Proves PRIMÀRIA

Tot l'alumnat de Primària, segons el seu grup classe, seguirà un itinerari marcat per tal de no coincidir amb altres grups a les mateixes proves. 

Tots i totes realitzaran QUATRE PROVES:

Per finalitzar, realitzaran una CURSA FINAL DE RESISTÈNCIA on la distància a realitzar varia entre els més petits i els més grans.

CURSA D'OBSTACLES

La cursa d'obstacles és una disciplina atlètica que consisteix en una carrera de mitjana distància amb obstacles.

Nosaltres adaptarem aquesta modalitat a les característiques dels nostres alumnes:

Disposició:

  Es definirà una línia de sortida on s'esperaran tres fileres d'alumnes, cada filera ocuparà un carril, al primer carril es prepararà la colla galàctica vermella, en el segon carril es prepararà la colla galàctica taronja i a la tercera la colla galàctica blava.  Utilitzarem la colla galàctica lila per completar les fileres perquè estiguin degudament compensades en número de corredors/es.

Funcionament:

Sortirà el primer corredor o corredora de cada filera, aquest o aquesta haurà de córrer i saltar totes les tanques que es trobin (3 o 4 en funció de disponibilitat) i sense abandonar el seu carril, quan el corredor/a ha saltat totes les tanques i passar la línia de meta, s'inicia la tornada per la banda de gespa del costat tranquil·lament,  el mestre donarà una nova sortida amb el xiulet i es realitzarà una nova cursa amb els següents corredors/es.

Objectiu:

L'objectiu serà que tots els corredores i corredores puguin realitzar el recorregut evitant fer caure les tanques, ja que això ens farà perdre temps cada vegada hem d'intentar que tots i totes corredors facin totes les curses possibles dins del temps 

Repte:

El repte anirà en funció del curs, si es supera el repte s'haurà de recollir al full de registre.

El repte serà el de 13 curses per les classes de sisè, 12 curses per les classes de cinquè, 11 curses  per les classes de quart, 10 curses per la classe de tercer, 9 curses per la classe de segon i 8 curses per la classe de primer.



CURSA DE RELLEUS

La cursa relleus és una prova per equips de quatre components, aquesta  disciplina atlètica que consisteix en que n què un corredor/a recorre una distància determinada, després passa al següent corredor un tub rígid anomenat testimoni i així successivament fins que es completa la distància de la cursa 

Novamente nosaltres com escola adaptarem aquesta modalitat a les característiques dels nostres alumnes:

Disposició:

Un cop arribeu a l'estació de la cursa d'obstacles fareu tres fileres, per agilitzar l'inici es faran  fileres en funció de la vostra colla galàctica, la primera filera serà vermella, la segona taronja i la tercera blava, la colla galàctica lila es distribuirà en funció de les necessitats del moment a fi de que els equips quedin el més igualats possible en nombre.

Trobareu uns cons al llarg d'un recorregut (tres  per carril) els dos primers seran ocupats per les persones participants al relleu.

Funcionament:

   El primer corredor o corredora de cada filera agafarà un testimoni amb la mà, a la senyal de sortida aquesta persona portarà el testimoni a la persona que espera al con 1 i la persona del con 1 portaran el testimoni a la persona del con 2 , la persona del con 2 que rep el testimoni correrà fins al con 3 el tocarà amb el testimoni i tornarà corrent a la línea de sortida el més ràpid possible. 

  El corredor que ha arribat dóna el testimoni al segúent corredor de la filera i es prepararà per la propera sortida,quan el mestre doni la senyal començarà una nova cursa.

  Al llarg del desenvolupament de l'activitat les posicions s'aniran intercanviant, així la persona que surt amb el testimoni el posarà al con 1, i el del con 1 passarà al 2, finalment la persona que ocupava el con 2 es posarà l'últim de la seva filera i donarà el testimoni al primer.

Quan els corredors/es tornen a estar preparats el mestre donarà lloc a una nova cursa...

Objectiu:

L'objectiu serà fer totes les curses possibles en el temps que duri la prova.

Repte:

El repte anirà en funció del curs, si es supera el repte s'haurà de recollir al full de registre.

El repte serà el de 13 curses per les classes de sisè, 12 curses per les classes de cinquè, 11 curses per les classes de quart, 10 curses per la classe de tercer, 9 curses per la classe de segon i 8 curses per la classe de primer.



LLANÇAMENT DE COET

El llançament de javelina és una prova de l'atletisme actual, on es llança una javelina, feta de metall o fibra de vidre. Antigament, la javelina era una arma, més lleugera que una llança. L'objectiu fonamental és intentar llançar la jabalina el més juny possible.

