INSTITUT DE SEGURETAT I MOBILITAT DE BARCELONA  

ÀREES D'ORGANITZACIÓ

ÀREA ESTRATÈGICA

JOSEP MORATAL

Director

L'àrea estratègica, juntament amb la resta d'àrees, marca les línies mestres que donaran forma al projecte educatiu del centre, realitzant  la gestió institucional que implica ostentar oficialment la representació de l'institut i garantir el compliment de les lleis i normatives vigents. Dirigir i coordinar les activitats del centre, presidir reunions i actes acadèmics, així com autoritzar despeses i visar documents oficials, són responsabilitats clau. La proposta de nomenament dels càrrecs directius i l'execució dels acords col·legiats són elements essencials de la gestió. A més, les competències derivades de les normatives del Departament d’Educació són crucials per a una gestió eficaç, en línia amb els decrets de direcció i autonomia de centres. 

ÀREA PEDAGÒGICA

BELÉN PAGAN

Cap d'àrea

L'àrea pedagògica implica una sèrie de responsabilitats crucials per al bon funcionament de l'institut. Això inclou vetllar pel compliment del Decret de drets i deures de l’alumnat i la regulació de la convivència, així com l'assistència a les sessions del Consell Escolar. Coordinar-se amb altres centres i els serveis educatius és fonamental per mantenir una xarxa eficaç. L'elaboració d'horaris, la distribució de grups i l'atenció a les necessitats del professorat també estan dins dels deures d'aquest àmbit.

Coordinar els actes acadèmics i estar al corrent de les activitats dels departaments permet mantenir una dinàmica escolar àgil i ben estructurada. L'atenció a les famílies i els alumnes, així com l'autorització de canvis de grup, també formen part de les responsabilitats de l'àrea pedagògica.

Finalment, la coordinació de les activitats escolars complementàries i les sessions d’avaluació són elements clau per garantir un entorn educatiu ric i equilibrat, on els alumnes puguin créixer i desenvolupar-se plenament.

 

ÀREA D'INNOVACIÓ

VANESSA LLORET

Cap d'àrea

L'àrea d'innovació té com a missió la integració de la cultura de la innovació, la recerca aplicada i l'emprenedoria en el centre. Això implica activitats que abasten la innovació interna i externa del centres, la promoció de habilitats innovadores mitjançant projectes inclusius, i la creació d'espais que promoguin la generació de projectes i sinèrgies com l'aula de tecnologia aplicada o el repensament de les aules com espais multifuncionals. 

Aquesta àrea fomenta la participació en projectes d'innovació i recerca aplicada, així com la col·laboració entre el centre i les empreses per millorar la cadena de valor. Això busca establir un vincle permanent entre el centre educatiu i les empreses i altres agents del territori. Promoure associacions amb altres institucions, potenciar la recerca aplicada i la cultura emprenedora entre el professorat, i promoure la innovació pedagògica. Així mateix, es fomenten projectes i intercanvis entre diferents regions per impulsar el desenvolupament i la transferència de coneixement en l'àmbit de la formació professional. 

ÀREA DE BENESTAR

SÒNIA CUESTA

Cap d'àrea

L'àrea de benestar és clau per al funcionament harmoniós de l'institut. Aquesta àrea té diverses responsabilitats, incloent-hi la coordinació de la formació permanent del professorat i la cura del material bibliogràfic rellevant. També és responsable de coordinar la discussió i elaboració de materials comuns a tot l'institut i de gestionar les reclamacions de notes dels alumnes.

La coordinació dels actes acadèmics i dels equips docents és una part essencial de les tasques d'aquest àmbit, juntament amb l'adaptació del Pla d'Acció Tutorial segons les necessitats. L'àrea de benestar també col·labora en l'elaboració d'estratègies educatives, especialment per a l'alumnat amb necessitats especials, i vetlla per la correlació entre els cicles d'ensenyament. La resolució de conflictes i la gestió del clima de convivència són tasques delicades que requereixen una atenció específica.

A més, coordina les activitats d'orientació escolar i professional i vetlla per la coherència entre l'avaluació de l'aprenentatge i els objectius educatius. La coordinació amb els serveis educatius i la investigació, formació i innovació educativa són altres aspectes rellevants. En resum, l'àrea de benestar exerceix un paper integral en el desenvolupament i el benestar dels alumnes i de tota la comunitat educativa del centre.


ÀREA RELACIONS EXTERNES

QUIM MIRALLES

Cap d'àrea

L'àrea de relacions externes assumeix un paper crucial en l'establiment i manteniment de relacions amb agents externs, incloent-hi proveïdors i altres agents productius de l'entorn. A més de les responsabilitats habituals, com l'elaboració del pressupost i la justificació econòmica, té el deure de negociar i gestionar acords amb proveïdors per a obres i compres.

Aquesta àrea presideix la Comissió Econòmica del Consell Escolar, actuant com a pont entre l'institut i els agents econòmics externs. És responsable de sol·licitar pressupostos competitius per a obres i altres necessitats, assegurant la millor relació qualitat-preu. A més, exerceix un control diligent sobre les despeses dels departaments, optimitzant els recursos disponibles.

En la gestió dels pagaments, dóna prioritat a les relacions de confiança amb els proveïdors, assegurant pagaments puntuals i acords contractuals clars. La gestió de l'inventari i altres aspectes econòmics es realitzen amb transparència i eficiència, garantint la sostenibilitat financera de l'institut i la seva capacitat per respondre a les necessitats educatives i operatives.

ÀREA OPERATIVA

SOLANGE MIGUEL

Cap d'àrea

L'àrea operativa s'encarrega de diverses tasques essencials per al funcionament administratiu i logístic de l'institut. Aquestes inclouen l'exercici de la secretaria en les reunions dels òrgans col·legiats i l'elaboració de les actes corresponents. També és responsable de coordinar les tasques pròpies de la secretaria i d'expedir certificacions i documents oficials.

La vigilància de la gestió administrativa del procés de matriculació és crucial per al bon funcionament del centre, així com la custòdia dels llibres i arxius de l'institut i la unitat documental dels registres acadèmics dels alumnes. L'àrea operativa també exerceix un paper comunicatiu, informant sobre resolucions oficials i cursos de formació.

A més, dóna suport en el procés de preinscripció i matriculació dels alumnes i coordina els suports a la tramitació de beques, així com de programes de suport als estudiants. La coordinació amb els centres de secundària adscrits i amb les activitats extraescolars completen el seu ampli ventall de responsabilitats, assegurant un funcionament eficient i coordinat de l'institut.  

Institut de Seguretat i Mobilitat de Barcelona       Telèfon: 933 59 34 04 

C/Artesania, 55 - 08042 Barcelona                     Correus:  matriculacio@ismb.cat