les persones tutores, en les pròpies classes. I durant tot el curs.Aquesta organització a part de millorar l'acollida dels infants, promou la comunicació i la cooperació entre Escola i Família, i crea un pont que fa de nexe entre tots dos contextos.
4. El Tió de Nadal.mp4

EL TIÓ DE NADAL

El Tió de Nadal, és una tradició que mantenim els infants més petits de l’Escola.

Desprès de dies de donar-li de menjar, ara li toca a ell cagar els regals per totes les nenes i els nens. Això si, primer hem de cantar-li la seva cançó preferida i donar-li tot de de cops de bastó.

Vinga som-hi!!!

CAGA TIÓ!!!

TRIEM  EL  NOM  DE  LA  CLASSE

2. Triem el nom de la classe.mp4

Els infants del Petit Mas hem triat el nom de les classes dintre del context del mar. D'aquesta manera les sortides, la decoració, el vocabulari, les activitats… tenen relació i punts comuns de referència entre els diferents grups.

Hem anat dient què podem trobar al mar i hem decidit, després d'una votació o per acord unànime, els següents noms:  PIRATES,  POPS I SIRENES,  I  PEIXOS.

A partir d'aquesta motivació anirem elaborant els nostres respectius projectes de classe.

Comença l’aventura d'aprendre!!!