Ciències naturals

Al·lèrgens en la cosmètica

Ariadna Ivanco Llongueras

C Badalonès

Conviure amb plàstics

Noa Belmonte Navarro i Marina Gómez Fusté

INS La Llauna

COVID19: MPOC, HTA i DM II com a factor de mal pronòstic

Laura López Buded

INS Pompeu Fabra

RESUM

Conèixer la presència d' al·lèrgens que podem trobar en els diferents productes de cosmètica és la base d'aquest treball de recerca, ja que és essencial per a garantir una adequada cura de la nostra pell.

RESUM

El principal objectiu d'aquest treball de recerca era determinar els efectes que comporta la concentració dels microplàstics present en el mar Mediterrani sobre l’espècie Artemia salina, un crustaci pertanyent al zooplàncton i extremadament important als ecosistemes marins. D’altra banda, es volia elaborar una predicció de les conseqüències que patiria aquesta si la concentració de microplàstics present al mar augmentés desmesuradament. Amb tot això, es cercava demostrar la magnitud de la problemàtica dels plàstics.

RESUM

L’objectiu d’aquest treball és confirmar que les persones afectades pel COVID-19 i que pateixen de MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica), HTA (Hipertensió Arterial) i DMII (Diabetis Mellitus de tipus 2) són considerades pacients amb mal pronòstic de recuperació. En altres paraules, aquelles persones afectades per les malalties anteriors que contrauen el coronavirus, tenen una menor probabilitat de recuperar-se després de la infecció.

De quina manera influeixen els contaminants al desenvolupament dels organismes marins?

Joan Vàzquez Meseguer i Laura Gual del Barco

INS La Llauna

Demostració de la correlació de sang en orina amb malalties de l'aparell urinari

Judith Arrébola Pérez

INS Isaac Albèniz

Efecte de la marca en l'acció dels antibiòtics

Natàlia Ruiz Nicolás

INS La Pineda

RESUM

Aquest treball de recerca vol estudiar com afecta l’excés d’un tòxic químic a l’aigua sobre el desenvolupament dels organismes marins. L’estat actual dels mars i oceans és un clar reflex de les conseqüències de l’activitat humana.

RESUM

L'objectiu del treball és demostrar la correlació de sang en orina amb malalties de l’aparell urinari, concretament amb el càncer de bufeta, litiasi i infecció d’orina mitjançant estudis comparatius a nivell de població i posteriorment per separació de sexe i edat.

RESUM

L’objectiu del treball de recerca consisteix a comparar els halos d’inhibició al voltant dels discs d’antibiograma. Un antibiograma és una prova on es comprova l’efectivitat d’una substància antimicrobiana sobre una soca determinada de bacteris.

Els polimorfismes de l'ADN

Abril Girbau Artigas

C Maristes Champagnat

Fusió nuclear: mètodes d'escalfament de plasmes

Ruth Mora Soto

C Sant Andreu

Impacte del confinament sobre el fitoplàncton i altres indicadors de qualitat ambiental de l'ecosistema nerític en el Delta del Llobregat

Martina Jiménez Zamoro

INS Isaac Albèniz

RESUM

Aquest treball se centra en l’aplicació de la PCR en l’àmbit de l’agronomia (l’agricultura) per tal de poder dur a terme una discriminació al·lèlica entre diferents espècies de llavors. Es tracta, bàsicament, de fer un control parental i híbrid a través de marcadors moleculars per veure si les llavors s’han auto fecundat o no.

RESUM

L´objectiu d´aquesta recerca consisteix en, des de la perspectiva de la física teòrica, estudiar i comprendre els mètodes que el reactor de l´ITER utilitzarà per escalfar el plasma fins la ignició: escalfament òhmic, ones electromagnètiques, Neutral Beam Injection i partícules alfa.

RESUM

L’objectiu d’aquest treball realitzat al Delta del Llobregat és determinar la repercussió en l’ecosistema nerític de l’aturada de les activitats humanes com a conseqüència del confinament sota la hipòtesis de que una reducció dels impactes antropogènics produirà una millora de la qualitat de l’ecosistema (observant-se un augment de la biodiversitat).

Influència del tractament amb antibiòtics del bestiar en l'inici de la putrefacció de la carn que consumim

Júlia Francisco Rodon

INS Isaac Albèniz

Iniciació a l'aquariofília. Comparació d'un aquari convencional amb un natural

Raúl Romero Cabezas

INS Badalona VII

La hipertròfia muscular

Rubén Catalán Rua

INS La Pineda

RESUM

L'objectiu principal d'aquest Treball de Recerca és determinar com afecta el tipus de criança que va rebre l’animal sacrificat (convencional o sense antibiòtics) i la temperatura de conservació de la carn en el seu inici del procés de putrefacció.

RESUM

Aquest treball analitza les diferències químiques i biològiques que hi ha entre un aquari amb un muntatge i manteniment convencionals i un altre que s’ha portat a terme amb la menor quantitat possible d’intervencions en els processos naturals del mateix.

RESUM

L'objectiu d'aquest treball és veure i comprovar quin nombre de repeticions per sèrie és la més adient per desenvolupar massa muscular així com quins resultats i millores aporten altres mètodes d'entrenament.

La realitat de la medicina forense

Júlia Sancho Guardiola

INS Badalona VII

Quin és millor conservant natural, l'all o la canyella?

Pei Lei Ye

INS Barres i Ones

Successions ecològiques a la terra baixa

Ivan Venteo González i Andrea Fernández Artero

INS La Llauna

RESUM

Aquest treball se situa dins de l’àmbit de la biologia i la química. I planteja conèixer què és la medicina forense i com ha anat evolucionant. També aprendre a analitzar els punts més importants d’una investigació, veure com funciona la feina d’un forense per conèixer diferents procediments, la rellevància de cada prova i com es contaminen .

RESUM

Aquest treball té com a objectiu comparar el poder conservant de l’all i de la canyella. Es centra en els conservants d’origen natural com a opció saludable i per la seva possible aplicació pràctica en la cuina quotidiana.

RESUM

El treball estudia un terreny situat a la Serralada de Marina, Badalona. En aquest espai l’any 2011 es va extreure tota la vegetació i va començar l’explotació del sauló, el qual és un material molt apreciat per la construcció. Aquest treball de recerca consistirà a determinar en quin grau de successió es troba el terreny quatre anys després i així analitzar si l’evolució és positiva i l’ecosistema va madurant.