Nosaltres com escola adaptarem aquesta modalitat a les característiques dels nostres alumnes i utilitzarem un material menys tècnic i més segur per la seva realització.

Disposició:

Aquesta vegada es els/les atletes es col·locaran  en dues grans fileres, per una ràpida organització es poden col·locar la colla galàctica vermella amb la taronja i la blava amb la lila. Si per algun motiu les fileres queden molt descompensades, podem intercanviar alumnes de filera intentar que hi hagi el mateix nombre de persones a cada filera.

S'establirà un línia a terra i darrera de la línia es posaran les dues fileres el llançador o llançadora tindrà uns 5 metres per agafar impuls abans d'arribar a una altra línia que trobarà al terra i fer el llançament.

Per mesurar la distància de manera molt senzilla, cada metre es col·locarà un con (com a la imatge) i cada cinc metres es canviarà el color del con, (5 blancs, 5 vermells, 5 blaus, 5 grocs) així quan el coet caigui al terra es podrà saber exactament els metres sense necessitat de mesurar.

Funcionament:

   Per torns els llançarà el coet, primer els de la filera 1 i després els de la filera 2, i a una graella es podran anotar els resultats, aquesta feina la pot fer un familiar (famílies de 4t) un professor/a o fins i tot un/a alumne en el cas de CM o CS.

  Si el llançador trepitja la línia de llançament es considerarà llançament nul i no contarà, en cas que el llançament sigui vàlid, es contarà els metres que hagi aconseguit.

Quan tothom hagi llançat, es considerarà que ja s'ha fet una ronda i es tornarà a repetir tantes vegades com doni temps a fer-ho.

L'objectiu 

  L'objectiu serà llançar el coet el més lluny possible sense trepitjar la línia de llançament.

Repte:

El repte anirà en funció del curs, si es supera el repte s'haurà de recollir al full de registre.

El repte serà el de aconseguir una distància determinada entre tots els llançadors/es.

Així per Primer 100 metres, segon 150 metres, tercer 200 metres, quart 250 metres, cinquè 300 metres i sisè 350 metres.

SALT DE LONGITUD

El salt de llargada o de longitud és una prova atlètica que consisteix a agafar embranzida corrent sobre un pla horitzontal, i saltar el màxim que puguis sense fer nul. S'ha de saltar sobre un banc de sorra. La distància del salt es mesura des de la taula de batuda fins a la marca més endarrerida sobre la sorra marcada pel cos de l'atleta. 

Nosaltres com escola adaptarem aquesta modalitat a les característiques dels nostres alumnes.

Disposició:

Aquesta vegada es els/les atletes es col·locaran  en una gran filera

S'establirà un línia a terra i darrera de la línia es posaran les dues fileres el llançador o llançadora tindrà uns 10 metres per agafar impuls abans d'arribar a una altra línia que trobarà al terra i realitzar el salt.

Per mesurar la distància de manera molt senzilla, cada metre es col·locarà un con (com a la imatge), caigui al terra es podrà saber exactament els metres sense necessitat de mesurar. Per fer-ho més senzill encara i anotar-ho a la graella si un saltador o saltadora salta entre dos cons sempre s'anotarà el de menys distància, és a dir si salta entre el 2 i el 3, s'anotarà el 2 i si salta entre el 1 i 2, s'anotarà el 1.

Funcionament:

   Per torns es realitzaran els salts, el primer saltarà i quan els anotadors hagin anotat els resultat, sortirà el 2n i després el 3r i així successivament. A una graella es podran anotar els resultats, aquesta feina la pot fer un familiar (famílies de 4t) un professor/a o fins i tot un/a alumne en el cas de CM o CS.

  Si el llançador trepitja la línia abans del salt es considerarà salt nul i no contarà, en cas que el salt sigui vàlid, es contarà els metres que hagi aconseguit.

Quan tothom hagi saltat, es considerarà que ja s'ha fet una ronda i es tornarà a repetir tantes vegades com doni temps a fer-ho.

L'objectiu 

  L'objectiu serà saltar  el més lluny possible sense trepitjar la línia de salt o batuda.

Repte:

El repte anirà en funció del curs, si es supera el repte s'haurà de recollir al full de registre.

El repte serà el de aconseguir una distància determinada entre tots els saltadors/es.

Així per Primer 30 metres, segon 40 metres, tercer 50 metres, quart 60 metres, cinquè 70 metres i sisè 80 metres.


CURSES FINALS - Resistència